TYB Kurucusu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, hayatını kaybetti
TYB Kurucusu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, hayatını kaybetti
Tartışmaların odağındaki Imane Khelif altın madalya kazandı
Tartışmaların odağındaki Imane Khelif altın madalya kazandı
Deadpool & Wolverine rekora doymuyor
Deadpool & Wolverine rekora doymuyor
Özel, İmamoğlu ve Yavaş Filenin Sultanları'nı izledi
Özel, İmamoğlu ve Yavaş Filenin Sultanları'nı izledi
123456789
TYB Kurucusu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, hayatını kaybetti
TYB Kurucusu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, hayatını kaybetti
Tartışmaların odağındaki Imane Khelif altın madalya kazandı
Tartışmaların odağındaki Imane Khelif altın madalya kazandı
Deadpool & Wolverine rekora doymuyor
Deadpool & Wolverine rekora doymuyor
Özel, İmamoğlu ve Yavaş Filenin Sultanları'nı izledi
Özel, İmamoğlu ve Yavaş Filenin Sultanları'nı izledi
123456789

Kripto parada son 24 saat...

29 Haziran kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Kripto para piyasası önümüzdeki günlerde hareketlenecek. Göreceli Güç Endeksi'ne göre lider kripto para birimi yükselişe geçecek güce sahip değil. Analistler, erken bir boğa olmanın felakete yol açabileceğine işaret ederek, yatırımcıları uyardı.  Analistler, ilk işaret olarak 23 bin doların kırılmasına odaklandı. 

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

⦁ TerraClassicUSD (USTC) yüzde 291,2’lik artışla en çok yükselen altcoin, Chilliz (CHZ) yüzde 12,2’lik düşüşle fiyatı en çok azalan altcoin oldu.

⦁ Bitcoin’in market değeri 388 milyar dolar seviyelerinde seyrederken kripto para piyasasının toplam değeri 949 milyar dolar civarlarında bulunuyor.

⦁ 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 79 milyar dolar civarında seyrediyor.

⦁ Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 148 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 58 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

⦁ Tasfiye olan pozisyonların yüzde 64,92‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum'da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Anlık olarak Bitcoin fiyatı, Göreceli Güç Endeksi’ne göre yükseliş yapacak bir güce sahip değil. Bir yükseliş trendi için gerekli hacimden yoksun bir halde bulunuyor. Bu nedenle analistlere göre erken bir boğa olmak felakete yol açabilir. Analistlere göre erken boğalar, geçersizlik seviyelerini 200 haftalık hareketli ortalamanın üzerinde tutarak, uzun süreli bir konsolidasyona girme dürtüsüne karşı direnmeli. Analistler, negatif eğilimin sona erdiğine dair ilk işaret olarak 23 bin doların kırılması olacağını da aktarıyor. Eğer BTC’de yükseliş gerçekleşirse analistler, boğaların 31 bin dolara tırmanacak kadar güçlü olmasını öneriyor. Bu durumun mevcut Bitcoin fiyatına göre yüzde 55’lik bir artışı temsil ettiğini de belirtiyorlar.

⦁ Kripto para piyasasının popüler analistlerinden olan Cheds, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda BTC’nin kısa süre içinde yeniden bir düşüş trendine girebileceğini ifade ediyor. Günlük grafikleri değerlendirdiğinde analist, bir ayı piyasası devamı gördüğünü ve grafiğin ayı flaması çizebileceğini ifade ediyor. Şu anda bir rahatlama yaşandığını ifade eden Cheds, Bitcoin’in aşağı yönlü harekete geçmesi için bir iki gün kaldığını belirtiyor.

⦁ Perşembe günü 12.30’da gelecek ABD enflasyon verisiyle birlikte kripto paralar daha fazla düşüş yaşayabilir. Öncü veriler enflasyonun henüz düşüşe geçmediğine işaret ediyor.

⦁ Breitling, 28 Haziran’da yaptığı açıklamada, müşterilerin kol saatlerini ve kayışlarını kripto paraları kullanarak satın almalarını sağlamak için dünyanın en büyük kripto para ödeme hizmetleri sağlayıcılarından biri olan BitPay ile yeni bir ortaklık imzaladığını duyurdu.

⦁ Finansal okuryazarlık üzerine en çok satan "Fakir Baba, Zengin Baba" (Rich Dad, Poor Dad) kitabın yazarı, ayrıca tanınmış bir Bitcoin ve emlak yatırımcısı olan Robert Kiyosaki, yakın tarihte Bitcoin (BTC) fiyatı ile ilgili yeni tahminini Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı: "Bitcoin’in bin 100 dolar fiyat seviyesini test etmesini bekliyorum." Kiyosaki, BTC toparlanmadan satın almayacağını ifade etti.

⦁ Geçtiğimiz yıl en iyi kripto para birimleri arasında yerini alan Shiba Inu (SHIB), gerçekleştirdiği devasa yükselişle birçok yatırımcının ilgisini çekti. Son aylarda SHIB’in popülerliği resmen dip yaptı. Google Trends tarafından paylaşılan verilere göre, son 12 ayda "SHIB Satın Al" anahtar kelimesini içeren arama sorguları, beklenmedik şekilde düşüş yaşıyor. Shiba Inu‘nın popülerliği 2021'de 100 puan seviyelerine kadar yükseliş yaşamıştı. An itibarıyla bu oranın 8 puana gerilediği görülüyor.


⦁ Brezilya’nın en büyük dijital bankası olan Nubank, sayıları 53,9 milyonu aşan müşterileri için yeni bir hizmet başlattı. Nubank üzerinden artık Bitcoin satın alınabilecek.

⦁ Rusya Parlamentosu'nda bugün kripto para ihraççılarının katma değer vergisinden muaf tutulmasını içeren yasa taslağı oy birliğiyle onaylandı.

⦁ Axie Infinity oyununun ve altcoininin geliştiricisi Sky Mavis destekli Ronin, hack sonucu kapatılan köprüsünü yeniden açtığını resmen duyurdu. Şirketin paylaştığı blog yazısına göre bundan böyle bütün wrapped Ethereum (wETH) ve USDC tokenleri Ronin ağından veya Ronin ağına birebir oranında transfer edilebilecek.

⦁ Yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsaları arasında bulunan Huobi, işten çıkarma söylentilerini doğrulayan bir açıklama yaptı. Çin merkezli kaynaklar, Global ölçekte kripto ticaret hizmeti sunan Huobi’nin çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkarma planları olduğuna dair iddialar ortaya attıktan sonra kripto para platformu yetkilileri, işten çıkarmanın bir olasılık olduğunu açıkladı.

⦁ Ünlü kripto para analisti Michaël van de Poppe, lider kripto para birimi 22 bin 400 dolar seviyelerine yakınken 200 haftalık hareketli ortalamada satışların artabileceğine inanıyor.

⦁ Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi olan Tesla, ileriki günlerde bilanço tablosunu açıklayacak. 2022'nin ilk çeyreğinin tablosunda Bitcoin satışı göstermeyen Elon Musk'ın, böyle bir hamle yapması kripto sektörünü yeni bir kaosa sürükleyebileceği değerlendiriliyor.



⦁ Fiyatı art arda dördüncü günde düşmeye devam eden Polkadot (DOT), aşırı satış baskısına neden oluyor. DOT, bugün yüzde 5’ten fazla düşüşle 7,45 dolara kadar indi ve işlem hacmi yaklaşık yüzde 15 oranında artış gösterdi. Satıcıların hakimiyeti piyasadaki genel korkudan besleniyor. DOT, 24 Haziran 2022’de 8,5 dolar testinde başarısız oldu ve o zamandan bu yana yüzde 11’in üzerinde kayıp yaşadı. Düşüş trendi, önümüzdeki 24 saat içinde alt dip projeksiyonu 6,45 dolarda yoğunlaşacak gibi görünüyor. 6.65 doların altında bir günlük kapanış gerçekleşirse fiyat 5,45 dolara düşebilir.

⦁ Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın, bugün açıklama yapacak olması küresel piyasalar ve kripto paralar üzerinde belirsizlik ortamı yarattı. Lider kripto para birimi Bitcoin'in izleyen saatlerde 20 bin dolar desteğinin altına sarkması durumunda son dip seviyesi olan 17 bin 800 dolara kadar düşmesi olası görülüyor. 

⦁ Yaklaşık 130 bin Bitcoin’e sahip bir şirket olan MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, son tweetinde takipçilerine alçakgönüllü olmalarını ve Satoshi (SATS) istiflemelerini söyledi.

⦁ Afrika'nın önde gelen ülkelerinden Fas, Bitcoin'i yasal para birimi yapmak istiyor. Bu doğrultuda IMF ile görüşüldü.

⦁ ABD’li düzenleyicilerin Grayscale Investments LLC’nin Bitcoin tröstünü spot ETF’ye dönüştürme teklifine karar vermeleri için son tarih olan 6 Temmuz‘a sadece birkaç gün kaldı, hem Bitcoin fiyatını hem de kripto piyasalarını etkileyecek bir gelişme yaşanabilir.

⦁ Ünlü kripto para analisti 888 Velvet, sevindirecek Bitcoin tahmini ile bugün gündemdeydi. Twitter üzerinden BTC tahminini paylaşan analist, fiyat hedefini 40 bin dolar olarak açıklarken, "Bitcoin ne zaman 40 bin dolar olur?" sorusuna da net tarih verdi. Analiste göre, kripto para piyasalarını Ekim 2022 dönemine kadar çok ciddi bir yükseliş bekliyor.

⦁ Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş nedeniyle faturalarını ödeyemeyen Bitcoin madencilik şirketi Compass Mining, bu nedenle Bitcoin madencilik tesislerinden birini kaybetmişti. Compass Mining’in CEO’su ve CFO’su birden çok aksilik ve hayal kırıklığı sebebiyle şirketten istifa etti.