Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

Bahçeli, AK Parti'nin HDP ziyaretini değerlendirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifi için diğer partilerin yanı sıra HDP'yi de ziyaret etmesinin son derece doğal ve doğru bir adım olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifi için diğer partilerin yanı sıra HDP'yi de ziyaret etmesinin son derece doğal ve doğru bir adım olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı ortağı AK Parti'nin anayasa değişikliğine destek turunda HDP ile görüşmesine tepkileri merak edilen Bahçeli, Ankara'da partisinin grup toplantısında konuştu. AK Parti ile aralarında herhangi bir çatlak olmadığı mesajını veren Bahçeli, başörtüsünü güvence altına alan anayasa değişikliğini sonuna kadar desteklediklerini kaydetti. Bahçeli, "AK Parti'nin HDP ziyareti doğal ve doğru bir adımdır. Biz buna nasıl tepki gösterecekmişiz. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile görmüyorum. AK Parti heyetinin CHP'yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları muflis bir tavırdır. Bizim gözümüzde CHP neyse HDP de odur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kılıçdaroğlu'na tepki: Atatürk'ün kurduğu partinin başına oturan zatın sömürgecilerin eline düşmesi, siyasi koloniye dönüşmesi maalesef ihanettir. Bizim için milli hafızada yer etmiş her toprak parçası vatandır ve öyle de kalacak. Mazlumlara elini uzatan, mağdurların sesi olan bir Türkiye gerçeği hepimize bir gurur yaşatmaktadır.

Türkiye tahıl krizinde insanlık dersi veriyor: Tahıl sevkiyatı güvenlik kaygıları nedeniyle durdurulmuştu. Kapanan tahıl koridoru Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Putin'in duyarlılığı sayesinde 2 Kasım'da tekrar açılmıştır. Hatta bu duyarlılık sayesinde Somali, Cibuti gibi ülkelere ücretsiz tahıl sevkiyatı sağlanacaktır. Tüm dünya bu gelişmeyi takdirle karşılamıştır.

Açılan koridordan bugüne kadar 10 milyon ton tahıl taşınmıştır. Gıda fiyatlarındaki yükseliş dünyayı kasıp kavurmuştur. Türkiye tahılın ihtiyaç sahibi ülkelere ulaştırılmasında insanlık dersi vermektedir. İnsan haklarını sözde değil özde savunan ülke Türkiye'dir. Bu mesele bir iman meseledir. Bu mesele insan onurunu sahiplenme meselesidir.

Rusya-Ukrayna Savaşı: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda İstanbul'da kurulacak bir masada barışın yeşermesi samimi dileğimiz ve içten beklentimizdir.

ABD'deki ara seçim: Bugün ABD'de ara seçimler yapılacaktır. 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamını oylarıyla belirleyecektir. ABD, sosyal, ekonomik ve siyasi kördüğümün pençesindedir. Siyasetteki sert kutuplaşma ABD'yi kuşatmıştır. Başkan Biden, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazanmasıyla kendisi hakkında azil süreci başlatılacağını açıklamıştır. Biz demokratik süreçlerin harfiyen işlemesini temenni ediyoruz. Kaos içindeki bir ABD'nin, dünyanın diğer ülkelerine de tesiri olacağını düşünüyoruz.

Brezilya'da seçimler yapılmış, 11 yıl aradan sonra Lula yeniden başkan seçilmiştir. Ayrıca Kore Yarımadası'nda gerginlik günbegün tırmanmaktadır. Doğu Asya küresel mücadelelerin ağırlık merkezlerinden birisi haline dönüşmüştür. Pakistan Eski Başbakanı'na yapılan suikast girişimi yeni bir çatlak eklemiştir. Bu ülkede derin anlaşmazlıkların kapağı iyice açılmıştır.

İsveç  ve Finlandiya mesajı: Finlandiya'nın NATO'ya üyelik müzakeresi iç ve dış gündem maddelerimizden biridir. İsveç'te yeni kurulan hükümetin Türkiye'ye sıcak mesajları ve başbakanın ziyareti dikkatimizi çekmektedir. Teröre nasıl sınır koydukları titizlikle incelenmelidir. Henüz ikna edici bir sonuç alınmış veya görülmüş değildir. İsveç iç muhalefeti PKK/YPG'nin kontrolündedir. İsveç'in terörle arasına koyduğu mesafe incelenmelidir

NATO Genel Sekreteri'ne tepki: NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in TBMM'de nasıl bir karar alacağını dikte etmesi bize göre edepsizliktir. Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir. NATO Genel Sekreteri boyunu aşan sularda kulaç atmaktan vazgeçmeli, TBMM'ye ödev verme densizliğinden derhal geri dönmelidir. 

Zillet İttifakı, dedikodunun anaforuna düştü: Meskul muhalefet tantanası, iç dünyasını hepten kaybetmiş, ülkesine yabancı başkentlerin prizmasından bakmayı alışkanlık haline getirmiştir. Adına zillet dediğimiz muhalefet partileri buhrandan buhrana sürüklendikçe, geçim kapısı görecek kadar aşağılık bir seviyeye kapılanmaktadır. Sayıları 6 mı, 7 mi, 8 mi olduğu muamma haline gelen zillet ittifakı, dedikodunun anaforuna düşmüştür.

Kılıçdaroğlu taşeron bir siyasetçi: Almanya'nın muhalefet başkanı Taksim'de video kaydı yapıp hükümetine verdirse buna nasıl bakardınız? ABD'de muhalefette bulunan Cumhuriyetçilerin Çankaya'da ülkesi hakkında ileri geri konuşsa buna nasıl bakardınız?

Böyle bir zillete düşmeleri akla ve mantığa muvaffık mıdır? Düşünsenize az gelişmiş bir ülkenin muhalif bir isminin Türkiye'de sokağa düşüp ülkesi hakkında konuşması marjinal bir hal özeti olarak sayılmayacak mıdır? Kemal Kılıçdaroğlu imkansızı başarmıştır. Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına paraşütle indirilmiş, özel görevlendirilmiş taşeron bir siyasetçidir. Bu görev, Atatürk'ü itibarsızlaştırma ve CHP'yi silme görevidir. Kılıçdaroğlu'nun hiçbir söz ve eylemi CHP'nin önceki genel başkanlarıyla bağdaşmamaktadır. Bu tavizkar zihniyetin siyaseti, hasım ve hezimet siyasetidir. Kendisi şaşkın ve şuursuzdur.

Hamburgerli gezi: ABD'den sonra Birleşik Krallık'ta soluğu alan Kılıçdaroğlu, kayıp sekiz saatin ve hamburgerli gezinin hemen ardından Birleşik Krallık sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir. Bir ara Londra tefecilerine ağzına geleni söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sefer tefecilerin kafesine kanadı kırık bir kuş gibi girip yemlenmek için avuç açmıştır.

Türkiye'yi narko-devlet olarak yabancı ülkelerde ispiyonladı: Türkiye'nin gri listede olduğunu saygısızca lanse eden Kılıçdaroğlu, bizim için simsiyah bir şahsiyettir. Yalan fabrikasıdır, iftira madenidir. Temiz para derken Türkiye'yi narko-devlet olarak yabancı ülkelerde ispiyonlayan Kılıçdaroğlu, bizim gözümüzde bu devrin Sait Mollası, Ali Kemal'i, sömürgeciliğin inzibat görevlisidir. Bir değil, bin kere yazıklar olsun diyorum.

Kara para görmek istiyorsa HDP'yi incelesin: Türk milletinin her kuruşu temizdir, alın teridir. Türk milletinde paraya istikbalini satacak gençlik yoktur. Türk milleti cebi para dolsun diye ruhunu asla kiraya vermeyecektir. Türkiye'yi sağda - solda, parti odalarında veya grup kürsülerinde kara parayla itham edenler, Türk askerine, Türk polisine uyuşturucu ticaretiyle ilgili çamur atan kim olursa olsun bizim gözümüzde vatan hainidir. Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticaretine göz yumulduğunu iddia etmek FETÖ ağzıdır. Kılıçdaroğlu'nun söylediği söze bakın, girdiği ilişki ağlarına bakın. Kılıçdaroğlu, kara para görmek istiyorsa HDP'yi incelesin. Bölücü terör örgütünün karanlık servetiyle ilgilensin.

CHP neyse HDP de odur: Başörtüsünü güvence altına alan anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz. Ya geniş bir mutabakatla ele alıp sonuca gidelim ya da halkın takdirine sunalım. İki seçeneğe de hazırız.  AK Parti'nin HDP ziyareti doğal ve doğru bir adımdır. HDP'yle niye görüşülmüş? Biz buna nasıl tepki gösterecekmişiz. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile görmüyorum. AK Parti heyetinin CHP'yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları muflis bir tavırdır. Bizim gözümüzde CHP neyse HDP de odur.

Çalışmalarımız AK Parti ile devam edecek

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, yeni anayasa teklifine ilişkin, "Anayasanın başörtüsünü güvenceye almasını destekliyoruz. Çalışmalarımız AK Parti ile birlikte devam edecektir" dedi.