6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Künhü'l Ahbar basıldı
Künhü'l Ahbar basıldı
123456789
6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Künhü'l Ahbar basıldı
Künhü'l Ahbar basıldı
123456789

Kültür Atölyesi 10 Kasım

10 Kasım 2022 - Günün filmi, kitabı, sahne etkinlikleri ve sergisi...

Gülara Subaşı

BEYAZ PERDEDE BUGÜN

Jeepers Creepers: Reborn - Kabus Gecesi: Diriliş (2022) - Timo Vuorensola


Ödüllü Fin yönetmen Timo Vuroensola'nın yeni korku yapımı "Jeepers Creepers: Reborn", günün vizyon filmi.

2022, Finlandiya-İngiltere-ABD ortak yapımı filmin senaryosu Sean-Michael Argo'ya ait.

Başrollerde Sydney Craven, Imran Adams ve Jarreau Benjamin yer alıyor.

"Ölüm ona hayat verir" sloganıyla gösterime giren Jeepers Creepers, bir yeniden yapım olarak serinin dördüncü filmi. Victor Salva'nın yarattığı ilk üç filmden ayrı olarak planlanan yeni üçlemenin ilki olarak kurgulandı.

Filmin konusu:

Film, sevgilisi Chase'in ısrarıyla bir korku festivaline gelen Laine'in, festivalin yapıldığı kasabanın geçmişinde yer eden The Creeper ile ilgili anlamlandıramadığı hayaller görmeye başlamasıyla gelişen olayları anlatıyor.

Louisiana'da düzenlenen “Horror Hound Festivali” ülkenin dört bir yanından yüzlerce ucube ve ölümsüz korku hayranını her sene kendine çekmektedir. Festivale katılanlar arasında Chase ve festivale zorla getirdiği sevgilisi Laine de vardır. Laine etkinlik sırasında kasabanın geçmişi ve özellikle The Creeper ile ilgili açıklanamayan hayaller görmeye ve rahatsız edici sanrılar yaşamaya başlar. Laine festival başlarken doğaüstü bir şeyin diğer dünyadan çağrıldığını ve olayların merkezinde kendisi olduğunu anlayacaktır.



RAFLARDA BUGÜN

Saklı Asa - Anooshirvan Miandji


İran Azeri Türkü Dr. Anooshirvan Miandji'nin son kitabı "Saklı Asa", yeni çıkanlar raflarında.

Baskısı Bilgi Yayınevi tarafından gerçekleştirilen kitap felsefeyle dirsek temasında bulunmak isteyen okura sesleniyor.

Tanıtım bülteninden:

Gerçek güç nedir?

Liyakat ne işe yarar?

Nasıl bütün insan olunur?

Ahlaki zekâ ne için gerekli?

Emek ve Erdem bize ne katar?

Hak etmeden kazanırsak ne olur?

Niçin, ne zaman ve nasıl sorumluluk almalıyız?

Düşünmeye, sorgulamaya ve gerçeği aramaya yönelten felsefi hikâyeler anlattığı çocuk kitaplarıyla çok sevilen Anooshirvan Miandji, bu kez gençler için yazdı.

Bu kitabın sayfalarında, eşi ile birlikte yıllardır kitapların arasında yaşayan bir sahaf ile bir gencin sorgulayarak, araştırarak, adım adım gerçeği arayış yolculuğuna katılacak, her sayfada yeni sorularla yeni keşiflere tanık olacaksınız.



SAHNEDE BUGÜN

Ocak


Cumhuriyet edebiyatının en çok satan kitabının yazarı Turgut Özakman'ın 2008'de yayımlanan oyunu Ocak, bu akşam Başkentli tiyatroseverler için sahnede.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyunun yönetmenliğini Mithat Erdemli üstleniyor.

2 perdelik oyun, Zeynep Aytek, Çetin Azer Aras, Yasemin Karataş, M. Onur Kocabaş, Cem Sel, Ezel Erkman ve M. Burçak Kaya performansıyla izleyicisiyle buluşuyor.

Oyunun konusu:

Hayal, yenilgi ve yokluk arasında 60’ların Türkiye’sinde bir ailenin hayata dair var olma çabası. Çekip gitmeye inat, bir ocağın etrafında bir arada olmaya, birlikte yaşamaya övgü. Aile bir aradalığının kent yaşamı acımasızlığına direnme ve ayakta kalma süreci.

Ocak, bu akşam saat 20.00'de Akün Sahnesi'nde.



GALERİDE BUGÜN

Yeditepe İstanbul


İstanbullu sanatseverler için ressam ve akademisyen Refik Aziz’in “Yeditepe İstanbul” başlıklı sergisini ziyaret etmek için bugün son gün.

Azerbaycan resim ekolünden gelen ve İstanbul’a olan hayranlığından dolayı 1992’de kente yerleşen ressam Refik Aziz’in müzelerimizi zenginleştiren 150’yi aşkın tablosu izleyici karşısında.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sergide, İstanbul’un benzersiz doğası, zengin tarihi ve her dönemde canlı sosyal yaşamı en estetik haliyle yer alıyor.

Yeditepeli İstanbul tarihi birikimi, zengin kültürü ve mimari abideleriyle Avrupa ve Asya’yı bir boğazda birleştiren muhteşem bir dünya kenti. İstanbul’un büyülü güzelliği asırlar boyu dünya ressamlarının tablolarında kıymetini ve yerini bulmuştur. Ünlü ressam ve akademisyen Refik Aziz de Türk tarihini resimlerine konu eden bu sanatçılardan biri. Ressamın eserlerine yapılan yolculukta bazen Boğaz’ın dinlendirici manzarasını izlemek, bazen de Karaköy’ün gündelik telaşı içerisinde koştururken kendini bulmak mümkün. Tümü tuval üzerine yağlı boya olan tabloların 33’ü İstanbul, 9’u ise Atatürk konulu.

Açılışı 10 Ekim'de gerçekleştirilen sergi, son gününde Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuaye Alanı'nda izlenebilir.