Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Kripto parada son 24 saat

22 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Lider kripto para birimi 20 bin doların üstündeki yerini korumayı başarıyor gibi görünüyor. Dün kırmızı olan grafik bugün tekrar yeşile döndü. Son 24 saat içinde yazının yazıldığı sırada yüzde 1,40 artarak 23 bin 143 dolardan işlem gören BTC için kritik bir tarih gündemde. 27 Temmuz'da Fed tarafından açıklanacak olan faiz artış kararı, Bitcoin için derin bir etki yaratabilir.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Curve DAO (CRV) yüzde 24’lük artışla fiyatı en çok yükselen, Gate (GT) yüzde 1,1’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 441 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,09 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 120 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 153 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 49 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 64,83‘lük kısmını short (kısa) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Avrupa Merkez Bankası, 50 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirerek, birçok yatırımcının şoka uğramasına neden oldu. Bazı cepheler AMB’nin faiz artırmayacağını düşünse de bazıları en fazla 25 baz puanlık faiz artış kararı alınacağını iddia ediyordu. Beklentilerin üstünde bir karar alan AMB, borsaları derinden etkiledi. 27 Temmuz tarihinde Amerikan Merkez Bankası yeni faiz artış kararını açıklayacak. Bu kararın AMB’ye nazaran Bitcoin‘in çok daha derin bir şekilde etkileyeceği tahmin ediliyor.

⦁ En büyük kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase (COIN), likidite sorunlarını aşamayarak iflas başvurusunda bulunan Celsius Network, Voyager Digital ve Three Arrows Capital (3AC) ile finansal bir ilişki içinde olmadığını duyurdu.

⦁ İngiltere, Brexit sonrası mali yasalarını revize etme çabasında sabit kripto paraların düzenlenmesini içeren yeni bir piyasa yasası üzerinde çalışıyor. İngiltere Hazinesi, belirli standartları karşılayan sabit kripto varlıkların, dijital ödeme yöntemi olarak kullanılmasına izin veren yeni bir yasa tasarısı sundu.

⦁ 2022 yılında kripto para piyasalarında gerçekleşen hızlı fon çıkışları, birçok kripto şirketini zor durumda bıraktı. Ancak raporlara göre risk sermayesi şirketleri, çöküşün ortasında kripto şirketlerine finansman sağlamaya devam ediyor. Keychain Ventures ve Cointelegraph’ın ortaklaşa hazırladığı rapor, 2022 yılında kripto şirketlerine yapılan yatırım miktarının 29 milyar dolara ulaştığını gösteriyor.

⦁ Diğer kripto paraların aksine, MATIC son düşüşü neredeyse hasarsız atlattı. MATIC, 0,80 dolar bölgesinin yukarı yönlü kırılmasından sonra yükselmeye devam etti. Şu anda fiyat 0,90 doların üstünde seyrediyor ve bunun kırılması 1 dolarlık bölgeye daha fazla yukarı hareket için bir ön koşul olabilir. MATIC, yazım sırasında son 24 saatte yüzde 7, 47 yükselerek 0,9023 dolardan işlem görüyor.

Finlandiya hükümeti, geçtiğimiz nisan ayında çeşitli soruşturmalardan ele geçirilen Bitcoin’leri satarak Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta Ukrayna’ya destek olmak için bağışlayacağını açıklamıştı. Finlandiya Gümrük Departmanı yaptığı yazılı açıklamada, ele geçirilen 1889,1 Bitcoin‘i sattığını duyurdu. Finlandiya hükümeti, BTC’lerin satışından toplamda yaklaşık 46,5 milyon Euro gelir elde etti.

⦁ Justin Sun’ın kurucusu olduğu Tron Blockchain şirketi, Elon Musk‘ın şirketi Tesla’nın sattığı Bitcoin’lere talip olduğunu açıkladı. Açıklamada Tron, Tesla’nın sattığı yaklaşık 32 bin Bitcoin‘i rezervlerine ekleyeceğini belirtti.

⦁ JPMorgan, yayımladığı raporda, kripto piyasasındaki bireysel yatırımcılar arasında talebin iyileşmekte olduğunu ve kaldıraç azaltımının "yoğun döneminin" sona ermiş göründüğünü bildirdi. JPMorgan raporunda, varlık fiyatlarında toparlanmanın kripto fonlar veya kripto vadelilerde görülmediğini belirtirken, bu durumun bireysel yatırımcıların talebinin fiyatlarda toparlanmayı yönlendirdiğine işaret ettiğini savundu.

⦁ Kripto analisti Eric Wall, Bitcoin gökkuşağı fiyat tablosuna dayandırdığı son analizinde, takipçilerine yatırımcıların Bitcoin yangın satışını kaçırdığını söyledi. Wall, şu açıklamayı yaptı: "Kabul edelim, bu tweetin geleceğini her zaman biliyordunuz, bu kadar çabuk geleceğini beklemiyordunuz. Az önce yangın satışını kaçırdınız."

⦁ Ripple’dan borsalara milyonlarca dolarlık şüpheli XRP akışı gerçekleştirildi. WhaleAlerts’in paylaştığı verilere göre, 21,86 milyon dolar değerinde 60 milyon XRP coin, Ripple’ın adreslerinden bilinmeyen bir cüzdana gönderildi. Bundan üç saat sonra ise aynı miktarda XRP, bilinmeyen cüzdandan Meksika merkezli kripto para borsası Bitso’ya iletildi. Bir saat sonra 59,9 milyon XRP, Bitso’nun adresinden başka bir adrese çekildi. Aslında XRP’nin son gittiği adres ile en başta çıkış yaptığı adres aynı.

⦁ Coin Bureau isimli YouTube kanalının ev sahibi Guy, XRP hakkındaki son gelişmeleri paylaştı. Piyasa değerine göre en büyük 7’nci kripto para olan Ripple (XRP) yıllardır ATH seviyesine yaklaşamıyordu. Yeni bir videoda, kripto kahini Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb’in sonunda tüm XRP varlıklarını sattığını söyledi. McCaleb tarafından yapılan yüklü miktarda satışlar, XRP fiyatı üzerinde ciddi anlamda baskı oluşturuyordu. Guy, uzun vadede bu gelişmelerin XRP fiyatını uçurabileceğini söyledi.

⦁ Kripto para sektörünün yakından takip edilen bir ismi olan Michael Saylor, lider kripto para birimine destek vermeye devam ediyor. Kurucusu olduğu MicroStrategy şirketi için BTC depolayan Saylor, Twitter hesabı üzerinden Bitcoin‘in benimsenme oranındaki artışı vurguluyor.

⦁ 21 Temmuz’da Tether Operations Limited (Tether), Tether (USDT) stablecoininin resmi olarak Tezos ve Bitfinex’te yayında olduğunu duyurdu. Enerji tasarruflu ve kendi kendini değiştiren Tezos blok zinciri, artık en popüler sabit paralardan biri olan Tether’e (USDT) ev sahipliği yapacak. Tether sahipleri, artık popüler borsa Bitfinex’te stablecoini kolayca takas edebilecekler.

⦁ SEC, yaptığı son açıklamada 9 altcoini, menkul kıymet olarak değerlendirdi. SEC'in şikayetine göre bu 9 altcoin, “başkalarının çabalarından elde edilecek makul bir kâr beklentisi”yle yatırımcılara satılan “yatırım sözleşmeleri” olarak faaliyet gösteriyor. Şikayette menkul kıymet olduğu söylenen altcoinler şöyle: AMP, RLY, DDX, XYO, RGT, LCX, POWR, DFX ve KROM.

⦁ Kripto para sektöründe kendini ispatlamış efsanevi isim Peter Brandt, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) enerji tüketimi hakkında görüşlerini bildirdi. Brandt, birçok Bitcoin’e sahip olduğunu ve beklenen yükseliş ihtimallerinin çoğunu kabul ettiğini belirterek, "Bitcoin dijital bir metadır. Kendini enerji tüketimi ile güvence altına alıyor" dedi.

⦁ Tesla, geçtiğimiz gün 2022’nin ikinci çeyreğinde 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Binance CEO'su Changpeng Zhao, Tesla'nın Bitcoin satışının "okyanusta bir damla" olduğunu söyledi. Açıklamayı Twitter üzerinden yapan Binance CEO’su, her gün 100 milyar dolar civarında Bitcoin’in alınıp satıldığını kaydetti.

⦁ Bitcoin‘de geçmiş boğa sezonlarını incelendiğinde, dip yapılmasının ardından yeni tepeye kadar ortalama olarak bin günlük bir sürenin geçtiği görülüyor. Haziran ayında yaşanan düşüşler sonrası dip yapmış olabilecek olan BTC, artık 3 yıl sürecek yeni bir boğa sezonunu başlatabilir. Bitcoin her ne kadar bu boğa sezonu başlangıçlarında kademe kademe yükseliş yaşıyor olsa da, dibin ardından 500 gün sonrasında mega boğa sezonuna giriş yapacak.

⦁ Bitcoin'in bu haftanın başında yükseliş hareketine geçmesinin ardından dünyanın en zengin borsa dışı balinası mevcut bakiyesinden çok büyük ölçüde Bitcoin tasfiye etti. BitInfoCharts’tan elde edilen verilere göre Bitcoin balinası, 18 Temmuz Pazartesi gününden bu yana toplamda 78 bin 484 BTC sattı. Satılan rakam lider kripto para biriminin değeri, yazının kaleme alındığı gün itibariyle yaklaşık bin 825 milyar dolardan fazla.

⦁ Coinbase’in eski yöneticisi içerden bilgi sızdırdığı için tutuklandı. Listelenecek tokenleri öncesinde kardeşi ve arkadaşına haber vermesi sebebiyle tutuklanan Ishan Wahi, Coinbase’in listelemeden sorumlu birimini yönetiyordu.

⦁ Brezilyalı kripto para borsası Mercado Bitcoin, genişleme planını açıkladı. Şirketin CEO’su Reinaldo Rabelo tarafından yapılan açıklamada, şirketin bu yıl içinde Meksika’da faaliyetlerine başlayacağı duyuruldu.