Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

Erdoğan: Başörtüsü teklifi haftaya Meclis'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına gönderme yaparak, "Önümüzdeki hafta teklifimizi Meclis'e sunacağız. Ülkemizin gündeminde böyle bir şey yoktu. Ama maalesef birileri bunu ülkemizin gündemine soktular. Madem soktunuz, öyleyse biz de adımımızı atıyoruz. Aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir Anayasa değişikliği teklifi hazırladık" diye konuştu.

Haber Merkezi

ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına gönderme yaparak, "Önümüzdeki hafta teklifimizi Meclis'e sunacağız. Ülkemizin gündeminde böyle bir şey yoktu. Ama maalesef birileri bunu ülkemizin gündemine soktular. Madem soktunuz, öyleyse biz de adımımızı atıyoruz. Aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir Anayasa değişikliği teklifi hazırladık" diye konuştu. Erdoğan, her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkeye kazandırmanın, Türkiye Yüzyılı vizyonlarının ilk hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Enerjide yeni müjdeler paylaşacaklarını açıklayan Erdoğan, Rusya doğal gazının dağıtımını Türkiye üzerinden TürkAkım ile Avrupa'ya yapılacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin ikinci yüzyılına dair yeni program ve hedeflerini anlattığı AK Parti "Türkiye Yüzyılı" Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Ankara Spor Salonu'nda yapılan törende sporcular, sanatçılar, cemaat vakıfları, Alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve iş adamları, sanatçılar, çevreci genç ve kadınlar, şehit ve gazi yakınları, engelliler, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de yer alıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır  başları şöyle:

Milli hafızamıza kazıyacağız: Cumhuriyetimizin birinci asrının son yılına hazırlandığımız şu günde Türkiye Yüzyılı'nın ahdi için bir araya geldik. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da milli hafızamıza kazıyacağız.

Darbe ve vesayet duvarına çarptı: Şehit Başbakan Menderes'in, "Yeter, söz milletin" diyerek başlattığı demokrasi ve kalkınma hamlesi, idam sehpasında kesintiye uğradı. Rahmetli Özal'ın "Devlet, millet içindir" diyerek ülkeyi tekrar demokrasi ve kalkınma rotasına sokma girişimi koalisyon dönemlerinin kaosu içinde kaybolup gitti. Aynı şekilde rahmetli Demirel'in, rahmetli Ecevit'in, rahmetli Erbakan'ın, rahmetli Türkeş'in ülke için başlattığı girişimler hep darbe ve vesayet duvarına çarptı.

Asırlık kayıpları 20 yılda telafi edecek çalışmalar gerçekleştirdik: Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi yeri geldiğinde bize canı pahasına sahip çıkan milletimizin desteğiyle, ülkemizin asırlık kayıplarını 20 yılda telafi edecek çalışmalar gerçekleştirdik. Sanılmasın ki bu 20 yıl dikensiz gül bahçesi misali sadece çalışmakla geçti. Yurt içinde ve yurt dışında emperyalistlerin, vesayetçilerin ve darbecilerin ne kadar aparatı varsa hepsi de üzerimize salındı. Yeri geldi bildiriler yayınladılar. Yeri geldi tuzaklar kurdular. Yeri geldi bürokratik oligarşiyi, yeri geldi terör örgütlerini harekete geçirdiler. Partimizi kapatmaya kalktılar. Bunlarla kalmayıp doğrudan silaha da sarıldılar. Biz hiçbir zaman şikayet etmedik, hep mücadele ettik. Demokrasi ve kalkınma adımlarımıza çelme takıldığında çözümü sadece milletin sinesinde aradık.

Herkesin yanında olduk: Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının en kritik demokrasi ve kalkınma atılımını her türlü siyasi, sosyal sınıflamaların ötesine geçen ortak akılla, iradeyle, vicdanla gerçekleştirdik. Geçmişte ayrıştırılmaya çalışılan kim varsa Türkiye'nin ilk yüzyılının son 20 yılına sığdırdığımız bu büyük devrime katkı vermiştir. İnancından dolayı dışlanan Müslümanın, dilinden dolayı ayrımcılığa uğrayan Kürdün, mezhebinden ötürü baskı gören Alevinin, kısaca bu ülkede herkesin yanında olduk, mücadelesine destek verdik, kayıplarını telafi ettik.

Küresel vesayete karşı meydan okuma: Sadece Ayasofya'ya cami olarak açmış olmamız bile küresel vesayete karşı gerçekleştirilmiş bir büyük meydan okumadır. Kendisini hangi ideoloji, inanç ve köken kavramıyla ifade ederse etsin bu tarihi dönemde hakkın, hakikatin, doğrunun yanında yer alan her bir vatandaşıma şükranlarımı sunuyorum. 

Vesayeti adım adım gerilettik: Ne diyor gönül sultanı: Aşk ile yürüyen sırtında dünyayı taşır, aşksız yürüyen beden diye ceset taşır. Milli iradeyi güçlendirerek vesayeti adım adım gerilettik. Demokrasiyi güçlendirerek, darbelere zemin hazırlayan şartları birer birer ortadan kaldırdık. Takip eden değil, takip edilen bir ülke haline geldik. Bugün Türkiye Yüzyılı için milletimizin karşısına böyle bir müktesebatla, karneyle çıkıyoruz. Rabbimize her gün, her an bize böyle bir milletin mensubu olma şerefini bahşettiği için dua ediyorum. 

Hiçbir beşeri hırsımız, hiçbir dünyevi kaygımız, hiçbir beklentimiz olmadığının bilinmesini isterim.

Bahçeli'ye teşekkür: Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ve arkadaşlarına, bugün burada bir araya gelmemize vesile olan herkese şahsım ve arkadaşlarım adına şükranlarımı ifade ediyorum.

Özgürlükçü anayasa: Ülkemizi darbe anayasası ayıbından kurtaracak yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma girişimlerimiz hayata geçemedi. 12 Eylül Anayasası'nın raf ömrü çoktan doldu. Her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kazandırmak vizyonumuzun ilk hedeflerinden biridir.

Başörtüsünü ülke gündemine soktular: Önümüzdeki hafta teklifimizi Meclis'e sunacağız. Başı açık veya örtülü herkesin hakkı güvencede olacak. Ülkemizin gündeminde böyle bir şey yoktu. Ama maalesef birileri bunu ülkemizin gündemine soktular. Madem soktunuz, öyleyse biz de adımımızı atıyoruz.

Aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir Anayasa değişikliği teklifi hazırladık.

Türkiye Yüzyılı müjdesi: Bugün burada ilhamını ecdadın bin yıllık şanlı mazisinden, cesaretini 40 yıllık birikiminden alan Türkiye Yüzyılı'nın müjdesini paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 99 yılını 2023'te 100'e tamamlarken bütün dikkatimizi, enerjimizi Türkiye Yüzyılı'na hasledeceğimizi herkesle paylaşıyoruz.

Hayırlısı olsun, hayırlı olsun diyorum. Daha nice hayırlı adımlara vesile olsun. Dünyanın siyasi ve ekonomik krizlerin pençesinde kıvrandığı bir dönemde Türkiye Yüzyılı gibi bir programla sizlerin huzuruna çıkmak kolay değil.

Ya bu ligin ön sıralarındaki yerimizi alacağız...: Öyle riskli bir dönemdeyiz ki bundan sonra atacağımız adımlarla ya bu ligin ön sıralarındaki yerimizi alacağız ya da tekrar geriye düşme riskiyle karşı karşıya kalacağız. Ömründe tuğla üstüne tuğla koymamış, bir gönül tamir etmemiş, herhangi bir esere imza atmamış olanların rahatlığı sizleri yanıltmasın.

Eğer ülke ve millet olarak eser üstüne eser koyarak yolumuza devam etmezsek bir süre sonra yerimizde yeller esmesi kaçınılmazdır.

Kutuplaşma yerine bütünleştirme: Türkiye Yüzyılı, kimlik siyaseti yerine birlik siyasetini kutuplaştırma yerine bütünleştirmeyi hedeflemektedir. Sadece kendilerine hak gördükleri kamu hizmetlerine talip olan insanımızı küçümsüyorlardı. Biz hiçbir zaman ayrım yapmaksızın milletimizin tüm fertleriyle bu zihniyetin dışlamasından kurtaracak adımları attık.

Milli varlık 1 trilyon dolar: Hazine ve maliyede milli varlığımızı 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik. Satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 11 Avrupa'nın 4. büyük ekonomisi konumuna geldik. 

İnşallah enflasyonu kontrol altına alarak ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Dış ticaret hacmimizi de 500 milyar dolara ulaştırdık. Esnaf ve sanatkarlarımızı tüm imkanlarla destekledik. 

Kanal İstanbul: Kanal İstanbul projesi... Muhalefet karşı çıkıyor. Siz zaten bugüne kadar neye karşı çıkmadınız ki? Her atılan adama karşısınız. Dikili bir taşınız yok. Biz Kanal İstanbul yapacağız diyoruz, onlar diyor ki olmaz. Yapacağız. Köprünün temelini attık. Şu anda o yürüyor. İnşallah yakında da Kanal İstanbul'un çalışmaları başlayacak. Ama bu muhalefetin kafası basmaz. Anlamaz bunlar.

Yeni Kızılelma Türkiye Yüzyılıdır: Geçmişin tüm korkularından ve yoksunluklarından arınmış ülkemizin gündemine yakışan yeni 'Kızılelma'sı, ancak Türkiye Yüzyılı olabilir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını, Türkiye’de siyaseti, üslubuyla, işleyişiyle, sonuçlarıyla değiştirecek yeni dönemin de miladı haline getirmek istiyoruz.

Türkiye Yüzyılı'na her katkı bizim için çok kıymetlidir. Gelin, 29 Ekim 2023’e kadar Türkiye Yüzyılı'nı konuşalım, tekliflerimizi ortaya koyalım. Gelin, Türkiye Yüzyılı vizyonunu birlikte oluşturalım, birlikte inşa edelim. Gelin, Türkiye Yüzyılı'nı yeni bir milli mutabakat zemini haline dönüştürelim.

Enerjide yeni müjdeleri paylaşacağız: Toplam kurulu gücümüzü 31 bin 846 megavattan 101 bin 518 megavata yükselttik. Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik. İnşallah yakında enerjide yeni müjdelerin sevincini milletimizle paylaşacağız.

Doğal gazın dağıtımını Türkiye'den Avrupa'ya yapacağız: Yerli ve yenilenebilir enerji üretimine yaptığımız yatırımlarla, ülkemizin dışa bağımlılığını merhale merhale azaltıyoruz. Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde inşallah Rusya'dan doğal gazın dağıtımını Türk Akım'la Türkiye'den Avrupa'ya yapacağız. Bunlar durup dururken olmadı. Gerçek anlamda diplomasinin işletilmesiyle oldu.