Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

TBB Başkanı Sağkan: Savunma hakkı ihlal edildi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Erinç Sağkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adil yargılanma hakkının, başta savunma olmak üzere ihlal edildiğini söyledi.

AZE Haber Ajansı

Tunahan Ünsal

ÇANAKKALE- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Erinç Sağkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adil yargılanma hakkının, başta savunma olmak üzere ihlal edildiğini söyledi. 

TBB'nin 37’inci Olağan Mali Genel Kurulu, bugün Çanakkale’de gerçekleşecek. Genel Kurul toplantısı için Çanakkale'ye giden TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan ve TBB Yönetim Kurulu üyeleri, Çanakkale Barosu’nu ziyaret etti.  Sağkan, İmamoğlu'nun yargılanma süreci ve tarikatta 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar skandalıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 


“Büyük bir üzüntümüz var”

"Aslında bizim büyük bir üzüntümüz var" diyen Sağkan, "Savunma yargının kurucu unsurlarından birisi. Haliyle Türkiye’de her gün, her sabah yargının tartışıldığı yeni bir güne uyanmak, bu tartışmaya yargının bizzat kendisinin sebebiyet veriyor olması, hukuk üstünlüğü için mücadele eden barolar için büyük üzüntüdür" dedi.

“Yurttaşların yargı sistemine güvenleri kalmadı”

Sağkan, yurttaşlara "Kendinizi bugün hukuki bir güvenlikte hissediyor musunuz?" diye sorulsa ne oranda buna "evet" denilebileceğini bildiklerini kaydederek, yurttaşların yargı sistemine güvenlerinin kalmadığını söyledi. Yargı bağımsızlığının en önemli meslek sorunları haline geldiğini anlatan Sağkan, şöyle devam etti:

"6 yaşında bir çocuğun istismarı konusunun aslında 13 yaşında yargıya intikal ettiğini, maalesef burada hukuka uygun bir soruşturma sürecinin yürütülememesi sebebiyle, aslında yargı eliyle de yargının yanlışları sebebiyle 13 yaşından bugüne kadar bu istismarın ve tecavüzün devam ettiğini görüyoruz. İki sefer tutuklama istenmesine rağmen, hangi sebeple olduğunu bilmediğimiz bir şekilde tutuklama kararı verilmemiş olması bu ülkede yargıyı tartışmaya açacaktır. Bizim çocuklarımız burada istismar edilenler ve buna dur demesi gereken bağımsız yargı olmalı. Gördüğümüz maalesef ki böyle değil."

“Savunma hakkı ihlal edildi" 

Sağkan, İmamoğlu’nun soruşturma, kovuşturma ve tüm aşamalarını takip ettiklerini söyledi. Bu sürecin, ilk aşamasından itibaren, adil yargılanma hakkının, başta savunma olmak üzere ihlal edildiği bir yargılama olduğunu ifade eden Sağkan, "Avukatların ortaya koyduğu bütün delillere rağmen göz ardı edildiği, bir an önce dosyanın karara çıkarılması için büyük bir çaba sarf edildiğini gördük. Nedeni belli olmaksızın alt sınırdan uzaklaşılarak, verilen bir cezai hükme gidilmesi… Burada en temelde herkesin aklına şu sorunun gelmesi en önemli problem; 'Bu yargılamanın İstanbul’da yapılan seçimi ve sonucunu ortadan kaldırmaya yönelik ve devamında, siyaseti şekillendirmeye yönelik bir yargılama olması.' En önemli problem, vatandaşın aklındaki problem budur. Buna da yine yargı sebep veriyor. Bağımsız savunmanın ne kadar önemli olduğunu, bağımsız yargının ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görüyoruz" diye konuştu.


“Mücadelede bir adım geri durmayacaklardır”

Sağkan, yargının Türkiye’de tüm yurttaşların güvencesi olması gerektiğini, Türkiye Barolar Birliği'nin, baroların, 174 bin avukatın, Türkiye’de hukukun üstünlüğü için bağımsız yargı için bugüne kadar nasıl mücadele ettilerse bugünden sonra da bu mücadelede bir adım geri durmayacağını söyledi.

Çanakkale Barosu ev sahibi

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Hande Keskin de “Bizler haklar ve savunma mesleğinin savunucuları olan avukatların, üst çatı örgütü olan Türkiye Barolar Birliği’nin 37. Olağan Mali Genel Kurulu’na Çanakkale Barosu olarak ev sahipliği yapacağız. Çanakkale’de ev sahipliği yapmamızın büyük bir anlamı var. Cumhuriyetin 100’üncü yılına giderken, meslektaşlarımızın bir önceki olan genel kuruldaki oyları ile Şanlıurfa ve Çanakkale arasında, Çanakkale’yi tercih etmeleri sonucunda şu anda Çanakkale’de ev sahipliği yapıyoruz" dedi.