Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789

Yoksulluk sınırı 34 bin lira sınırına dayandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) açıkladığı rakamlara göre, açlık sınırı 10 bin 362 liraya, yoksulluk sınırı da 33 bin 752 liraya yükseldi. Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 13 bin lirayı aştı.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) açıkladığı rakamlara göre, açlık sınırı 10 bin 362 liraya, yoksulluk sınırı da 33 bin 752 liraya yükseldi. Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 13 bin lirayı aştı. Gıda için yapılması gereken asgari harcama tutarı bir yılda yüzde 72,18 arttı. 

TÜRK-İŞ, 2023 yılı Mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarını kapsayan açlık sınırı 10 bin 362 TL’ye, gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı olan yoksulluk sınırı 33 bin 752 TL’ye çıktı.

Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 13 bin 439 TL'ye ulaştı.

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 2,23 artarken on iki aylık artış oranı yüzde 72,18 oldu.

KIRMIZI ET TÜKETİMİ 8 YILDA YARI YARIYA DÜŞTÜ

Sendika tarafından yapılan açıklamada, geçim şartlarının ağırlaşmasının ve gıda harcamasından bile tasarruf edilir noktaya gelinmesinin yapılan çalışmalarda da kendini gösterdiği belirtildi. Bu alanda yapılan araştırma sonuçlarının, vatandaşın öğün sayısını düşürdüğü, daha az ve daha kalitesiz beslendiğini ortaya koyduğu dile getirilen açıklamada, "Örneğin; Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) verilerine göre 2017’de yıllık kişi başı kırmızı et tüketimi 14 kg iken beş yıl sonra 2022’de yarı yarıya azalarak 7 kg’a düşmüştür" denildi.