Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

Çelik: Canavarca hislerle gerçekleştiği çok açık

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

ANKARA-  AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Müzisyen Onur Şener'in Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanındaki tartışma sonucu ölümüne ilişkin, "Sürecin takipçisi olacağız. Canavarca hislerle gerçekleştiği çok açık, biz dava sürecini çok yakından takip edeceğiz. Gereken cezayı alması için sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Rusya'nın ilhak kararı: Ukrayna krizi konusunda yeni bir aşamaya geçildi ve maalesef bu olumsuz bir aşama. Türkiye Kırım'ın ilhakın bu yana ortaya koyduğu ilkeli tavrı sürdürmeye devam ediyor, dolayısıyla Rusya'nın ilhakını da reddettiğimizi belirtmek istiyoruz. Bu ilhak kararıyla birlikte barış ve ateşkesle ilgili durumun biraz daha ötelenmiş duruyor. Türkiye'nin ortaya koyduğu irade dışında bir diplomatik irade yok. Kuşkusuz ülkelerin toprak bütünlüğüne ve egemenliklerine ilkesel çerçevede sahip çıkıp önem veriyoruz. Kırım'ın ilhakından beri ortaya koyduğumuz tavır bellidir. Savaş hiçbir şeyi çözmez, sadece büyük kayıplar meydana getirir. Ülkelerin toprak bütünlüğüne ilkesel bakıyoruz. Savaş hiçbir şeyi çözmez; sadece acı, yıkım ve insanlar için büyük kayıplar meydana getirir. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu diplomatik iradeye destek vermeye herkesi davet ediyoruz. AB'nin bu diplomatik iradeye destek verme konusunda geride kaldığını ya da çekimser tutum ortaya koyduğunu gözlemliyoruz. Türkiye'nin konuşabiliyor olması tahıl koridorundan esir mübadelesinin gerçekleşmesine kadar bütün bu tablo içinde olumlu sayılabilecek merkezi rol oynamıştır. Sayın Macron'un bundan rahatsızlık duyması, ortaya çıkan diplomatik kapasitesizliğin sembolü olarak ortaya çıkmıştır. AB'nin diplomasi konusunda çeşitli kriz zamanında ortaya koyması son derece faydalı olacaktır.

Yunanistan meselesi: Maalesef bazı müttefiklerimiz ve ABD, Yunanistan'ın silah yığarken şöyle bir argümanı el altından ifade ediyorlar; Rusya'nın ortaya çıkardığı tablo karşısında bölge ülkelerini tahkim etmek gibi yaklaşım ortaya koyuyorlar. Yunanistan elde ettiği bu desteği Türkiye'yi tehdit etmek, taciz etmek için tecavüzkâr bir tutum ortaya koymak için üretiyor. Ege'de, Akdeniz'de bu şekilde Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik olarak hesapsız silah desteğinin, Yunanistan'ın maksimalist devlet politikası dikkate alındığında NATO ve bölge barışı için hiç de iyi sonuç doğurmayacağı açıktır. Miçotakis Türkiye'yi tehdit ederken arkamızda şu şu ülkeler var derken NATO müttefiklerini sayıyor. Bu tabloya izin verenlerin her biri gerek NATO gerek bölge barışı açısından doğru iş yapmıyorlar. Bu silahları verenlerin, bu üsleri kuranların Yunanistan'a hukuk konusunda uyarı yapmadığını görüyoruz. Mesela adaları niye silahlandırıyorsunuz dediklerinde, Türkiye'ye karşı olduğunu söylüyorlar. Yunanistan Avrupalılara dönük olarak uluslararası hukuka hassasiyetten bahsedip, bu konuları açıyor, Ege ve Akdeniz'de ise hukuk tanımayan devlet olarak her türlü sorumsuz davranışı ortaya koyuyor. Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'da yaptığı zulümler, katliamlar nasıl tarihe geçmişse, bugün Ege'de botları şişlemeleri tarihe geçiyor.

Yunanistan'ın göçmenlere karşı tavrı: Dünyanın herhangi bir yerinde insan hakları ihlali konusunda saatler boyunca radyo ve televizyon yayını yapan AB ülkeleri sessiz kalıyor. Yunanistan Ege'de insanları, göçmenleri, kadın ve çocukları öldürüyor. Bundan daha vahim tablo alabilir mi? Nerede vicdandan, hukuktan bahsedeceksiniz. Avrupalı birisinin insan hakları ihlal edildiği zaman dünyanın meselesi olsun ama Avrupalı olmayan birisinin insan hakları ihlal edildiği zaman bu derecede duyarsız kalınması insan hakları konusunda söylenenlerin hiçbir manasının olmadığını gösteriyor. Bu açık şekilde katliama göz yummaktır. Bu taraftan tutup Yunanistan ve Güney Kıbrıs Türkiye'ye karşı silahlanmayı artırırken, ABD'nin Güney Kıbrıs'a dönük silah ambargosunu 1 yıllığına kaldırdım demesi kadar sorumsuz bir anlayış olmaz.

KKTC'ye silah desteği: Tüm bunların anlamı şudur; yine yanlış bir tutumla Ege ve Akdeniz'de tansiyonu yükseltecek, saldırgan tarafı cesaretlendirecek, kışkırtacak, daha yanlış, hukuksuz işler yapmasına yol açacak tutuma giriyorsunuz. Türkiye bundan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne silah desteğini daha çok arttırır. Ege'deki kuvvetlerini hiç kimsenin tehdit edemeyeceği kuvvet seviyesine çıkarır. Ortaya çıkacak bu tablo ne NATO ne de bölge barışına, diplomatik zeminlere hizmet etmez. Yunanistan'a verilmesi gereken mesaj masaya oturmasıdır. Türkiye büyük bir diplomasi devletidir. Masadan kaçan taraf, maksimalist davranan taraf Yunanistan'dır.

Onur Şener cinayeti: Bu cinayetten, bu kardeşimizin hayatını kaybetmesinden büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Arkadaşlarımız aileyi ziyaret edecekler ve onların yanında olacaklar. Sürecin takipçisi olacağız. Canavarca hislerle gerçekleştiği çok açık, biz dava sürecini çok yakından takip edeceğiz. Gereken cezayı alması için sürecin takipçisi olacağız. Lanetliyoruz. Allah belalarını versin. Burada bir hukuki süreci takip edeceğiz iki gerek bunların çalıştığı bakanlık gerekse kurum hukuki süreçten ayrı olarak da kendi işlemlerini gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız ailenin yanında olacaklar. 

Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti: Öncelikle tabii karşımızdaki ittifakı kast ederek söylüyorum kaç tane daha toplantı yaparlar bu mesela bizim gündemimiz değil. En temel meselelerde bile büyük uçurumlar olduğu görüldü. 6'lı masa 7'li masa 8'li masa... Biz kendi işimize bakıyoruz. kimin hangi ülkede siyaset yaptığı bizi ilgilendiren husus değil. 

Tokat Valisi'nin elini sıkmayan subaylar:  Bunlar asla kabul edilemez. Hiçbir şekilde devlet adabına uymayan şeyler. Orada Vali'ye karşı yapılan bu saygısızlık Türk subayına yakışmaz. Bunun bilincinde olarak daha olay olur olmaz Milli Savunma Bakanlığı tarafından gereken soruşturma açılmış. Böyle bir davranış hiçbir şekilde kabul edilemez. Olay duyulmadan evvel de bu süreç devam ediyordu. Bu hiçbir şekilde geçmişteki kötü olayları, çirkin anıları canlandıran yaklaşım.