Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Sigortacılar da maliyet artışından şikayetçi

Türkiye sigorta sektörü de maliyet artışlarından şikayetçi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, maliyetlerdeki artışlarındaki en büyük sıkıntıyı zorunlu trafik sigortasında yaşadıklarını belirterek, "Son bir yılda asgari ücret, parça fiyatları, araç değerleri ve enflasyon gibi birçok gösterge maliyetlerimizi sürdürülemez seviyelere çıkardı" diye konuştu.

AZE Haber Ajansı

İSTANBUL- Türkiye sigorta sektörü de maliyet artışlarından şikayetçi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, maliyetlerdeki artışlarındaki en büyük sıkıntıyı zorunlu trafik sigortasında yaşadıklarını belirterek, "Son bir yılda asgari ücret, parça fiyatları, araç değerleri ve enflasyon gibi birçok gösterge maliyetlerimizi sürdürülemez seviyelere çıkardı. Bu nedenle ‘Güçlü Sigortacılık, Güçlü Ekonomi’ şiarımızla; sektörümüzün deprem bölgesinde ortaya koyduğu katkıların, tarife ve vergi gibi konular çerçevesinde dikkate alınabileceğine ve gerekiyorsa farklı bir kategoride değerlendirilerek desteklenebileceğine inanıyoruz” dedi.

TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, sigorta sektörünün deprem bölgesindeki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Obalı, yaptığı yazılı açıklamada, hayatın olağan akışına dönebilmesi için ‘sorumluluk bilinciyle’ hareket eden sigorta sektörünün, her daim sigortalıların yanında olduğunun altını çizdi.

"HASAR ÖDEMELERİ 55,5 MİLYAR TL’Yİ BULUYOR"

Temmuz 2023 itibarıyla afet bölgesindeki 11 ildeki 144 binden fazla dosyaya 26 milyar TL’ye yaklaşan hasar ödemesi yapıldığını belirten TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, DASK’ın hasar ödemeleriyle bu rakamın 55,5 milyar TL’ye ulaştığını bildirdi.

Obalı, depremin ardından sektörün 144 binden fazla dosyaya 26 milyar TL’ye yaklaşan tutarda ödeme yaptığını anlatarak, "Hayat sigortasında 15 bin 735 dosyaya 728 milyon TL, sınai ve ticari tesislerin kâr kaybına yönelik teminat içeren 307 dosyaya 364 milyon TL, kaskoda 8 bin 114 dosyaya 1,7 milyar TL, elektronik cihazlara, inşaatlara, makine kırılması ve montaj teminatları içeren mühendislik sigortalarında 45 bin 294 dosyaya 689 milyon TL’yi geçen, nakliyat sigortalarında ise bin 450 dosyaya 796 milyon TL ve ferdi kaza poliçesi kapsamında 1 bin 255 dosyaya 101 milyon TL’den fazla tazminat ödemesi yapıldı" dedi.

“MALİYETLERİMİZ SÜRDÜRÜLEMEZ SEVİYELERE ÇIKTI"

Maliyetlerdeki artışların neden olduğu olumsuzluklara da dikkat çeken Obalı, sigortacılığın "poliçenin düzenlendiği tarihteki prim" aracılığıyla "gelecek 12 aylık dönemde gerçekleşecek risklere" güvence verdiğini hatırlattı. Gelecek 12 aylık dönem içinde yaşanan her türlü maliyet artışının sektörü ciddi şekilde zorladığını kaydeden TSB Genel Sekreteri Obalı şunları ifade etti:

"Bunun en önemli göstergesini zorunlu bir branş olan trafik sigortasında yaşıyoruz. Son bir yılda asgari ücret, parça fiyatları, araç değerleri ve enflasyon gibi birçok gösterge maliyetlerimizi sürdürülemez seviyelere çıkardı. Bu nedenle ‘Güçlü Sigortacılık, Güçlü Ekonomi’ şiarımızla; sektörümüzün deprem bölgesinde ortaya koyduğu katkıların, tarife ve vergi gibi konular çerçevesinde dikkate alınabileceğine ve gerekiyorsa farklı bir kategoride değerlendirilerek desteklenebileceğine inanıyoruz.

Her ne kadar Meclis’e sunulan ‘vergi paketi’ sektörümüzde bilançoları zorlayacaksa da afet bölgesiyle ve depremzedelerle dayanışma amacıyla hazırlanan bu paketin ülkemizin ihtiyaç duyduğu kaynaklar adına kritik önemde olduğunu düşünüyoruz. O nedenle, Türkiye’nin sigorta sektörü olarak üstlendiğimiz toplumsal ve ekonomik sorumluluk gereği ve tüm bu alanlara katkı sağlama amacımıza uygun olarak bu vergi paketinin arkasında durulması gerektiğine inanıyoruz. Sektör olarak ülke ekonomimize var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz."