Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Uğur Mumcu kantatı ilk kez İzmir’de

Dünyaca ünlü sanatçıları İzmir’de ağırlayan Olten Filarmoni Orkestrası, 2022-2023 konser sezonuna başlıyor. Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, orkestranın 9 yıldır her yıl yepyeni repertuarlarını izleyici ile buluşturduklarını belirterek, “Bu yıl açılışta besteci ve aranjör olarak çok yönlülüğü, ustalığı ve yaratıcılığıyla tanınan Rusanda Panfili’yi davet ettik. Ocak ayında Turgay Erdener’in Uğur Mumcu kantatı İzmir’de ilk kez gerçekleştirilecek" dedi.

Haber Merkezi

İZMİR- Dünyaca ünlü sanatçıları İzmir’de ağırlayan Olten Filarmoni Orkestrası, 2022-2023 konser sezonuna başlıyor. Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, orkestranın 9 yıldır her yıl yepyeni repertuarlarını izleyici ile buluşturduklarını dile getirerek, “Bu yıl açılışta besteci ve aranjör olarak çok yönlülüğü, ustalığı ve yaratıcılığıyla tanınan Rusanda Panfili’yi davet ettik. Ocak ayında Turgay Erdener’in Uğur Mumcu kantatı İzmir’de ilk kez gerçekleştirilecek" dedi.


Eylül ayında İspanya Kanarya Takım Adaları'ndan Fuerteventura’da gerçekleştirilen Fuerteventura Opera Festivali'ne katılan Olten Filarmoni Orkestrası, 18 Ekim Çarşamba günü 9. konser sezonunda İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde klasik müzik severlerle buluşuyor.


2013 yılından bu yana motivasyonunu izleyicisinden alan orkestranın yeni sezonda ilk konuğu müzisyen, besteci ve aranjör kimliğiyle çok yönlü sanatçı Rusanda Panfili olacak.


Opera Festivali'ne davet edilen ilk Türk orkestrası

Fuerteventura Opera Festivali'ne davet edilen ilk Türk orkestrası olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Olten, “Bu deneyim Orkestramızın da ilk yurt dışı festival deneyimiydi. Opera Festivali'nde 3 filarmoni orkestrası konseri planlandı ve Galada La Boheme icra ettik. Seyirci ve salon çok zarifti, ayrıca adanın doğal dokusu çok enteresandı. Sponsorumuz olmadan sadece kendi kaynaklarımızla gerçekleştirdiğimiz bu turnenin ardından yeni sezon hazırlıkları için çalışmaktayız” dedi. Olten Filarmoni Orkestrası’nın 9 yıldır her yıl yepyeni repertuarları izleyici ile buluşturduğunun altını çizen Olten, şunları aktardı: “Bu yıl açılışta besteci ve aranjör olarak çok yönlülüğü, ustalığı ve yaratıcılığıyla tanınan Rusanda Panfili’yi davet ettik. Milyonlarca kez izlenmiş olan sanatçı, orkestramız eşliğinde keman ile Liber tango ve 4 mevsim çalacak. Kasım ayı solistimiz Emre Şen Chopin 2. Piyano Konçertosu, Aralık ayı solistimiz Anneleen Lenaerts ise Arp ile Rodrigo seslendirecek. Ocak ayında Turgay Erdener’in Uğur Mumcu kantatı İzmir’de ilk kez gerçekleştirilecek. Doğumunun 150. yılında Rahmaninoff’u 2 konserde 5 piyanist; Gökhan Aybulus, Başar Can Kıvrak, Kandemir Basmacıoğlu, Cem Babacan, Özgür Ünaldı ile anacağız. Mart ayında Harriet Krijgh solistliğinde Rotterdam Filarmoni Orkestrası iş birliği ile Dvorjak Çello Konçertosu seslendireceğiz. Nisan ayında Serenad Bağcan’dan şarkılar dinleyeceğiz. Son konserimizde mayıs ayında Dansların Sentezini yeni bir yorumla sergiliyor olacağız. Sezon boyunca orkestramızın şefi İbrahim Yazıcı ve konuk şefimiz Tulio Gagliardo Varas konserlerimizi yönetecek. Bu yıl da birbirinden farklı birçok proje ile karşınızda olacağız, izleyicimizin seveceğini umut ediyoruz.”