Vitor Pereira'dan Ferdi Kadıoğlu iddiası
Vitor Pereira'dan Ferdi Kadıoğlu iddiası
Boca Juniors'tan Medina için Fenerbahçe açıklaması
Boca Juniors'tan Medina için Fenerbahçe açıklaması
Edirne Sarayı rıhtımı gün yüzüne çıkıyor
Edirne Sarayı rıhtımı gün yüzüne çıkıyor
Az gören çocuklara okul uygulaması
Az gören çocuklara okul uygulaması
123456789
Vitor Pereira'dan Ferdi Kadıoğlu iddiası
Vitor Pereira'dan Ferdi Kadıoğlu iddiası
Boca Juniors'tan Medina için Fenerbahçe açıklaması
Boca Juniors'tan Medina için Fenerbahçe açıklaması
Edirne Sarayı rıhtımı gün yüzüne çıkıyor
Edirne Sarayı rıhtımı gün yüzüne çıkıyor
Az gören çocuklara okul uygulaması
Az gören çocuklara okul uygulaması
123456789

Vergi paketinin ilk imzacısı

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Nilgün Ök, şirketlerin zarar ettiğini bu yüzden vergi ödemediklerini söyledi.

Haber Merkezi

ANKARA - En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olmasını da içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair 53 maddelik Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı.

AK Parti tarafından hazırlanan vergi paketinin ilk imzacısı olan Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün eşinin üzerine kayıtlı şirketin son 5; Ök’ün ağabeyiyle birlikte kurduğu şirketin ise son 3 yılda hiç vergi vermediği iddia edildi.

Nilgün Ök, şirketlerin zarar ettiğini bu yüzden vergi ödemediklerini söyledi.

Genel Kurul'da söz alan Ök, "Vergi nedir; sizin giderleriniz gelirlerinizden fazlaysa kurumlar vergisi vermeyebilirsiniz. Zarar ettiğiniz takdirde vergi vermezsiniz. Dolayısıyla şirketin finansman gideri böyle olduğu için vergi yükümlülüğü doğmamıştır. Bunun dışında tabii ki kâr eden şirketlerimiz de vardır. O kadar ayıp ki... Bakın getirmiş olduğumuz pakette çok ayıp ediyorsunuz. Gelir olsun verelim yani vergi. Kâr ettiğimizde tabii ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar." dedi.

AK Parti Denizli milletvekili daha sonra yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Değerli Türk Milleti, Değerli Basın Mensupları;

Bir süredir tamamen taraflı ve iyi niyet taşımayan gerçek dışı paylaşımlarla şahsım, eşim ve doğal olarak ailem hedef alınarak yıpratma kampanyası sürdürülmektedir.

Bu haber ve söylemler tamamen şahsıma karşı itibar suikastidir.

Bu nedenle ortağı olduğum Doğa Plastik AŞ ve eşimin adına kayıtlı Gelişim Mühendislik Ltd. Şti. hakkında yapılan haberlerle ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme gereği duydum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ortağı olduğum Doğa Plastik AŞ’de yüzde %13 ortaklık payım bulunmaktadır.

Doğa Plastik AŞ tasfiye sürecinde bir şirkettir. Bugüne kadar vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getirmiştir.

Tasfiye kararı alındığından itibaren de kâr etmemekte ve doğal olarak ödenecek vergisi çıkmamaktadır.

Eşim adına kayıtlı Gelişim Mühendislik Ltd. Şti. ise yerel bazda klima satışı yapan bir işletme olup yıllardır düzenli olarak doğan vergi yükümlülüklerini yerine getirmiştir.

Biliyorsunuz şirketler elde ettikleri hasılatlarından; katlanmış oldukları maliyetleri, genel yönetim giderlerini, pazarlama giderlerini ve son zamanlarda önemli bir gider kalemi olarak karşımıza çıkan finansman giderlerini düşmektedir, bunun sonucunda bir kazanç kalması hâlinde bu kazanç üzerinden kurumlar vergisi ödemektedir.

Vergiler ciro üzerinden ödenmemektedir.

Giderleri yüksek olan şirketler, zarar edebilmekte ve bu durumda kurumlar vergisi doğmamaktadır.

Ticari hayatta kâr elde etmek kadar zarar etmek de son derece doğaldır.

Gerek ortağı olduğum gerekse eşimin adına kayıtlı şirketlerin tüm hesap ve kayıtları şeffaf olup vergi idaresi tarafından her zaman incelenebilir. Üstelik vergi idaresine güvenmeyen ve iddiada bulunan her kim varsa gelip istediği bağımsız bir denetim firmasıyla da şirketleri inceleyebilir.

Benim ve ailemin kimseye hesap veremeyeceği bir durumu söz konusu değildir.

Kaldı ki şahsım Nilgün Ök olarak 18 yaşından beri devletine düzenli gelir vergisi ödeyen bir vergi mükellefiyim.

Bir şirket zarar etti vergi ödemedi diye eleştirmek, hatta vekillik görevim nedeniyle son derece emek vererek hazırladığımız kanun teklifi ile ilişkilendirmek tamamen kasıtlıdır, vicdansızlıktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Nilgün ÖK

AK Parti Denizli Milletvekili


NİLGÜN ÖK Kimdir?

Denizli – 1976, Güngör, Saime.

İktisatçı, İş İnsanı; Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. USA Chicago Illinois Institute of Technology Üniversitesinde şirket finansmanı ve e-ticaret alanlarında yüksek lisansını yaptı.

Aile şirketlerinde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 2009- 2014 yılları arasında Denizli Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı, AR-GE Bölümü Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2014 yılında kendi şirketini kurdu. Denizli İş Kadınları Birliği Derneği (DİKAB) Kuruculuğu ve Başkanlığı, Denizli İş Platformu Üyeliği, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

27. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 2021 yılında AK PARTİ 6. Olağan Kadın Kolları Kongresi’nde Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı (MYK) görevine seçildi. Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görev yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Kâtip üyesidir.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Ök, evli ve 2 çocuk annesidir.