Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789

Akşener: Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için sonuna kadar çalışacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için sonuna kadar çalışacaklarını söyledi. Akşener, bugünden itibaren İstanbul'a giderek seçim çalışmalarına başlayacağını kaydetti.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için sonuna kadar çalışacaklarını söyledi. Akşener, bugünden itibaren İstanbul'a giderek seçim çalışmalarına başlayacağını kaydetti.

Akşener, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, seçimden sonra ilk kez kameralar karşısına geçti. Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını, sonuna kadar çalışacaklarını anlatan Akşener, herkese sandığa gitme çağrısı yaptı. 

28 Mayıs seçimlerinin 0-0 başlayacağına dikkat çeken Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

12 MİLYON 416 BİN OY POTANSİYELİ: 12 milyon 416 bin 477 potansiyel seçmenimiz var. Bu seçim 0-0 ile başlayan bir referandum oluyor.

45 MİTİNG YAPTIK: Bir seçim geçirdik, hem Meclis hem Cumhurbaşkanı seçimi şeklinde. Bu seçimde biz 14 Mayıs’a kadar ben ve arkadaşlarım 45 miting yaptık, 54 noktada çalışma yaptım. Bütün il ve ilçelerde arkadaşlarımız çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun potansiyel seçmeni, sandığa gitmeyen, geçersiz oy atan ve Erdoğan’a oy vermeyen seçmen; Kılıçdaroğlu’na verilen oy düşüldükten sonra 12 milyondan fazla.

SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTIK: Bu seçim, 0-0 ile başlayan ve bir referandum haline dönmesi gereken bir seçim. 14 Mayıs’tan sonra İYİ Parti olarak neler yaptık? 14 Mayıs'tan sonra sandık güvenliği başta olmak üzere ikinci tur için görüşmeler gerçekleştirdik. Bir iletişim grubu kuruldu. Arkadaşlarımız burada görevlendirildi. Ben 'kanaat önderi' denilen insanlarımızla görüşmeler gerçekleştirdim.

KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİLMESİ İÇİN SONUNA KADAR ÇALIŞACAĞIZ: Partimizin yetkilisi olan arkadaşlarımız benzer çalışmalar yaptı. 81 il teşkilatımız, önceki vekillerimiz ve yeni vekillerimiz saha çalışmasına başladı. Partimizin tüm kurulları sahada olacak. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 13'üncü Cumhurbaşkanı seçilmesi için kabiliyetlerimizin sonuna kadar çalışacağız.

PROGRAMIM YARIN BAŞLIYOR: Bizim arkadaşlarımız sabah akşam sahada olacaklar. Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için hepimiz seçime kadar çalışacağız. Ben bu süreçte oyunu Erdoğan'dan yana kullanan ya da yalnızca Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen bölgelerdeki insanlarla görüşeceğim. Yarından itibaren bu programım başlıyor. Hemşehri dernekleri, derin yoksulluğa yönelik ev ziyaretleri dahil mikro bazda şahıs olarak da çalışacağım. Kapı zili dahi çalacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEYE İKNA EDECEKSİNİZ: Erdoğan'ın kazanması halinde partili cumhurbaşkanlığı sistemi bir daha bu ülkede tartışılmaya açılamaz. Bu nedenle buna engel olunmalı. O yüzden Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi önemlidir. Sadece kendimiz değil, arkadaşlarınız, akrabalarınız, onların dostları, hepsini sandığa götürüp Kılıçdaroğlu'na oy vermeye ikna edeceksiniz.

ÖNÜMÜZDE İKİ SEÇENEK VAR: Ya tıpkı dün olduğu gibi Atatürk'ün adını anmayanları seçeceksiniz ya da büyük bir coşkuyla kutlayanları seçeceksiniz. Ya Cumhuriyet değerlerimize gıcık olanları ya da "varlığım Türk varlığına armağan olsun" diyenleri seçeceksiniz. Ya vatandaşlığımızı satanları ya da onları tapu görenleri seçeceksiniz. Ya ensar diye diye onları ülkeye dolduranları seçeceksiniz, ya da sığınmacıları en geç iki yılda ülkelerine gönderenleri seçeceksiniz.

Önümüzde iki seçenek var, yandaşların rant düzenine yol mu vereceğiz yoksa halkı mı zenginleştireceğiz? Ülkemizi devam eden büyük yıkımın son halkasına mı bırakacağız yoksa köprüden önceki son çıkışı mı seçeceğiz İftirayla yalanla zulümle var olan vesayetçilere, zulümden bıkmış bir millet olarak cevabı sandıkta vereceğiz. Bizler aynı bizden öncekiler gibi istibdata dur diyeceğiz. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet diyeceğiz. Adalet diyeceğiz. Kazanan biz olacağız.

Büyük bir çaba harcayarak arkadaşınızı, eşinizi, dostunuzu sandığa götüreceksiniz. Ya kadınlara şiddeti, ölümü, tacizi, tecavüzü seçeceksiniz ya da kadınların, çocukların gençlerin hakkının hukukun korunup iyileştirilmesini tercih edeceksiniz. Ya dün bayramda olduğu gibi unutturulmak istenmesini ya da büyük coşkuyla kutlanmasını seçeceksiniz. Ya 2019'da PKK'ya, 2023'te Hizbullah'a sırtını dayayanları ya da ülkemizde terörün gölgesini barındırmayanları seçeceksiniz. Ya ensar diye diye ülkemizi yolgeçen hanına döndürenleri seçeceksiniz ya da hududumuzu namus, nüfus cüzdanımızı tapu bilenleri seçeceksiniz

Sandıkla ilgili verilerde şöyle bir sistem yapıyoruz. Islak imzalı tüm tutanakları bizim teşkilatlar CHP'ye götürecek. Aynı şekilde insan unsurumuzu, bilgimizi avukatlarımızı toplayacağız. İki bin sandığa itiraz etmiştik. İki şehirde itirazımız devam ediyor.

SİNAN OĞAN'LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

Akşener'in açıklamalarının ardından soru-cevap kısmına geçildi.

Akşener, kendisine yöneltilen "Sinan Oğan ile bir görüşmeniz oldu mu?" sorusuna, "Sinan Oğan ile görüşmedim. Her kafadan ses çıkan sistemlerde sonuç alınamaz. Ama kendisinin bir talebi varsa, başta ben olmak üzere hepimiz yetkimizi Kılıçdaroğlu'na verdik" yanıtını verdi.

Akşener şöyle devam etti:

"Her kafadan bir ses çıkan sistemlerde bir sonuç alınamaz. Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda her türlü görüşmeyi yerine götürüyor. Türk milliyetçiliği... Ben bir cumhuriyet tarihçisiyim. Ders anlattım. Türk milliyetçiliği küfür eden, ayrıştıranların milliyetçiliği değildir.

Ben daha önce hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem kendi partime oy istemiştim. Şimdi ise sadece Sayın Kılıçdaroğlu'na oy istiyorum."

Akşener, bu süreçte miting yapmayacaklarını, çok az bir oyu konsolide etmek için uğraşacaklarını söyledi.