Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789

Kültür Atölyesi 16 Kasım

16 Kasım 2022 - Günün filmi, kitabı, sahne etkinlikleri ve sergisi...

Gülara Subaşı

BEYAZ PERDEDE BUGÜN

Tamirhane (2022) - Erkan Kolçak Köstendil


Geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çeken yılın beklenen yerli komedi yapımı "Tamirhane", günün vizyon filmlerinden.

2022, Türkiye yapımı filmin yönetmenliğini ilk uzun metraj denemesiyle Erkan Kolçak Köstendil üstlenirken senaryo, Bülent Şakrak'a ait.

Oyuncu kadrosuyla adından söz ettiren Tamirhane'nin başrollerinde Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu ve Erkan Can yer alırken Antalya Altın Portakal'dan "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüyle dönen son dönemin başarılı aktrislerinden Merve Dizdar, Bülent Şakrak, Ali Seçkiner Alıcı, Gökhan Kıraç, Engin Hepileri ve Yaren Alaca da filmin oyuncuları arasında.

2013'te hayatını kaybeden usta sanatçı Müslüm Gürses'in "Biz Babadan Böyle Gördük" şarkısının film müziği olarak seçilmesinin ardından oyuncu kadrosu stüdyoda şarkıyı kaydetti. Şarkıyı birlikte seslendiren beş ünlü isim, izleyicilere büyük bir sürpriz yaparak sosyal medyada yer aldı.

"Ruhun boyaya sirayet ettiği nadir anlardan" sloganıyla gösterime giren yapım, yılın iddialı komedi filmlerinden biri olarak görülüyor.

Filmin konusu:

Yetiştirme yurdunda büyüyen iki yakın dost Yılmaz ve Müjdat’a manevi babaları gibi olan Erkan ve Bülent’ten boya ve kaporta dükkanı miras kalır. Yaşlı bir adamın arabasını iki sokak öteye bırakmak için çıktıkları yol, gece yarısı arabaya düz kontakt yapılırken onları gören yaşlı adamın kalbinin dayanamamasıyla hiç beklemedikleri bir yere çıkar. Olaylar, Yılmaz ve Müjdat’ın yaşlı adamın cesedini yakıt tankına koymalarını gerektiren bir noktaya varır. Dükkanda araba boyamaya devam eden ikili, cesedin bulunduğu yakıt tankından alınan tinerle boyadıkları arabaların muhteşem gözükmeye başladığını fark ederler.



RAFLARDA BUGÜN

Büyük Oyun: Orta Asya’da Gizli Savaş - Peter Hopkirk


İngiliz gazeteci, yazar ve tarihçi Peter Hopkirk'ün 1990 yılında kaleme aldığı "Büyük Oyun: Orta Asya’da Gizli Savaş" (Orijinal adı: The Great Game:The Struggle for Empire in Central Asia), günün yeni çıkan kitabı.

İş Bankası Kültür Yayınları'nın tarih kategorisinde baskısını gerçekleştirdiği kitap, Renan Akman çevirisiyle okurla buluştu.

Tanıtım bülteninden:

“Şimdi Büyük Oyun’u oynamaya en Kuzey’e gideceğim…” -Rudyard Kipling, Kim, 1901

Tüm 19. yüzyıl boyunca dünyanın iki büyük gücü, Britanya İmparatorluğu ile Çarlık Rusyası arasında Orta Asya’nın ıssız geçitlerinde, çöllerinde, doruklarından kar ve buz hiç eksik olmayan yüksek dağlarında gizli bir savaş sürmüştü. Dev Asya kıtasındaki nüfuz alanlarını genişletmek ve ellerindekileri korumak amacıyla hareket eden iki imparatorluktan Rusya, bir yandan Kafkasya ve Orta Asya’daki topraklarını genişletirken, diğer yandan da Britanya İmparatorluğu’nun en büyük sömürgesi olan, “alt-kıta” Hindistan’a giden yollara ve geçitlere hâkim olma yarışında adım adım ilerlemeye çalışıyordu. Britanya ise Afganistan, Özbekistan, İran ve Kafkasya gibi pek çok coğrafyada Rusya’yı stratejik olarak “çevrelemeye” gayret ediyor; bölge, yerel hanların kalelerine varıncaya dek, iki tarafın temsilcileri arasında amansız bir mücadeleye sahne oluyordu.

Bu gizli savaşın aktörleri tarafından söz konusu mücadeleye konan “Büyük Oyun” adı, ünlü yazar Rudyard Kipling tarafından Kim adlı romanında ölümsüzleştirilmişti.

Peter Hopkirk’ün artık klasikleşmiş kitabı Büyük Oyun: Orta Asya’da Gizli Savaş, bu mücadeleyi Britanya ve Rusya tarafındaki genç subayların ve görevlilerin soluk kesici maceraları üzerinden anlatıyor: Kılık değiştirip derviş veya at tüccarı kılığına girenler, gizli geçitlerin haritasını çıkarmak için hayatlarını tehlikeye atanlar, astığı astık güçlü hanların karşısında pazarlık masasına oturanlar…

Elinizden bırakamadan okuyacağınız bu kitap, günümüzün “Büyük Oyun”ları hakkında da çok şeyler düşündürecek…



SAHNEDE BUGÜN

Etekler ve Pantolonlar


Yazar Mine Artu'nun 2019 yılında kaleme aldığı ödüllü oyunu "Etekler ve Pantolonlar", bu akşam Başkentli izleyicisiyle buluşuyor.

Serkan Budak yönetmenliğinde ve Irmak Uzun yardımcı yönetmenliğindeki Etekler Pantolonlar'ın oyuncu kadrosunda usta oyuncular Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar ve Kimya Gökçe Aytaç yer alıyor.

35. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi Yılın Tiyatro Ödülü, Moonlife Dergisi ve Altın Palmiye Ödüllerinde 2021 yılının "En İyi Tiyatro Oyunu" ödülüne layık görülen oyun, Başkentli tiyatroseverler için sahnede.

Oyunun konusu:

Nurcan yıllardır görüşmediği okul arkadaşı Aysel'e sürpriz yaparak evine ziyarete gelir. Nurcan kocasının kendisini aldattığını ve intikam alacağını bu konuda Aysel'den yardım istemek için geldiğini açıklar. Aysel, Nurcan'ın durumuna üzülür ve ona yardım edeceğini söyler. Aysel ve Nurcan, Nurcan'ın eşine karşı strateji belirlerken, Aysel de bu durumlardan etkilenip kendi evliliğini sorgulamaya başlar. Nurcan ve Aysel evliliklerini sorgularken geçmişlerine bir yolculuk yaparlar ve aslında ikisi de hayatlarında olmak istedikleri gibi değil de, aile ve çevre baskısıyla, başkalarının onları görmek istedikleri bireylere dönüştüklerini anlarlar. İki eski arkadaşın evliliklerini sorgulamak için başladıkları süreç, artık kendi istedikleri hayatlara doğru yol aldıkları bir sürece dönüşür.

Etekler ve Pantolonlar, bu akşam saat 20.30'da Yenimahalle Dört Mevsim Tiyatro Salonu sahnesinde.



Ezginin Günlüğü


Türkiye’nin en köklü müzik gruplarından biri olan Ezginin Günlüğü, dinleyenin hislerine tercüman olacak birbirinden güzel şarkılarıyla keyifli bir konsere imza atmak için Ankara'da.

Türkiye'de protest müziğin en uzun soluklu icracılarından biri olan grup, Nâzım Hikmet'in, Orhan Veli'nin ve diğer önemli şairlerin şiirlerini besteler. Grup, Azeri türkülerine getirdikleri yorumlarla da bilinir. 1982 yılında, İstanbul’da kurulan grup, ilk konserini 1983 yılında İstanbul Hodri Meydan Kültür Merkezi'nde verir. Hit parçaları "Düşler Sokağı" ile dinleyicisinin gönlüne taht kuran Ezginin Günlüğü Grubu, 1990 yılında çıkan "Ölüdeniz" albümünden sonra dağılma sürecine girer. Daha sonra Nadir Göktürk, yeni isimlerle yine Ezginin Günlüğü çatısı altında 1990'ı takip eden yıllarda aynı isimle yeni bir grup kurar.

Ezginin Günlüğü, bu akşam saat 20.00'de MEB Şura Salonu sahnesinde.



GALERİDE BUGÜN

Etki, Hayal, Dönüşüm


Üsküdar Belediyesi'nin sanatseverlerle buluşturduğu, sınır tanımayan hayal gücünün şekillendirdiği eserlerden oluşan “Etki, Hayal, Dönüşüm" başlıklı cam sergisi, izleyenlerini ağırlamaya devam ediyor.

Uluslararası alanda eserler veren, Agah Barış Can Aksakal, Daniel Lee Alexander, Ece Tansel, Gülin Akgül, Hale Feriha Hendekçigil, Ivan Bestari Minar Pradipta, James Peter Devereux, Meyçem Ezengin, M. Güçlü Polat, Mustafa Ağatekin, Serhat Özdemir, Taha Baydar, Yasemin Aslan Bakiri gibi alanında usta sanatçıların eserlerinden oluşan sergiyle camın meşakkatli yolculuğunda uğradığı farklı durakları gün yüzüne çıkarılıyor.

Sergi, hayallerin ötesine geçerek olgunlaşan eserlerin yarattığı dönüşüm ve etkiyi ortaya koyuyor.

Açılışı 13 Ekim'de gerçekleştirilen sergi, 20 Aralık'a kadar Nevmekân Sahil'de izlenebilir.