Deniz Akkaya'ya 4 ay 27 gün hapis cezası
Deniz Akkaya'ya 4 ay 27 gün hapis cezası
Pink Floyd’un telif hakları
Pink Floyd’un telif hakları
Van Gölü'nde en Büyük Mikrobiyalit Tespit Edildi
Van Gölü'nde en Büyük Mikrobiyalit Tespit Edildi
Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa
Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa
123456789
Deniz Akkaya'ya 4 ay 27 gün hapis cezası
Deniz Akkaya'ya 4 ay 27 gün hapis cezası
Pink Floyd’un telif hakları
Pink Floyd’un telif hakları
Van Gölü'nde en Büyük Mikrobiyalit Tespit Edildi
Van Gölü'nde en Büyük Mikrobiyalit Tespit Edildi
Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa
Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa
123456789

Kripto parada son 24 saat...

1 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Lider kripto para birimi aylık kapanışını 20 bin doların altında gerçekleştirdi. Yatırımcıların endişesi devam ederken, analistler karamsar değil. Analistler, yatırımcıların 19 bin 100 dolar boğasını kaybetmemesi gerektiğini belirtiyor.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Aylık kapanışını 19 bin 900 dolar seviyesinde tamamlayan Bitcoin/USDT, yazım esnasında yüzde 0,30 düşüşle 19 bin 431 dolardan, Türk lirası karşısında ise 330 bin 270 TL’den işlem görüyor.

- Amp (AMP) yüzde 22,7’lik artışla en çok yükselen altcoin olurken, TerraClassicUSD (USTC) yüzde 25’lik düşüşle bugün de fiyatı en çok azalan altcoin olmaya devam ediyor.

- Bitcoin’in market değeri 373 milyar dolar seviyelerinde seyrederken kripto para piyasasının toplam değeri 910 milyar dolar civarında bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi 102 milyar dolar civarlarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 332 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 96 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 59,4‘lük kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye, Bitcoin’de (BTC) gerçekleşti.

⦁ Kripto analisti Ali Martinez tarafından derlenen IntoTheblock zincir içi verilerine göre, Bitcoin için major destek seviyesi 19 bin 100 dolar civarında bulunuyor. Bu seviyeden 330 bin yatırımcının toplam 277 bin adet BTC aldığını söyleyen Martinez, Bitcoin‘in ilerleyen saatlerde düşüşüne devam etmesi durumunda en yakın major destek seviyesinin 16 bin dolarda olduğunu ve 19 bin 100 dolar boğasının kaybedilmemesi gerektiğini söylüyor.

⦁ Bloomberg tarafından sunulan veriler, piyasaların en değerli kripto para birimi Bitcoin’in 2011’in 3'üncü çeyreğinden bu yana en büyük çeyreklik düşüşü kaydettiğini gösteriyor. Şu anda 19 bin 431 dolardan işlem gören Bitcoin, 2022'nin ikinci çeyreğinde yüzde 58 değer kaybetti.

⦁ Harmony'den 100 milyon değerinde kirpto çalan saldırganların arkasında, kötü geçmişiyle bilinen Kuzey Koreli hack grubu Lazarus’un olduğu iddia edildi.

⦁ Grayscale, SEC tarafından spot Bitcoin ETF başvurusunun reddedilmesinin ardından yaptığı açıklamada kararı, keyfi ve özensiz olarak yorumladı. Grayscale Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) şirketin Bitcoin Fonu GBTC’nin ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonu olarak listelenme teklifini reddetmesinden sonra SEC’e dava açtı.

⦁ “Kripto kışı” madencilerin kazançlarını tüketip sektörde başka noktalara da sirayet ederken dünyanın en büyük kripto para ağında tüketilen elektrik neredeyse yüzde 50 oranında azalmış durumda. Bitcoin ağındaki elektrik tüketimi 11 Haziran’dan bu yana üçte biri oranında düşerek yıllık 131 terawatt/saate geriledi.

⦁ Kripto varlıklara bağlı kurumsal kripto ürünleri ve fonları sunan Londra merkezli yatırım platformu Jacobi Asset Management, Avrupa'nın borsada işlem gören ilk Bitcoin yatırım fonunu (ETF) piyasaya süreceğini duyurdu. Jacobi, Bitcoin (BTC) ETF'si (BCOIN) adı verilen yatırım ürününün Temmuz ayında önde gelen Avrupa pazarı Euronext'e bağlı Euronext Amsterdam'da işlem görmeye başlaması planlanıyor.

⦁ ABD’de emtia piyasasını denetleyen Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC), 1,7 milyar dolarlık Bitcoin dolandırıcılığında failin Mirror Trading International olduğunu açıkladı. CFTC tarafından yapılan açıklamaya göre Güney Afrika merkezli Mirror Trading International, yatırımcılardan topladığı Bitcoinleri “kötü amaçlı” kullandı.

⦁ Whale Alert kripto takipçisi, son iki gün içinde XRP taşıyan altı büyük işlem tespit etti. Bunlardan biri, tek seferde 270 milyon XRP taşıdı. Toplam 573,7 milyon XRP işlem gördü. Söz konusu kripto paranın değeri; 178 milyon 4 bin 318 dolar. İki anonim cüzdan arasında 88 milyon 195 bin 18 dolar değerinde gerçekleştirilen tek bir transferde toplam 269 milyon 850 bin 200 XRP taşındı.

⦁ Singapur Para Otoritesi (MAS), Singapur merkezli hedge fonu Three Arrows Capital’a (3AC) belirli dönemlerde yönetimi altındaki varlık (AUM) limitini aşması ve faaliyetleri hakkında yanıltıcı ve eksik bilgilendirme yapması gerekçeleriyle kınama verdi.

⦁ Grayscale CEO’sundan sonra kendisi de spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunan ve ret kararı alan SkyBridge Capital’in kurucusu ve CEO’su Anthony Scaramucci, ret kararını yorumladı. CNBC’nin Squawk Box programına katılan Scaramucci, SEC’in kararına tepki göstererek, Spot Bitcoin ETF’ine karşı verilen ret kararını “ABD’nin finans sektöründeki hakimiyetini ilerletmesi için kaçırılmış bir fırsat” olarak nitelendirdi.

⦁ Geçen yıl çok tutucu olduğu nedeniyle sektördeki isimlerin eleştirisini alan Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) komitesi, karşı tarafın olmadığı durumlarda geleneksel bankaların ne kadar kripto para tutabileceklerine bir üst sınır getirilmesini önerdi. BIS'in Basel Bankacılık Denetim Komitesi'nin yeni bir raporuna göre bankalar için limit, bir bankanın ana rezervlerinde tutulan sermaye anlamına gelen "1. kademe sermayenin" yüzde 1'i olarak belirlenmeli.

⦁ Bitcoin aylık kapanışını 20 bin doların altında yaptı. Yatırımcılar her ne kadar 20 bin doların altında gerçekleşen bu aylık kapanışın olumsuz olacağını düşünüyor olsa da analistler, BTC‘nin yükselen trendin üzerinde kalmasını yeni bir boğa sezonunun ilk sinyali olarak değerlendiriyor.

⦁ CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, bugün itibariyle Bitcoin üzerindeki kritik metriklerin analizini paylaştı. Lider kripto para birimi olan Bitcoin‘de yaşanan düşüşlerin ardından balinaların ve kurumsal yatırımcıların kripto sektörünü terk etmediğini iddia eden Ju, balinaların ABD dolarına endeksli stablecoinler için pusuda doğru zamanı beklediklerini iddia ediyor.

⦁ Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi, “MiCA” olarak anılan kripto para düzenlemesi üzerinde resmen anlaşmaya vardı. Gelişmeyi, MiCA raportörü Stefan Berger, Twitter hesabından açıkladı. Berger, “Avrupa, kripto varlıkları düzenleyen ilk kıta oldu. Parlamento, Komisyon ve Konsey, MiCA üzerinde anlaşmaya vardı. Raportör olarak benim için PoW (Bitcoin’in temelini oluşturan madencilik algoritması) gibi teknolojilerin yasaklanmaması önemliydi.” ifadelerini kullandı.

⦁ WhaleStats’ın aktardıklarına göre, bugün itibariyle kripto para balinaları en çok Shiba Inu (SHIB) satın almış durumda. Gün içerisinde yaşanan düşüşlere çok iyi bir şekilde direniş gösteren SHIB, balinaların altcoin anlamında ilk tercihi olmaya devam ediyor. Aktarılan verilere göre balinalar bugün itibariyle bu 8 altcoine yatırım yaptı:

Shiba Inu (SHIB)

ShibaDoge (SHIBDOGE)

Bitpanda Ecosystem Token (BEST)

FTX Token (FTT)

MXC (MXC)

Decentraland (MANA)

Compound Ether (cETH)

Chainlink (LINK)