Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Ünlü analist, bu altcoinin yüzde 100’lük ralli yapacağını söyledi

21 Eylül kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Yeni YouTube videosunda, kripto tüccarı Michaël van de Poppe, 22 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan Cardano’nun Vasil Hard Fork'unu çevreleyen “büyük fırsatlar” olduğunu söyledi. Popüler kripto analisti, Cardano’nun (ADA) yüzde 100'lük bir ralli yaparak 1 dolara ulaşmasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Chain (XCN) yüzde 5,5’lik artışla fiyatı en çok yükselen, Chilliz (CHZ) yüzde 10,6’lık düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 361 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 957 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 69 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 121 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 41 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 60,97‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum (ETH) gerçekleşti.

⦁ Yeni YouTube videosunda, kripto tüccarı Michaël van de Poppe, 165 binden fazla abonesine 22 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan Cardano’nun Vasil Hard Fork'unu çevreleyen “büyük fırsatlar” olduğunu söyledi. Popüler kripto analisti, Cardano’nun (ADA) fiyat performansıyla projenin temelleri arasında bir boşluk olduğunu düşünüyor: “İnsanlar buradan daha da fazla düşeceğimizi varsayıyorlar, ancak en belirgin seviyeler vurulmadığı için bunun gerçekleşmesini beklemiyorum. Bu durumda, 0,32 ila 0,40 dolar civarındaki seviyeler göz önünde bulundurulması gereken önemli bir alandır ve herhangi bir piyasa bozulmasını önlemek için destek olmalıdır ve büyük olasılıkla bir sonraki döngü için buradan destek alınması gerekiyor.” Poppe, Vasil Hard Fork'un ardından Cardano’nun 1 dolara doğru bir ralli yapmasının olası olduğunu ifade ediyor: “Vasil Hard Fork'unun Ethereum birleşmesine benzer biçimde olumlu gerçekleşmesi durumunda büyük fırsatlar doğacak. Bu durumda, 1,00 dolara doğru bir koşu şaşırtıcı olmayacak.”

⦁ Terra Classic yatırımcılarının başlattığı yakım kampanyasına borsaların verdiği destekler her geçen gün artıyor. Kucoin, Gate.io ve Binance gibi borsaların bu kampanyayı desteklemesi, LUNC’nin yeniden toparlanmasını sağlıyor. Önemli Türk kripto para borsalarından BtcTurk Pro, Terra Classic yakımlarına destek vereceğini açıkladı. Borsaya yapılan LUNC transferlerinin yüzde 1,2’si aktarımı yapan yatırımcıya yansıtılarak Terra Classic’e yakılmak için gönderilecek.

⦁ Son günlerde Vasil Hard Fork’u nedeniyle yatırımcıların dikkatini çekmeyi başaran Cardano'ya ABD’den bir destek geldi. ABD’de Merkeziyetçi Birleşik Utah Partisi’ni temsil eden 33 yaşındaki kongre adayı January Walker, altcoine dair kritik bir tweet paylaştı. Kripto dostu bir siyasetçi olduğu bilinen Walker, Cardano’nun “verimli” bir blok zinciri ağı olduğunu düşünse de Proof of Work konsorsiyumunun harcadığı enerjiye dayanarak Bitcoin'i “verimsiz” olarak tanımladı.

⦁ Fairlead Strategies’in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, Bitcoin’in mevcut durumunu değerlendirdi ve BTC'yle ilgili bir sonraki hedef seviyeyi paylaştı. Analiste göre Bitcoin, çarşamba günü Fed'in faiz oranlarıyla ilgili vereceği önemli karar öncesinde savunmaya geçti ve aşılması halinde ayı piyasasını daha da kötüleştirebilecek olan 18 bin 300 dolarlık desteği test etme yolunda ilerliyor. Bir hafta önce Bitcoin, 10 ay süren azalan trend çizgisiyle 22 bin doların hemen üzerinde olan "Ichimoku bulutu" adı verilen direncin birleşimini kırmayı başaramadı. Bu da ayıları tekrar hakim konuma getirdi. Stockton, müşterilerine gönderdiği notlarda BTC hakkında şunları söyledi: “Bitcoin geçen haftaki TÜFE verilerine olumsuz bir tepki verdi ve bu da günlük bulut modelinde (22 bin dolar) ilk direncin başarısız bir şekilde test edilmesine neden oldu.” Stockton, aylık grafik MACD histogramına göre negatif uzun vadeli momentumun arttığını belirterek, “18 bin 300 doların altında iki ardışık haftalık kapanış, düşüş eğiliminde bir bozulmaya işaret edecek ve 13 bin 900 dolara yakın ikincil desteğe yönelik aşağı yönlü riski artıracaktır” dedi.

⦁ Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’ın CEO'su Changpeng Zhao, YouTube üzerinde Ethereum Merge'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Zhao, Ethereum Merge güncellemesiyle hisse kanıtına geçişin değerli olduğunu ifade etti, ancak ETH için bundan daha da ötesinin olabileceğini düşünüyor. CZ’ye göre Ethereum için en önemli gelişme, ölçeklenebilirlik ve işlem ücretleri üzerine olacak: “Merge güncellemesi değerli, ancak bu çok net bir dönüşüm değil. PoS sistemiyle çalışan başka blockchainler de var. Veya staking yapılan, deflasyonist olma iddiası taşıyan zincirler de var. Ancak Etherum, ölçeklenebilirlik ve işlem ücreti sorununa net bir çözüm bulursa asıl devrim bu olur.”

⦁ Bitcoin maksimalisti Max Keiser, bir kere daha lider altcoin’i hedef alarak Ethereum’un “yararsız bir ponzi şeması” olduğunu söyledi. Keiser, ETH’nin dolaşımdaki arzının aslında daha fazla olduğunu söyleyen bir tweet’e yanıt verdi. Bitcoin haricindeki tüm kripto paralara karşıt olmasıyla tanınan Keiser, ETH için daha önce "merkezi bir dolandırıcılık" ifadesini kullanmıştı.

⦁ Kenyalı Bitcoin yatırımcıları, Kenya Merkez Bankası Başkanı Patrick Njoroge'yi, ülkenin rezervlerini Bitcoin’e dönüştürmek için baskılamaya devam ediyor. Kripto savunucularının yoğun şekilde Kenya hükümetine baskı yaptığını doğrulayan Njoroge, bu fikri “çılgınlık” olarak tanımladı. Njoroge 19 Eylül’de parlamento üyeleriyle yapılan toplantıda, ülke rezervlerin hepsinin Bitcoin’e dönüştürmenin, dijital varlığın oynaklığı göz önüne alındığında büyük bir risk unsuru taşıdığı sonucu olduğunu söyledi: "Sizi temin ederim ki rezervlerimizi Bitcoin'e dönüştürmem için beni zorlayan birçok insan var. Kripto para birimlerini satın almak için zorlayan bu insanlardan bazılarının çok yüksek rütbeye sahip olduğunu biliyorum. Bu hamleyi yapmak için çıldırmış olmam gerekiyor."

⦁ Ethereum.org’da Şanghay yükseltmesiyle birlikte stake edilen Ethereum’ların çekilebileceği iddiasını yalanlandı. Ethereum geliştiricilerinden Micah Zoltu, CaryptoSlate isimli siteye yaptığı açıklamada, yaklaşmakta olan Şanghay yükseltmesinin stake edilen ETH’lerin geri çekilmesini sağlamayacağını söyledi: “Şanghay yükseltmesi stake edilen ETH’lerin çekilmesini sağlamayacak. Şu anda, ETH yalnızca stake sözleşmesine yatırılabilir ve geri çekilemez. Pek çok yatırımcı Şanghay yükseltmesini bekliyor ancak şu anda para çekme işlemlerinin etkinleştirilmesi için üzerinde anlaşmaya varılmış bir zaman çizelgesi yok. Ayrıca çekirdek geliştiriciler Şanghay yükseltmesine henüz neyin dahil edileceğini tartışmadı, karar vermedi.”

⦁ ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple davası devam ederken, Ripple gelecek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Blockchain şirketi Ripple tarafından yapılan açıklamada, iklim krizinin önüne geçmek için önemli bir anlaşmanın imzalandığı belirtildi. Ripple tarafından yapılan açıklamada, “İklim krizi söz konusu olduğunda, kripto daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye yardımcı olmak için üzerine düşeni yapmalıdır. Dün imzaladığımız The Climate Pledge anlaşmasıyla gezegene öncelik veren 375’ten fazla işletme arasına katıldık” ifadesi kullanıldı.

⦁ Maple, Icebreaker Finance aracılığıyla Bitcoin madencileri için 300 milyon dolarlık kredi fonu başlattığını duyurdu. Maple, Bitcoin madencilerine fon vermek amacıyla, sahibi olduğu Icebreaker platformunu kullanarak kredi vermeye başladı. Hazırlanan bu fonla birlikte krediler, Bitcoin madenciliği yapan şirketlere yüzde 15 ila yüzde 20 faizle verilecek. DeFi kredi kuruluşu Maple’ın bir parçası olan Icebreaker Finance, sunacakları kredinin 12 ila 18 ay aralıklı vadede verileceğini açıkladı.

⦁ MicroStrategy, SEC’e yaptığı bildiride 301 BTC daha satın aldığını duyurdu. Küresel yazılım şirketi, açıklamasında ortalama 19 bin 851 dolardan yaklaşık 6 milyon dolar karşılığında 301 BTC aldığını duyurdu. MicroStrategy’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, şirketin son Bitcoin alımını Twitter üzerinden duyururken şu an bilançolarında BTC başına 30 bin 639 dolar maliyetle 3,98 milyar dolar değerinde 130 bin Bitcoin olduğunu yazdı.

⦁ Son 90 gün içerisinde yüzde 10’a yakın düşüş yaşayan BTC, Lido DAO ve Chiliz gibi ürünlerin yükselişlerine engel olmadı. Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CoinMarketCap, ileriki günlerde takip edilmesi gereken 10 adet altcoin’i paylaştı. Kullanıcıların ilgi düzeyine göre dizayn edilen bu liste, potansiyelli ürünleri gözler önüne seriyor. Bu listenin başında Prom coin (PROM) bulunuyor. Medikal anlamda yaşanan veri sorunlarını çözmek için üretilen PROM, ilerleyen süreçte takip edilmesi gereken altcoin’lerin başında konumlanıyor. CoinMarketCap’in resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan listede, PROM’un arkasından şu altcoinler geliyor:

- CEEK VR (CEEK)

- Stream Coin (STRM)

- Ankr (ANKR)

- Wombat Exchange (WOM)

- Stader (SD)

- pSTAKE Finance (PSTAKE)

- Decimal (DEL)

- Puli (PULI)

- SXP (SXP)

⦁ FTX’in yatırım şirketi Alameda Research, iflas başvurusunda bulunan Voyager Digital’a ay sonuna kadar 200 milyon dolar ödeyecek. Dün iflas mahkemesi tarafından onaylanan karara göre Alameda, geçtiğimiz yıl kullandığı kripto kredisine istinaden yaklaşık 200 milyon dolarlık geri ödeme yapacak. Mahkeme tarafından geri ödenmesine karar verilen kripto kredisi, yılbaşında 377 milyon dolar değerinde bir kredi limitiydi. Karara göre, Eylül 2021’de BTC, ETH ve USDC’den oluşan kripto kredisi, Alameda tarafından 30 Eylül tarihine kadar 6 bin 500 BTC ve 51 bin ETH şeklinde ödenecek. Ödemenin akabinde Voyager, krediye teminat olarak alınan 4,65 milyon FTT ve 63,75 milyon SRM tokenini Alameda’ya iade edecek.

⦁ DeFi protokolü Wintermute’un CEO’su Evgeny Gaevoy, platformdan siber saldırı sonucu 160 milyon dolar değerinde kripto para çalındığını duyurdu. Gaevoy, Twitter üzerinden yaptığı güvenlik ihlali duyurusunda saldırıdan sadece DeFi operasyonlarının etkilendiğini merkezi ve tezgah üstü hizmetlerinde bir sorun olmadığını söyledi. Kullanıcılarına fonların güvende olduğuna dair güvence veren Gaevoy, öz sermayelerinin güçlü olduğunu ve zararın telafi edilmesi konusunda sorun yaşamayacaklarını sözlerine ekledi. Gaevoy’un Twitter dizisindeki açıklamalara göre, platformdan 90 farklı kripto varlık çalındı.

⦁ Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Ethereum Birleşmesi’nin yankıları devam ederken yatırımcılar ETH'ye karşı temkinli duruş sergilemeye devam ediyor. CoinShares verilerine göre, ETH ile bağlantılı yatırım ürünlerinde, 16 Eylül itibarıyla üst üste dördüncü haftada çıkış yaşanırken çekilen tutar 15,4 milyon doları aştı. ETH tarafında bunlar yaşanırken, ETH’nin en büyük rakibi Bitcoin'e 17,4 milyon dolar giriş gerçekleşti ve Bitcoin beş haftadır devam eden çıkış döngüsünü kırmış oldu.

⦁ JPMorgan (JPM) küresel ödeme başkanı Takis Georgakopoulos, kripto paraların ödeme aracı olarak kullanımının özellikle son altı ayda büyük ölçüde azaldığını söyledi. Dün Bloomberg’e konuşan Georgakopoulos, müşterilerinin kripto ödemeleri konusunda 6 ay öncesine kadar yüksek talebe sahip olduğunu, ancak talebin düştüğünü söyledi. Buna rağmen bankacılık devi, kripto ödeme yöntemini kullanmak isteyen müşterilerini desteklemeye devam edecek.  

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!