Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Kripto parada son 24 saat

21 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Son 24 saat içinde Tesla şirketinin son çeyrek bilançosunun açıklanması ve balinaların BTC satışıyla lider kripto para birimi tekrar düşüşe geçti. BTC'nin son 24 saatte yüzde 4,14 azalmasıyla alt coinlerde de kırmızı bir tablo görünüyor. Hafta başından beri yeşil bir grafik çizen BTC'nin bu yükseliş hareketinin yanıltıcı olduğunu söyleyen analistler BTC'de sert düşüşler bekliyor.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Monero (XMR) yüzde 2’lik artışla fiyatı en çok yükselen, Fantom (FTM) yüzde 14,4’lük düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 437 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 100 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 374 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 111 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 64,31‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Bitcoin’de (BTC) gerçekleşti.

⦁ Ünlü piyasa uzmanları, Bitcoin fiyat hareketine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek bunun bir “boğa tuzağı” olabileceğine dikkat çekiyor. CryptoWhales, Twitter üzerinden yayınladığı bir gönderide, balinaların likiditeden çıkmak için 361 milyon 686 bin 300 dolar değerinde rekor bir BTC satışı gerçekleştirdiğini aktarıyor. Ayrıca analist, daha fazla satış beklediğini ifade ederek, BTC fiyatının 10 bin dolar seviyelerine düşeceğini de ekledi.

⦁ Bitcoin‘in uzun vadede halen alçalan tip/alçalan tepe görüntüsü içinde bulunduğunu aktaran analist Crypto Capo, BTC‘nin ilerleyen günlerde 16 bin 200-15 bin 800 dolara kadar düşüş yaşamasını beklediğini belirtti.

⦁ Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın son çeyrek bilançosu açıklandı. Rapora göre şirket, elindeki Bitcoin’lerin yüzde 75’ini sattı. Şirket yaklaşık 936 milyon dolarlık BTC satmış oldu. Bitcoin, haberin ardından 22 bin 922 dolara kadar düştü. Satışların tahmini 29 bin dolar seviyesinde yapıldığı düşünülüyor.

⦁ Tesla'nın elindeki BTC'lerin yüzde 75'ini sattığını duyurmasının ardından ünlü milyarder Elon Musk'tan Bitcoin açıklaması geldi: "Çin’deki karantinaların neden olduğu belirsizlikten dolayı Bitcoin sattık. Bu ortamda nakit pozisyonumuzu en üst seviyeye çıkarmak bizim için önemliydi. Gelecekte daha fazla Bitcoin alımına açığız” dedi ve “Hiç Dogecoin satmadık.” eklemesini yaptı. Musk’ın kriptonun çevresel açıdan sürdürülebilir bir geleceğe henüz katkıda bulunmadığını söylemesi dikkat çekti.

⦁ Son 2 günde Bitcoin‘in sert bir şekilde yükseliş yaşamasının ardından borsalara devasa BTC aktarımlarına başlayan balinaların ileriki saatlerde satışlara devam etmesi bekleniyor. Başarılı bir veri sağlayıcısı olan Bitinfocharts’ın aktardıklarına göre, devasa bir Bitcoin balinası, 2 gün içerisinde borsalara toplamda 61 bin 500 adet BTC aktarımı gerçekleştirdi. Lider kripto para biriminin yükselişleri esnasında kademe kademe bu BTC‘leri satmaya başladığı tahmin edilen balina, Bitcoin‘in düşüş yaşamasına sebebiyet veriyor.

⦁ Fransız merkezli banka BNP Paribas’ın Bitcoin ve altcoin varlıklarını saklama hizmetine başlayacağı bildirildi. Bu bağlamda atılan ilk adım, sektörün önde gelen kripto şirketleriyle iş birliği kurmak oldu. BNP, kripto varlık saklama hizmeti projesinde İsviçre dijital varlık saklama şirketi Metaco ile birlikte çalışacak.

⦁ Skybridge Capital, şirketin kripto fonlarından biri olan Legion Strategies’den çekimleri askıya aldığını duyurdu. Şirketin CEO’su Anthony Scaramucci de bu gelişmeyi doğruladı. Açıklamasında, çekim işlemleri durdurulan kripto fonu ile kaldıraçlı işlemlere yatırım yapılmadığı bu yüzden Legion Strategies fonuna yatırım yapan yatırımcıların herhangi bir tasfiye konusunda endişeye kapılmaması gerektiği bildirildi.

⦁ Londra merkezli bir veri sağlayıcısı olan Mercuryo’nun aktardıklarına göre, yaşanan çöküşlerde yatırımcıların BTC miktarı, yüzde 30 oranında azaldı. Yatırımcıların Bitcoin miktarı azalıyor olsa da sermayenin kripto para sektörünün içerisinde kaldığı gözleniyor. Kripto para yatırımcıları volatilitenin artmasından ötürü portföylerini çeşitlendirmeyi tercih ederken, BTC yerine artık birçok altcoini depoluyorlar.

⦁ Çin'de yasaklanan Bitcoin madencilik operasyonları sonrasında cazibe merkezi haline gelen Teksas'ta sistemler yeniden devreye girdi. Bir endüstri kuruluşu yaptığı açıklamada, Teksas’taki büyük bitcoin madencilik tesislerinin, elektrik kullanımında bir artışı tetikleyen sıcaklıkların neden olduğu elektrik kesintilerinin ardından faaliyetlerine yeniden başladığını duyurdu.

⦁ Real Vision CEO’su ve makro yatırımcı Raoul Pal, Ethereum’dan (ETH) daha iyi performans göstereceğini düşündüğü altcoini Twitter hesabından yaptığı paylaşımda açıkladı. Eski Goldman Sachs yöneticisi Pal, performansıyla yatırımcıların dikkatini çeken Solana’nın (SOL) potansiyel olarak ETH’den daha iyi performans gösterebileceğine inanıyor.

⦁ Son yükselişleri nokta atışı tahmin eden analist Matthew Hyland, altcoinlerde düşüş bekliyor. Ethereum‘un yükselişleri sonrası bir düzelme yapacağını iddia eden Matthew Hyland, bu düzeltme serüveni esnasında altcoinlerin ciddi miktarda düşüş yaşamasını beklemekte.

⦁ CoinShares tarafından aktarılan en güncel haftalık rapora göre kurumsal yatırımcı gözünü direkt olarak altcoinlere çevirdi. Kurumsal yatırımcının Solana (SOL) ve XRP odaklı ilerleme kaydettiği görülüyor. Raporda geçtiğimiz hafta 12 milyon dolarlık yatırım yapıldığı vurgulanırken 15 milyon dolarlık kısa vade odaklı BTC pozisyonu açıldığı belirtildi. Uzun vadeli yatırımın toplam miktarı, 2,6 milyon dolar olarak belirlendi.

⦁ Ethereum blockchainini İkinci Katman (Layer 2) düzeyinde ölçeklendirmeye çalışan zkSync, lansmanını önümüzdeki üç ay içerisinde yapacağını duyurdu. zkSync, adını kısaca ZK olarak bilinen zero knowledge kavramından alıyor. Proje, Ethereum blockchainindeki işlemlerin hızını artırıp, maliyetini düşürmek için kullanılan zk-rollup teknolojisine dayanıyor.

⦁ Küresel Bitcoin madenciliği sektörünün sürdürülebilir elektrik karışımının şu anda yüzde 59,5 olduğu ve 2021'in ikinci çeyreği ile 2022'nin ikinci çeyreği arasında yaklaşık yüzde 6 arttığı tahmin ediliyor. Bitcoin Madencilik Konseyi, bunun sektörü, “en sürdürülebilir sektörlerden biri” yaptığını söyledi.

⦁ Crypto Quant’tan gelen veriler, nihayet piyasanın satış baskısından kurtulmasının mümkün olabileceğinin sinyalini veriyor. Maartunn’a göre, Coinbase premium uzun bir aradan sonra yakın zamanda yeşile döndü. Veriler, büyük balinaların Bitcoin satın almaya açıkça ilgili olduğunu gösteriyor. Coinbase premium göstergesinin sürekli olarak yeşil olduğu son zaman, Mayıs ayının başlarındaydı.

⦁ Karşılaştırma web sitesi Finder.com'un anketine katılan uzman yanıtlarının ortalamasına göre, ETH beş ay boyunca olağanüstü volatiliteyle karşılaşacak ve fiyat yılı, bin 711 dolarda, yani mevcut fiyattan yüzde 7 daha yüksek bitirmeden önce mevcut fiyat içinde yüzde 57'lik düşüş ve yüzde 68'lik bir artış muhtemel.

⦁ Bugüne kadar alınan Bitcoin’lerden dolayı El Salvador şimdilerde büyük zararda. Ancak buna rağmen dünyanın en önde gelen bankalarından biri olan Morgan Stanley, yatırımcılarına El Salvador’dan tahvil almaları konusunda çağrıda bulundu. Morgan Stanley bünyesinde yükselen piyasa ülke kredi stratejileri küresel başkanı olarak görev yapan Simon Waever, tahvillerin bu yıl 28 sente düştüğünü, 15 Temmuz’da 26,3 sentlik seviyenin dahi görüldüğünü belirtti. Başkana göre ülke temerrüde bile düşse tahvillerin tahmini değeri 43,7 sent değerine ulaşacak.