Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

Yoğun yağış hayatı felç etti

Aşırı yağış nedeniyle TEM Otoyolu'nda meydana gelen heyelanın ardından Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün akşam saatlerine kadar yolun kapalı olacağını açıkladı. Karadeniz'de pek çok il sağanaktan olumsuz etkilendi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Aşırı yağış nedeniyle TEM Otoyolu'nda meydana gelen heyelanın ardından Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün akşam saatlerine kadar yolun kapalı olacağını açıkladı. Heyelan sonrası kapanan Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönünde, Karayolları ekipleri iş makineleriyle yola inen toprağı temizlemek için çalışma başlattı. Karadeniz'de pek çok il sağanaktan olumsuz etkilendi. 

Türkiye genelinde şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Karadeniz ve Marmara bölgesindeki yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel ve heyelan meydana geldi.

TEM Otoyolu'nda, yoğun yağış nedeniyle meydana gelen heyelan yüzünden Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, aşırı yağışın ardından TEM Otoyolu'nda yaşanan heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönünün trafiğe kapandığını belirtti. Twitter hesabından paylaşım yapan Uraloğlu, "Yoğun yağıştan dolayı Bolu DağıTüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara'dan İstanbul'a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D- 100'e yönelmiş ve o güzergâhta yoğun bir trafik oluşmuştur. Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir - Bilecik - Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, bağlandığı bir televizyon programında son duruma ilişkin bilgi verdi. Uraloğlu, otoyolda sabaha doğru trafiğin rahatlayacağını ve yolun bugün akşam saatlerinde açılacağı bilgisini verdi.

Heyelan sonrası kapanan yolda Karayolları ekipleri iş makineleriyle yola inen toprağı temizlemek için çalışma başlattı.

ULAŞIMA KAPALI YOLLAR

Ereğli - Zonguldak Yolu, Kilimli - Filyos - Saltukova Yolu, Bartın - Arıt Yolu, Bartın -Amasra Yolu, Bartın - Kurucaşile Yolu, Zonguldak - Devrek Yolu, Bartın - Kozcağız - Perşembe Yolu, Zonguldak - Devrek Yolu, Çaycuma - Bartın Yolu, Bartın - Arıt Yolu, Kozcağız - Hasankadı Yolu başta olmak üzere toplam 14 güzergâh ulaşıma açılmıştır. Karaman - Beycuma - Devrek Yolu 17 - 19. km'ler arası, Alaplı - Yığılca Yolu 14 - 17. km'ler arası, Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu 0 -1. km'ler arası, Devrek - Ereğli Yolu 22 - 25. km'ler arası, Gökçebey - Yenice - KarabükYolu 6. km Kayadibi mevki, Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu 16. km'si, Kilimli - Filyos - Saltukova Yolu 20 - 24. km'si,Karaman - Beycuma - Devrek Yolu, Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu, Perşembe - Kozcağız - Bartın Yolu, Ankara - İstanbul Otoyolu ise halen ulaşıma kapalı.


ZONGULDAK

Sağanaktan etkilenen Zonguldak'ta yoğun yağış nedeniyle Karabük-Zonguldak ve Gökçebey-Zonguldak arasında bölgesel tren seferleri aksadı. Zonguldak-Bartın kara yolunun Çaycuma ilçesi geçişinde yaşanan sel nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Zonguldak'ta Gökçebey ve Devrek devlet hastanelerinde su baskını meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zonguldak Gökçebey ve Devrek devlet hastanelerinde meydana gelen su baskını sonrası acil servislerin geçici olarak kullanım dışı kaldığını ve 37 ambulans, 1 pajero ambulans, 2 UMKE timi, 1 acil müdahale aracı ile 123 sağlık personelinin görevlendirildiğini bildirdi. Devrek ve Gökçebey ilçe devlet hastanelerinde geçici acil müdahale üniteleri kuruldu.

Zonguldak'ta sağanak nedeniyle bazı ilçelere geçici olarak enerji verilemedi. Zonguldak Valiliği, trafo merkezlerinin su altında kalması nedeniyle Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Karadeniz Ereğli'nin bir kısmına geçici olarak enerji verilemediğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle baraj kapaklarının açılacağı şeklinde sosyal mecralarda yapılan paylaşımların asılsız olduğu belirtildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, kentte yaşanan sağanağa ilişkin, "İlçe merkezlerimizde, beldelerimizde selden kaynaklanan sıkıntılarımız var, ancak sevindirici tarafı şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybımız yok” dedi.

BARTIN

Bartın kent merkezinden geçen Bartın Irmağı'nda su seviyesi yükseldi. Kozcağız beldesinden ve Ulus ilçesi ile Arıt bölgelerinden gelen sel suları, Kemerköprü Meydanı'nda yaklaşık 15 metre yükseldi. Birçok işyeri, sel suları nedeniyle sular altında kaldı. Ekipler bölgede güvenlik çemberi oluşturarak, araçların ve yayaların geçişine kapattı.


RİZE

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde kent genelinde etkili olan sağanak, Çayeli ilçesine bağlı Gürpınar köyünde heyelana neden oldu. Yamaçtan kopan toprak ve büyük kaya kütlesi yola düşerek, köy yolunu ulaşıma kapattı.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı köy yolunda iş makinesi ile temizlik çalışması başlatıldı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, dev kayayı iş makinası ile kaldırıp yolu yeniden ulaşıma açtı.

SAKARYA

Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Darıçayırı Mahallesi'nin içinden geçen dere taşarak mahalle merkezini sular altında bıraktı. Mahalledeki iş yerleri ve evleri su bastı. Mahsur kalan vatandaşlar, traktör ve iş makineleri yardımı ile güvenli yerlere taşındı. Bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor.

KASTAMONU

Kastamonu'da dünden bu yana devam eden ve etkisini giderek artıran sağanak nedeniyle Memiş Mahallesi'nden geçen Memiş Deresi ile Kumluca Mahallesi'nden geçen Irmak Deresi taştı. İki mahallede giriş ve bodrum katlarında bulunan çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Su birikintileri nedeniyle yollarda araçlar su altında kaldı.

Cide-Bartın kara yolu da su taşkını nedeniyle ulaşıma kapandı. Sel suyunun denize sürüklediği bir manda ise telef oldu. Cide Belediyesi ve AFAD ekipleri tarafından evlere dolan su tahliye edilmeye çalışıyor.