Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789

Kültür Atölyesi 22 Temmuz

22 Temmuz 2022 - Günün filmi, kitabı ve sahne etkinlikleri...

Gülara Subaşı

BEYAZ PERDEDE BUGÜN

The Gray Man (2022) - Anthony Russo & Joe Russo

Russo kardeşlerin iddialı kadrosuyla dikkat çeken aksiyon filmi "The Gray Man", bugün Netflix'te gösterime girdi.

Yönetmenliğini "Captain America: The Winter Soldier", "Avengers: Infinity War" ve "Avengers: Endgame"'in rejisör koltuğunda oturan Anthony ve Joe Russo'nun üstlendiği 2022 ABD yapımı filmin senaryosu, Mark Greaney'in 2009'da yayımlanan aynı adlı romanından uyarlama. Senaryoyu Russo kardeşlerden Joe, Christopher Markus ve Stephen McFeely birlikte kaleme aldı.

Başrolleri Ryan Gosling, Chris Evans ve Ana de Armas gibi isimlerden oluşan güçlü bir kadroya sahip film, 200 milyon dolarlık bütçesiyle Netflix tarafından şimdiye kadar yapılmış en pahalı yapım oldu.

Çekimleri Los Angeles'te başlayıp Prag'ta tamamlanan film, aksiyon dolu bir akışta şehir şehir geziyor.

Filmin konusu:

Kıdemli CIA ajanı Court Gentry diğer adıyla Sierra Six, kusursuz suikastlarıyla bir efsane haline gelmek üzeredir, hapisten kaçtıktan ve eski yönetici Donald Fitzroy tarafından işe alındıktan sonra üstleri tarafından verilen bir kararla avcıdan ava dönüşür. Teşkilattaki eski meslektaşı şimdiyse soğuk kanlı bir katil olan Lloyd Hansen, Gentry'nin peşine düşer. Court Gentry'nin kendine kurulan komployu ortaya çıkarması çok uzun sürmeyecektir. Küresel bir insan avının hedefinde olan, kafasına büyük ödül konmuş Gentry, aynı zamanda kendi ailesinin emniyetini de sağlamalıdır.

Empire yazarlarından John Nugent, The Gray Man için şunları söylüyor: "Casus aksiyon tekerleğini yeniden icat etmek yerine kurcalayan bu Gosling ve Evans performansı, güçlü bir çift kurşun dönüşüyle ​​birlikte, tempolu, sağlam ve eğlenceli bir boğuşma yaratıyor."


RAFLARDA BUGÜN

Billy Summers - Stephen King

Amerika'nın en çok okunan yazarı Stephen King'in yeni romanı "Billy Summers" yeni çıkanlar raflarında.

Amerika'da 2021'de yayımlanan ve Türkiye'de heyecanla beklenen King'in son polisiye yapıtı, Gökçe Yavaş tarafından çevrildi.

Tanıtım bülteninden:

“Tekinsiz hayal gücünü, dizginlenemez güce çeviren” efsanevi yazar Stephen King’den, profesyonel bir katil üzerine heyecan verici bir roman.

Billy Summers dünyanın en iyi kiralık katili, madalyalı bir Irak Savaşı gazisi, izini kaybettirmede sihirbaz Houdini kadar hünerli bir keskin nişancı. Ancak sadece gerçekten 'kötü' adamları hedef alan bu amansız katil artık emekliye ayrılmak istiyor. Bundan önceyse son atışını yapıp kötülük timsali bir adamı haklamalı. Sonrasında sırra kadem basacak. Peki bu süreçte ne yanlış gidebilir ki? Muhtemelen her şey.

Stephen King’in son şaheseri Billy Summers, hem bir savaş hikâyesi hem de Amerika’nın küçük kasabalarına ve orada yaşayan insanlara yazılmış bir aşk mektubu. Eli kanlı bir intikam romanı. Aşk, şans, kader ve kurtuluş için tek atımlık kurşunu kalmış karmaşık bir kahramanın karanlık hikâyesi.

Kariyerine 17 büyük suikast sığdırmış Billy, emekliliğine yaklaşmışken 'son bir suikast' teklifine geri çeviremez ve... Bu romanı elinizden bırakamayacak ve Billy’yi asla unutamayacaksınız."

"Çok Satanlar Listesinde Bir Numara" -New York Times

"Yılın En İyi Kitabı" -Esquire

"Yılın En Sevilen Kitabı" -Wall Street Journal

"En iyi Gerilim Finalisti" -Goodreads Okur Ödülleri

74 yaşındaki usta roman yazarı ve hikâye anlatıcısı King'in son romanı, şimdiden TV ve sinema içeriklerine konu olmak için kapışılırken çığır açacak bir edebiyat yapıtına zamanında tanık olmak isteyen polisiye okurları için harika bir deneyim sunuyor.


SAHNEDE BUGÜN

Etik Alkol

Rejisörlüğünü ve oyunculuğunu Barboras Uzunöner'in üstlendiği "Etik Alkol" oyunu bu akşam İstanbul'da sahnede.

Türk Edebiyatı’nın ehl-i keyf ustalarının bir masaya toplanıp anlatacaklarını kahkahalarla izleyeceğiniz oyun, izleyicisini geçmişe götüren bir komedi yolculuğu vadediyor.

Tanıtım bülteninden:

"Ömer Hayyam, Neyzen Tevfik, Can Yücel ve Diğer Ahlakı ile İçenler

Özenle seçilen kelimeler ile başlayan sohbet, "Dur öpücem!, Gel sarılıcam!"lara dönüşüyorsa orada araştırılacak bir şey vardır.

Araştırdık, bu alkol vücuda girdiğinde insana ne yapıyor da "Dün ile ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum" dedirtebiliyor.

Nasıl oluyor da Ömer Hayyam’a kendisiyle ilgili övgüler yazdırabiliyor, Neyzen Tevfik’i komik hikayelerin içine itiyor, Can Yücel’e arkadaşlık ediyor.

Aziz Nesin, Cemal Süreya, Edip Cansever, Orhan Veli, Özdemir Asaf, Rıfat Ilgaz, Sabahattin Ali hepsi bu oyun için bir sofrada buluşup anlatıyorlar anlatacaklarını.

Aydın Boysan da yalnız bırakmıyor onları, birinin “nasıl içilmesi gerektiğini “ anlatması gerekiyor tabii.

Bu masada siz de yerinizi alın.

ETİK ALKOL’ü seyrederken çok güleceksiniz."

Türk Edebiyatı’nın ehl-i keyf ustalarının bir masaya toplanıp anlatacaklarını kahkahalarla izlenecek "Etik Alkol", bu akşam 20.30'da Trump Sahne'de.


Mor ve Ötesi

Türkiye'nin önde gelen alternatif rock grubu Mor ve Ötesi, bu akşam Antalyalı müzikseverlerle buluşuyor.

27 yıllık müzik kariyerlerinin klasikleşmiş parçalarını seslendirecek grup, hayranlarına müzik dolu bir gece yaşatacak.

Mor ve Ötesi, Ocak 1995'te Harun Tekin, Alper Tekin, Derin Esmer ve Kerem Kabadayı tarafından İstanbul'da kurulan Türk alternatif rock müzik grubu. Grup, Aralık 2021'de Forsa ve Dünyaya Bedel adlı 2 tekli çıkardı. Bu teklilerin de dahil olduğu sekizinci stüdyo albümü Sirenler'i 21 Ocak 2022 tarihinde yayınladı.

Grup, duygu yüklü parçalarını sevenleriyle paylaşmak için bu akşam 21.15'te Antalya Açıkhava Sahnesi'nde.


GALERİDE BUGÜN

Trabzon'da Buluşalım

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Grafik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Eda Uzun küratörlüğündeki karma sergi "Trabzon'da Buluşalım", ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Farklı disiplinleri bir araya getiren sergi, seramikten yağlı boyaya, grafikten baskı çalışmalarına uzanan çeşitli eserleri izleyiciyle buluşturuyor.

Sergiye katılan sanatçılar:

Ahmet Kalkan, Belgin İpek, Bukan Samet Güç, Burcu Özyonar Çırak, Bilal Yazıcı, Durmuş Ali Akça, Eda Uzun, Halil Baş, Muhammet Tekeşin, Mustafa İpek, Mümin Candaş, Nuray Ekim Atmaca, Nurdan Uğur Aydın, Pervin Karslı, Salih Altuntaş, Selman Uzun, Sertaç Uzun, Soner Biçer, Taner Kaycı, Yasemin Uzun, Ziya Biçer, Zümrüt Şen.

18 Temmuz'dan bu yana kapıları açı olan, her bir eserin içinde kendi hikayesini barındıran sergi, 29 Temmuz'a kadar Söğütlü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Erol Tuna Sergi Salonu’nda izlenebilir.