Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789

Kavala ve Gezi Parkı davası kararı dünya basınında

Osman Kavala’nın “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasından, takdir indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılması ve aktivist Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Yiğit Ali Emekçi’nin hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etmekten 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmaları, dünya basınında geniş yer buldu.

Dünya basını, bu hükmün, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne bir darbe olduğunu ifade ederken, alınan kararın Batı ile ilişkileri kötü etkileyeceği de dile getirildi.

Financial Times – “Türk hayırsever, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne darbe olarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı”

Osman Kavala’nın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını manşetten veren Financial Times, kararı; insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne darbe olarak nitelendirdi.

Wall Street Journal – “Erdoğan muhalifine müebbet hapis cezası; karar büyük ihtimalle Batı'yla ilişkileri kötü etkileyecek”

Wall Street Journal, bir Türk mahkemesinin pazartesi günü ülkenin en ünlü siyasi mahkumlarından birini, Türkiye'de hukukun üstünlüğünün erozyonunu simgeleyen bir davada hükümeti devirmeye çalışmak suçundan ömür boyu hapse mahkum ettiğini okurlarına duyurdu.

Amerika'nın prestijli gazetesi, “İş adamı ve hayırsever Osman Kavala'nın mahkumiyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti ile 2017'de tutuklanmasından bu yana Ankara'ya Kavala'yı serbest bırakması için baskı yapan Batılı devletler arasındaki gerilimi derinleştirecek” değerlendirmesinde bulundu.

New York Times – “Türk hayırsever protestolar nedeniyle suçlu bulundu ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı”

New York Times’ın haberinde, Osman Kavala’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarına karşı en önemli meydan okumalarından biri olarak gördüğü 2013’te yapılan Gezi protestolarından ötürü, şartlı tahliyesiz ömür boyu hapse mahkum edildiği ifade edildi.

New York Times, haberde, Uluslararası Af Örgütü'nün Avrupa Direktörü Nils Melzer'in, "Bugün, inanılmaz boyutta bir adli komedi gördük" sözlerine de yer verdi.

The Guardian – “Hayırsever, Gezi Parkı protestolarına ilişkin adalet komedisinde müebbet hapis cezası aldı”

İngiliz The Guardian, Türk mahkemesinin, Osman Kavala’nın, 2013'teki, Gezi Parkı’nda, hükümet karşıtı protestolarıyla bağlantılı olarak "hükümeti zorla devirmeye çalışmaktan" suçlu bulduktan sonra müebbet hapis cezasına çarptırılmasını okurlarına duyurdu.

The Guardian, Uluslararası Af Örgütü’nün görüşlerine de yer verdi. Af Örgütü’nün, kararı "adaletin gülünçlüğü" olarak nitelendirmesi ve duruşmayı "siyasi güdümlü bir maskaralık" olarak betimlemesi haberde yer aldı.

Le Monde – “İş adamı Osman Kavala, Türkiye'de adalet gülünçlüğü nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı”

Fransız Le Monde, mahkeme yargıçlarının, sanıkları 2013’ün bahar aylarında İstanbul Gezi Parkı'nda hükümet karşıtı gösterileri körükleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye" teşebbüs etmekten suçlu bulmasını, “adalet gülünçlüğü” olarak nitelendirdi.

Le Monde, Gezi Parkı protestolarını, çoğunlukla gençlerin yürüttüğü barışçıl ve spontane hareket olarak nitelendirirken, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ilk büyük protesto patlaması olduğunu dile getirdi. Fransız Gazete, Osman Kavala’nın, o dönemde, göstericiler ve yetkililer arasında arabuluculuk yapmaya çalıştığını belirtti.

Le Monde’un haberinde, yargı bağımsızlığının durumuna dikkat çekilerek, Kavala’nın müebbet hapis cezası ve aktivistlerin tutuklamaları kararının verildiği yargılamayı gerçekleştiren yargıcın eski AKP milletvekili adayı Murat Bircan olduğu vurgulandı. Haberde Bircan için “sadakatini gösterme konusunda risk almadı” ifadesi kullanıldı.

Ria Novosti – “Mahkeme, Türk insan hakları aktivisti Osman Kavala’ya müebbet hapis cezası verdi”

Rus devlet ajansı RIA Novosti de Osman Kavala'yı insan hakları aktivisti olarak nitelendirirken, geçen ekim ayında Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve ABD büyükelçiliklerinin Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapmasının, 10 büyükelçi krizine sebep olduğunu hatırlattı.