Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Kripto parada son 24 saat...

23 Haziran kriopto para dünyası gelişmeleri

Gülara Subaşı

ANKARA- GAZETE DURUM, son 24 saatte kripto para borsalarında yaşanan gelişmeleri derledi. Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, kripto para borsasına değinmişti. Bugün Türkiye saatiyle 17.00'de kameraların karşısında olacak Fed başkanı konuşması sonrasında kripto para piyasalarında hareketlilik olabilir.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

⦁ Son 24 saatte 19 bin 821 dolara kadar gerileyen Bitcoin/USDT, Türkiye saati ile saat 10.00 sularında 20 bin 578 dolardan işlem görüyor. 

⦁ Polygon (MATIC) yüzde 22,9’luk artışla en çok yükselen altcoin olurken, Synthetix Network (SNX) yüzde 13,1’lik düşüşle fiyatı en çok azalan altcoin oldu.

⦁ Bitcoin’in market değeri 387 milyar dolar seviyelerinde seyrederken kripto para piyasasının toplam değeri, 940 milyar dolar civarında.

⦁ 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 77 milyar dolar.

⦁ Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 151 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 57 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

⦁ ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları piyasalara satış yönlü etkide bulundu. Sözlerinin sonunda kripto para birimlerine ve ABD dolarına endeksli stablecoinlere değinen Powell, kripto sektöründe düzenleme yapılması gerektiğine inandığını ifade etti. Bugün Türkiye saatiyle 17.00'de kameralar karşısına geçecek olan Powell'in, ABD borsaları açıkken konuşma yapacak oluşu yatırımcıların korkularını azaltıyor.

⦁ Bitcoin başta olmak üzere kripto paralarda, pozitif hafta başlangıcı sonrasında hafta ortasında satış baskısı geri döndü.

⦁ Tether yaptığı açıklamada, İngiliz sterlinine sabitlenecek yeni kripto varlığı GBPT’nin temmuz ayının ilk haftasında Ethereum Blockchain’i üzerinden piyasaya sürüleceğini duyurdu.

⦁ Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, dün Avrupa Parlamentosu'na konuşurken kripto endüstrisinde özellikle DeFi sektörünün daha fazla denetlenmesini açıkça talep etti. Bu talepte, ay içinde iflasa sürüklenen kripto kredi şirketi Celsius ve kripto hedge fonu 3AC’nin durumları etkili oldu.

⦁ Yönetimi altında yaklaşık 27 trilyon dolarlık varlık bulunan Citibank, kurumsal müşterilerine Bitcoin ve kripto para saklama hizmeti sunacağını açıkladı. Citibank, kripto para saklama hizmetlerini geliştirmek için İsviçre merkezli kripto para saklama şirketi Metaco ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

⦁ Önce kripto para madenciliğini daha sonra Bitcoin ve kripto para birimleriyle ilgili her türlü işlemi yasaklayan Çin, şimdi de Bitcoin’in değeriyle ilgili yatırımcıları uyarıyor. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi tarafından yönetilen medya kuruluşu Economic Daily, yayımladığı bir makalede yatırımcıları, Bitcoin fiyatının sıfıra gitme riski konusunda uyardı.

⦁ Solana, Coinbase cüzdanı tarafından desteklenmeye başlanacak. Oldukça yüksek bir hızla hizmet veren Solana (SOL) ciddi miktarda geliştiriciye ev sahipliği yapıyor. NFT satış hacmi bakımından da Ethereum’un hemen ardından ikinci sırada geliyor.

⦁ Arcane tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, Bitcoin fiyatının sert bir şekilde düşmesi nedeniyle dijital varlık madencileri mayıs ayında biriktirdikleri tüm BTC‘leri sattı.

⦁ Bitcoin’in (BTC) yüksek sesli savunucularından biri olan MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin yatırımı hakkındaki yorumlarını savunmaya devam ediyor. BTC 57 bin dolar seviyesindeyken "Evinizi ipotek ettirin ve BTC alın" diyen Saylor, "Haklıydım" diyor.

⦁ Binance.Us, Bitcoin alım işlemlerinde sıfır ücret ödeneceğini açıkladı. Platform kullanıcıların herhangi bir ücret ödemeden ABD doları, USDC, BUSD ve Tether karşısında Bitcoin ticareti yapmalarını sağlayacak.

⦁ Tesla CEO’su Elon Musk’ın desteklemesiyle büyük bir hayran kitlesi kazanan popüler mem tokeni Dogecoin'in, yasal mal ve hizmetler için bir ödeme aracı olarak kullanılmasının yanında yasadışı faaliyetlerde de kullanımının arttığı tespit edildi.