Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Kripto parada son 24 saat

27 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Amerikan Merkez Bankası (Fed) bugün Türkiye saatiyle 21.00'de faiz kararını açıklayacak. Kripto para piyasalarını hareketlendirecek bu karar yatırımcıları tedirgin etmeye devam ediyor. Lider kripto para birimi ve altcoinler için belirleyici olacak karar, faiz puanına göre BTC'yi uçurabilir de batırabilir de. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Ethereum Classic (ETC) yüzde 12,8’lik artışla fiyatı en çok yükselen, ECOMI (OMI) yüzde 4,5’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 405 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,02 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 103 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 143 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 43 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 59,15‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ ABD Merkez Bankası (Fed), dün başlayan toplantının tutanaklarını bugün açıklayacak. Küresel piyasalar, Fed’in faiz kararı ve görüşlerine kilitlenmiş durumdayken Bitcoin, Fed kararı öncesi haftanın dip seviyesine geriledi. Bitcoin, haftaya 22 bin 500 dolar seviyesinde başlarken düzeltme trendine devam etti ve pazartesi günü yüzde 5 oranında değer kaybetti. Salı gününe satıcılı başlayan lider kripto para birimi, dün 20 bin 850 dolara kadar gerilerken güne yeşil bir grafikle başlayarak tekrar 21 bin 207 dolar seviyesine yükseldi.

⦁ Zayıf kripto ve küresel borsalar, ABD Federal Rezervinin enerji ve gıda fiyatları yükselmeye devam ettikçe piyasaları daha agresif bir faiz artırımıyla şaşırtabileceğini gösteriyor. CME FedWatch Tool’a göre, 75 baz puanlık faiz artışı olasılığı yüzde 76 iken, 100 baz puanlık faiz artışı olasılığı yüzde 24 olarak hesaplandı. Fed'in para politikasına karar vermek için enerji, gıda ve konut fiyatlarına bakacağı düşünülüyor. Kripto analistleri, faiz artışına rağmen Bitcoin ve Ethereum fiyatlarının 20 bin dolar ve bin 200 dolar seviyelerinin üzerinde kalmasını bekliyor.

⦁ Başarılı bir veri sağlayıcısı olan Investing’in aktardıklarına göre, yatırımcıların büyük çoğunluğu Fed'den 75 baz puanlık bir faiz artışı bekliyor. Beklentiler doğrultusunda bir karar alınması, Bitcoin‘in tekrar 30 bin dolar seviyelerine kadar değer kazanmasını sağlayabilir. Amerikan Merkez Bankası'nın tekrar yatırımcıları ters köşe yaparak 100 baz puanlık bir faiz artışı açıklaması, Bitcoin‘in 15 bin dolar seviyelerine kadar düşüş yaşamasına neden olabilir.

⦁ Coinbase'in, ABD’de menkul kıymet olarak kaydedilmesi gereken bazı kripto varlıkların uygunsuz bir şekilde ticaretine izin verdiği gerekçesiyle SEC tarafından soruşturma altına alındığı bildirildi.

⦁ Tesla, 2022 yılının ikinci çeyreğinde portföyünde bulunan Bitcoin varlıklarının yüzde 75’ini sattıktan sonra mevcut piyasa değerine göre 222 milyon dolarlık Bitcoin sahibi olduğunu açıkladı.

⦁ 2021 yılından itibaren güçlenen NFT sektörü şu sıralar biraz yavaşlasa da önümüzdeki yıllara ışık tutacak bir rapor yayımlandı. Piyasa araştırma şirketi Grand View Research tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, NFT pazarının toplam değerinin 2030’da 200 milyar dolarla rekor kırması olası.

⦁ Finder’ın kurucusu Fred Schebesta’nın isteği üzerine 33 kripto para ve Web3 endüstri uzmanı, popüler kripto para birimi Dogecoin üzerine çalışma gerçekleştirdi. Uzman isimler DOGE‘nin ilerleyen yıllarda çok sert bir şekilde yükseleceğini iddia ediyor olsa da 2030’da dahi 1 dolara ulaşamayacağını söylüyor. Dogecoin‘in 2025 yılının sonunda 0,32 dolar olacağını söyleyen uzman isimler, birçok kripto para yatırımcısının hevesini kırmış durumda.

⦁ Son haftalarda, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum'un giderek daha fazla benimsendiği görülüyor. Glassnode verilerine göre, sıfır olmayan bakiyeye sahip Ethereum adreslerinin sayısı 84 milyon 381 bin 102 ile ATH’ye yükseldi.

⦁ Bitcoin’e dair analizleriyle dikkat çeken Bloomberg’in kıdemli emtia analisti Mike McGlone, Twitter hesabı üzerinden BTC’nin fiyat performansıyla ilgili yeni bir paylaşım yaptı. Ünlü analist, 2022’nin ilk yarısında sert düşüşler yaşayan Bitcoin’in ikinci yarıda daha iyi performans gösterebileceğine inanıyor: "Bitcoin’in oynaklığı Bloomberg Emtia Endeksi’ne (BCOM) göre şimdiye kadarki en düşük seviyesinde bulunuyor, bu BTC ve kriptonun daha iyi performans gösterme eğiliminin yeniden başladığının işareti olarak değerlendirebilir."

⦁ ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Benham’ın kripto paralar hakkında düşüncelerini paylaştı. Brookings Enstitüsü’nün düzenlediği “Kripto Düzenlemesinin Geleceği” konulu web etkinliğinde konuşan CFTC Başkanı Rostin Benham, ABD vatandaşlarının her geçen gün kripto paralara karşı ilgisinin arttığına dikkat çekti. Bu ilgi artışına göre Benham, Bitcoin ve Ethereum gibi yüksek piyasa değerine sahip kripto paraların, yakın zamanda ABD’de geleneksel yatırım portföylerinin vazgeçilmez bir parçası olabileceğini söyledi.

⦁ Yapılan son duyuruya göre, başarılı kripto para borsası Huobi Global, CEEK VR‘ı desteklediğini ve arazi satın aldığını paylaştı. Huobi Global, resmi Twitter hesabı üzerinden CEEK VR hakkında şunları söyledi: Ethereum'un doğum gününü, metaverse evreni olan CEEK VR üzerinde birlikte kutlayalım." Paylaşımın ardından CEEK VR resmi Twitter hesabı, Huobi Global borsasının popüler metaverse ürününün evrenine olan katkılarından dolayı teşekkür ettiği bir tweet paylaştı.

⦁ Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov, kripto para sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. Kripto para birimlerinin ülkenin savunma stratejisi için çok önemli olmaya devam ettiğini vurgulayan Bornyakov, dijital varlıklar sayesinde birçok sorunun ortadan kalktığını açıklayarak, şunları söyledi: "Ayı piyasasına rağmen kripto paralar, Ukrayna'nın savunmasında önemli bir araç haline geldi ve askerlerimizin hayatını tam anlamıyla kurtaran esneklik ve hız sağladı."

⦁ Coinshares tarafından paylaşılan rapora göre, kripto varlıklara dayalı yatırım ürünlerinde geçen hafta toplamda 30 milyon dolarlık bir fon girişi gerçekleşti. Toplam girişler temmuz ayında 393 milyon dolara ulaşırken Kasım 2021 döneminden bu yana geçen hafta, en yüksek haftalık fon girişi kaydedilmiş oldu.

⦁ Glassnode tarafından yayımlanan haftalık zincir içi veri bülteninde, Bitcoin talebine yönelik açıklamalar yer aldı: "20 bin dolarlık bölgede bir aylık konsolidasyondan sonra, Bitcoin fiyatları çok beklenen bir rahatlama rallisi yaşadı. Kısa vadede ivme olumlu, ancak BTC, sağlam bir temel oluşturmak için zamana ihtiyaç duyulabileceğine dair uzun vadeli makro göstergeler tarafından baskı altında kalmaya devam ediyor. 20 bin dolar seviyesi, geniş bir kısa vadeli yatırımcı kitlesini kendisine çekti. Bu bölgede ciddi bir talep olduğunu gördük. Kısa vadeli yatırımcıların bu eğilimini 40 bin, 30 bin ve 20 bin dolar gibi psikolojik fiyat seviyelerinde de görüyoruz."

⦁ ABD’li başarılı bir yatırımcı olan Jim Rogers, Bitcoin gelecekte çok sert yükselişler yaşasa dahi kripto para satın almaya istekli olmayacağını söyledi. Rogers, BTC‘yi sadece bir ihtimalin gerçekleşmesi halinde alabileceğini aktarmakta. 79 yaşındaki devasa yatırımcı, Avrupa Birliği’nin Bitcoin‘i resmi para birimi olarak kabul etmesi durumunda BTC satın almayı düşüneceğini vurguluyor.

⦁ Kıdemli analist Dave the Wave Twitter üzerinden 121 bin 500 takipçisine kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin fiyatının iki farklı hareketli ortalamasını alan bir indikatörün (MACD) güçlü bir dip sinyali verdiğini belirtti. Uzman analist açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Bitcoin haftalık MACD’de güçlü bir dip sinyali veriyor. Bu sadece bir tesadüf mü yoksa teknik bir analiz mi?"

⦁ Blockhainde ürettiği toplam hash oranı bakımından dünyanın en büyük bitcoin madencisi olan Core Scientific, 50 milyon dolarlık bir hosting anlaşması yaptı. Core, ismi açıklanmayan bir kuruluşla yaptığı anlaşma kapsamında toplam 75 megavat kapasiteli bir grup madencilik ekipmanı için hosting hizmeti sağlayacak.

⦁ BTC‘nin birçok metrik, indikatör ve osilatöre göre dibe ulaştığını doğrulayan analist Tech Dev, yatırımcıların korkuya kapılmadan Bitcoin satın almaları gerektiğine inanıyor. Lider kripto para biriminin yaz ayının sonlarına kadar 32-35 bin dolar aralığına kadar yükseliş yaşamasını bekleyen popüler analist, bu seviyenin aşılmasıyla birlikte BTC‘nin yeni zirvelere ulaşacağına öne sürdü. Geçmiş ayı sezonlarını Göreceli Güç Endeksi (RSI) üzerinden inceleyen Tech Dev, bu sarı bölgenin aşılmasının her zaman boğa sinyali olduğunu doğruladı.

⦁ Geçtiğimiz günlerde yaşanan sert yükselişlerin ardından Bitcoin grafiği üzerinde bir bullish flag formasyonu oluşmuştu. Şimdi bu boğa flamasının altında bulunan BTC, ilerleyen saatlerde flamanın üzerine çıkabilir. Birçok kripto para yatırımcısı BTC‘nin boğa flamasının alt trendine ulaştığında long pozisyon açmasından ötürü, balinaların sahte bir kırılımla bu yatırımcıları stop edeceklerini tahmin ediyor. İleriki saatlerde 21 bin doların üzerindeki seyrini hızlandıracağı tahmin edilen BTC, kısa bir süre içerisinde boğa bayrağının üst trendi olan 22 bin doları hedefleyebilir.