58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789

savaşlarda öldürülen çocuklar!

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), son aylarda Gazze'de, dünya genelinde dört yıldır devam eden çatışmalarda öldürülen çocuk sayısından daha fazla çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.

Haber Merkezi

GAZZE- BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), son aylarda Gazze'de, dünya genelinde dört yıldır devam eden çatışmalarda öldürülen çocuk sayısından daha fazla çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.

UNICEF, Batı Şeria'da 2023'te öldürülen çocuk sayısının "eşi görülmemiş" seviyede olduğunu açıkladı.


UNICEF, Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'da 2023 yılında işgal tarafından katledilen çocuk sayısının eşi benzeri görülmemiş seviyelere ulaştığını bildirdi..

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr yaptığı yazılı açıklamada, "Bu yıl, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'da çocuklar için kaydedilen en ölümcül yıl oldu ve çatışmalarla bağlantılı şiddet benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı." dedi.

İşgal rejimi tarafından son 12 haftada Batı Şeria'da 83 çocuğun katledildiğini belirten Hudr, bu rakamın 2022'de katledilen çocuk sayısının iki katından fazla olduğuna dikkat çekti.

Hudr, "Ayrıca son 12 haftada 576'dan fazla çocuk yaralanırken diğerleri gözaltına alındı. Dünya Gazze Şeridi'ndeki durumu dehşet içinde izlerken, Batı Şeria'daki çocuklar da bir kabus yaşıyor." diye ekledi.

Çocuklara yönelik ağır ihlallerin, özellikle de öldürme ve yaralamaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Hudr, "UNICEF, tüm tarafları uluslararası insan hakları hukuku kapsamındaki yükümlülüklerine uymaya, çocukları çatışmalara bağlı şiddetten korumaya ve en temel haklarını, yani hayatta kalmalarını korumaya çağırmaktadır. Çocuklar kim ve nerede olursa olsun asla şiddetin hedefi olmamalıdır. Tekrarlanan şiddete son verilmesi, çocukların huzur ve güvenlik içinde büyümelerini sağlamanın en iyi yoludur." ifadelerini kullandı.

SUDAN'DA 1200 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

BM: Savaşın devam ettiği Sudan'da son 5 ayda en az 1200 çocuk hayatını kaybetti
Birleşmiş Milletler, iç savaşın harabeye çevirdiği Sudan'da son 5 ayda bin iki yüzden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.
Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı (BMMYK), iç savaşın devam ettiği Sudan'da son 5 ayda 9 kampta 5 yaş altı 1200'den fazla çocuğun kızamık ve yetersiz beslenme sebebiyle hayatını kaybettiğini bildirdi. 
Çocuk ölümlerinin, 15 Mayıs - 14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiği ve bunun bölgedeki BM ekipleri tarafından belgelendiği ifade edildi. 
Ayrıca ajansın halk sağlığı direktörü Allen Maina, Sudan'ın diğer bölgelerinde de binlerce şüpheli kolera vakası olduğunu dile getirdi. 

AFGANİSTAN'DA 26 BİN ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Afganistan'da 14 yıllık savaşta ölen ya da yaralanan çocuk sayısı 26 bin
Savaşın uzun yıllardır hüküm sürdüğü Afganistan'da her gün ortalama 5 çocuğun hayatını kaybettiği ya da yaralandığı tespit edildi.
İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Save the Children (Çocukları koruyun), Birleşmiş Milletler verilerine göre 2005-2019 yılları arasında Afganistan'daki savaşta en az 26 bin 25 çocuğun yaşamını yitirdiğini ya da yaralandığını açıkladı.
2019'da 874 çocuk öldürüldü
Save the Children'a göre Afganistan çocuklar için en tehlikeli 11 ülke arasında yer alıyor.
Kuruluşun raporuna göre 2019 yılında dünya genelinde savaşlarda ölen ve yaralanan çocukların sayısında büyük bir artış yaşandı. Raporda, 2019'da 874 Afgan çocuğun öldürüldüğü, 2 bin 275 çocuğun ise yaralandığı bildirildi.
Geçtiğimiz yıl öldürülen çocukların üçte ikisi erkek çocuklardı. Çocukların çoğu "sahadaki çatışmalar sırasında ya da bombalı araçlarla yapılan saldırılarla" öldürüldü.
Rapora göre, ABD birliklerince destelenen Afgan hükümetiyle Taliban arasındaki çatışmalarda okullar da sık sık hedef alınıyor. Save the Children, 2017-2019 yılları arasında okullara 300'den fazla saldırı düzenlendiğini bildirdi.

UKRAYNA'DA ÖLEN ÇOCUK SAYISI 500'Ü AŞTI 

UNICEF: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ölen çocuk sayısı 500'ü aştı
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana 500'ü aşkın çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, "Ukraynalı çocuk ve aileler için trajik bir eşik daha aşıldı. Savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana en az 501 çocuk öldürüldü." ifadesini kullandı.

Gerçek ölü sayısının UNICEF tarafından doğrulanan rakamların çok üstünde olabileceğini kaydeden Russell, savaşın en az 1000 çocuğun da yaralanmasına yol açtığını belirtti.