Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789

ÖTV zammı Danıştay'a taşındı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) artıran Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptal edilmesi için Danıştay’a başvurdu. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, "Bu düzenlemeye karşı, öncelikle Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali noktasında ivedilikle vatandaşı mağdur etmemesi açısından yürütmenin durdurulması talepli olarak bu davamızı açtık" dedi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) artıran Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptal edilmesi için Danıştay’a başvurdu. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, "Bu düzenlemeye karşı, öncelikle Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali noktasında ivedilikle vatandaşı mağdur etmemesi açısından yürütmenin durdurulması talepli olarak bu davamızı açtık" dedi.

DEVA Partisi, Resmi Gazete'de önceki gün yayınlanan ve akaryakıttan alınan ÖTV’yi artıran 7390 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi istemiyle bugün Danıştay’da dava açtı. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, dava dilekçesini verdikten sonra Danıştay’ın önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Danıştay ilgili dairesinin, norm denetim yoluyla bu yapılan yasal değişikliği Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi en büyük arzumu ve isteğimiz. Yasalar düzenlenirken kanunilik ilkesine uygun hareket edilmesi gerekir. Parlamento, Cumhur İttifakı’nın kendisine vermiş olduğu sayısal gücü kullanarak yasal düzenleme yaparken ne ölçülülük ilkesini ne anayasaya uygunluk ilkesini en ufak bir şekilde düşünmeden bir karar vermiştir. Dolayısıyla parlamentodan geçen bu yasanın norm denetimi mutlak suretle yapılmalıdır."

“CUMHURBAŞKANI, ÖLÇÜLÜLÜK İLKESİNİ İHLAL ETMİŞ”

Ek Motorlu Taşılar Vergisi'nin, vatandaşın çok canını yaktığını ifade eden Şahin, bu düzenlemenin izahının mümkün olmadığını kaydetti. Parlamento'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yetki verdiğini, Erdoğan'ın ölçülülük ilkesini ihlal ederek ve zorlama kanunilik ilkesinde bir nevi maktu vergiler üzerinden de düzenlemeler yapmak suretiyle 85 milyonu mağdur ettiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

“ZENGİNLERE AKTARILAN BÜTÇE”

"DEVA Partisi olarak, milletimizin bize vermiş olduğu denetim yetkisini en iyi şekilde kullanmayı arzu ettiğimizi ve bunu her platformda da kullanacağımızı ifade ettik. Malum, bu yasa geçerken parlamentoda tam kadro olarak bu düzenlemeye ret oyu kullandık. Bu düzenleme, 85 milyondan, mağdurdan, fakirden alıp bankada kur kurumalı mevduatta hesabı bulunan zenginlere aktarılan bütçe. Sayın Erdoğan, özellikle bu düzenlemeyi yaparken 2016’dan bu yana bu alanda herhangi bir düzenleme yapmadığını ifade etti. Bu bile tek başına, vatandaşı aldatarak, vatandaşı kandırarak seçimler öncesinde baskıladığı kuru, faizi ve bir şekilde onun faturasını 85 milyona ödetme projesidir.

Sayın Erdoğan, seçimden önce milletimizi kandırmış olabilir ve hak etmeden bir iktidarın da sahibi olmuş olabilir. Parlamentodaki sayısal gücü nedeniyle de Anayasa’ya aykırı düzenlemeler de gerçekleştirebilir. Biz, hukuk devletine inanmış demokratlar olarak, DEVA Partisi’nin kuruluş felsefesine uygun bir şekilde, her şeyi hukuk düzeni içerisinde gerçekleştirmenin hepimizin asli vazifesi olduğuna yürekten inanıyoruz.

Bu düzenlemeye karşı, öncelikle Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali noktasında ivedilikle vatandaşı mağdur etmemesi açısından yürütmenin durdurulması talepli olarak bu davamızı açtık. Öncesinde yürütmenin durdurulmasını talep ettiğimiz, sonrasında Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptaliyle birlikte, parlamentoda kanunilik ilkesini aşarak özellikle Anayasa’nın 73’üncü maddesinde yasama organına verilen yetkinin Cumhurbaşkanı tarafından kullanılamayacağı ilkesi ve Anayasa’nın pek çok maddesine atıf yapmak suretiyle bu norm denetimi açısından Danıştay ilgili dairesinin bu konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürmesini bekliyor ve diliyoruz. Hâlâ az da olsa can çekişen yargıdan umudumuz var."