Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789

3 ilde ormanlar alevlere teslim

Yazın gelmesiyle birlikte orman yangını vakaları arttı. Hatay ve Mersin'de çıkan yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı ancak Çanakkale'deki orman yangını üçüncü gününde de devam ediyor.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Yazın gelmesiyle birlikte orman yangını vakaları arttı. Hatay ve Mersin'de çıkan yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı ancak Çanakkale'deki orman yangını üçüncü gününde de devam ediyor. Diğer yandan Diyarbakır Lice'de de yangın çıktı. Tekirdağ Malkara'da dün akşam başlayan orman yangını ise kontrol altına alındı 

Orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Hatay Belen ve Mersin'de başlayan yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alınırken 16 Temmuz'da Çanakkale'de örtü yangını olarak çıkan ve ormana sıçrayan yangın hâlâ söndürülemedi. Son 48 saatte 20'nin üzerinde orman yangını çıktı. 

ÇANAKKALE'DE YANGIN GENİŞ ALANA YAYILDI

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde, 16 Temmuz'da örtü yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nden çok sayıda ekibin yanı sıra, çevrede oturan köylüler de kendi su tankerleriyle destek verdi. Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle yangın kontrol altına alınamadı.

Çanakkale Valiliği tarafından dün yapılan açıklamada, tedbir amaçlı Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köylerinin tahliyesine karar verildiği kaydedildi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte bugün havdan etkin müdahale yeniden başladı. Alevlere, toplam 21 hava unsuru, 60'ın üzerinde arazöz, 500'den fazla personel müdahale ediyor.

BELEN'DEKİ YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay'ın Belen ilçesinde önceki gün başlayan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam etti.

Soğukoluk Mahallesi'nde ormanlık alandaki yangına ekiplerin karadan müdahalesi gece boyunca sürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla yangın söndürme uçağı ve helikopteri de çalışmalara destek vermeye başladı. 

Söndürme çalışmalarında 7 uçak, 12 helikopter, 58 arazöz ve 7 iş makinesi 320 personel görev yaptı. Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Armutçuk mevkiinde 2 kişinin bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesi için yaktıkları ateş, dün ormana sıçramış, yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallerinde vatandaşlar tedbiren tahliye edilmişti. Yangına yol açan 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'ın Belen ilçesindeki orman yangınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi.

DİYARBAKIR'DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor

İlçenin kırsal Arıklı Mahallesi mevkisinde ormanlık alanda, dün akşam henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice Belediyesi, Bingöl'ün Genç Belediyesinden itfaiye ile jandarma ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğünden ekipler sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

TEKİRDAĞ'DAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Deveciköy- Kuştepe mevkii arasında çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Malkara'da dün ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Teteköy Mahallesi’ne de yayılan yangına müdahale gece boyuncu sürdü. 4 helikopter, 113 araç, 554 personelle müdahalede bulunulan yangın kontrol altına alındı.

Yangının balya makinesinden çıktığı ifade edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Valiliği şu ifadeleri kullandı:

“Malkara ilçemiz Devecik Mahallesi’ndeki bir tarlada saat 15.50’de balya makinesinden çıkan kıvılcımla başlayan ve Teteköy ile Deveciköy Mahalleleri arasında bulunan çamlık alanda rüzgarın da etkisi ile geniş bir alana yayılan yangına ilk 15 dakika içerisinde müdahale edilmiştir. Çevre illerden gelen takviyelerle birlikte toplamda 154 kara ve hava aracı ile 558 personelin katıldığı söndürme çalışmaları neticesinde gece saat 02.00 sıralarında yangın kontrol altına alınmış, saat 06:00’ya kadar soğutma çalışmaları sürdürülmüş olup halen kontrol ve soğutma çalışmaları devam etmektedir."