Deniz Akkaya'ya 4 ay 27 gün hapis cezası
Deniz Akkaya'ya 4 ay 27 gün hapis cezası
Pink Floyd’un telif hakları
Pink Floyd’un telif hakları
Van Gölü'nde en Büyük Mikrobiyalit Tespit Edildi
Van Gölü'nde en Büyük Mikrobiyalit Tespit Edildi
Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa
Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa
123456789
Deniz Akkaya'ya 4 ay 27 gün hapis cezası
Deniz Akkaya'ya 4 ay 27 gün hapis cezası
Pink Floyd’un telif hakları
Pink Floyd’un telif hakları
Van Gölü'nde en Büyük Mikrobiyalit Tespit Edildi
Van Gölü'nde en Büyük Mikrobiyalit Tespit Edildi
Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa
Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa
123456789

Kripto parada son 24 saat

20 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Lider kripto para birimi son 24 saatte yazım esansında yüzde 8,29 yükselerek 23 bin 600 dolar civarında seyrediyor. Yatırımcılar yükselişlerle birlikte BTC'nin benimsenme oranını artırırken analistler büyük yükselişler olacağını ileri sürüyor. Uzmanlara göre bu artışlar baz alındığında BTC, 2025 yılına kadar 500 bin dolar seviyesine ulaşabilir.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Flow (FLOW) yüzde 21,8’lik artışla fiyatı en çok yükselen, Chain (XCN) yüzde 5,6’lık düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 449 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri 1,13 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 128 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 267 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 67 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 55,38‘lik kısmını short (kısa) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Bitcoin’de (BTC) gerçekleşti.

⦁ Kripto yatırım şirketi Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz ise Bloomberg Crypto Summit’te gerçekleştirdiği konuşmada, Bitcoin‘in, benimsenme oranının her geçen gün arttığını söyledi. Bu artışlara göre milyarder iş insanı, BTC‘nin 2025 yılına kadar 500 bin dolar olacağını vurguladı.

⦁ İflas başvurusuyla gündemde olan kripto para şirketi Celsius, kullanıcılarına olan borç miktarını bildirdi. 4,32 milyar dolarlık varlık büyüklüğü bildirilirken yükümlülükler 5,5 milyar dolar olarak aktarıldı. 61 sayfalık raporda şirketin varlık dağılımı hakkında detaylı bilgi verildi. Raporda çoğunluğu bireysel müşterilere ait olan borçlara göre Celsius’un bilançosunda yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bir açık bulunuyor.

⦁ Singapur Para Otoritesi (MAS) Genel Müdürü Ravi Menon, yaptığı açıklamada ülkede faaliyet gösteren kripto şirketlerinin baskı altında olduğunu ve TerraForm Labs ve Three Arrows Capital gibi şirketlerin bireysel yatırımcılara verdiği zararlar ve olumsuz olaylarla bir daha karşılaşılmaması için gerekli önlemlerin alınacağı sinyalini verdi.

⦁ Dubai’nin veliaht prensi Hamdan bin Muhammed, kripto para sektörünün son trendi metaverse'e giriş yapıyor. Twitter hesabı üzerinden yakın tarihli bir duyuru paylaşan Muhammed, yeni metaverse girişimini anlattı: 5 yılda Dubai'deki metaverse ve blockhain şirketlerinin sayısını 5’e katlamak isteyen Hamdan bin Muhammed, projeden 1 milyar dolarlık gelir bekliyor.

⦁ Bitcoin'in 2018 dibini tahmin etmesiyle tanınan kripto para analisti, "Ayı olma zamanı bitti" diyerek ralli beklediği iki altcoin'i paylaştı. Anonim kripto para analisti Smart Contracter'a göre Ethereum (ETH) ve Binance Coin (BNB), tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru hareket etmeye hazır görünüyor.

⦁ DogeWhaleAlert’e göre, Robinhood isimli finansal şirket tarafından yaklaşık 218 milyon dolar değerinde 3,2 milyar DOGE, soğuk cüzdana taşındı. Veri izleyici, son 24 saat içinde birden fazla Robinhood cüzdanına bağlı transfer olduğunu belirtti.

⦁ Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla, 2'nci çeyrek bilanço tablosunu duyuracak. İngiltere’nin en büyük bankalarından bir tanesi olan Barclay’s‘in kıdemli analisti Brian Johnson, Tesla bilanço verileri öncesi yeni bir tahminde bulundu. Yaptığı hesaplamalara göre Musk’ın Bitcoin'den 460 milyon dolar civarında zararının olabileceğini aktaran Johnson, milyarder iş adamının kritik bir süreçten geçtiğini aktarıyor.

⦁ Bitcoin‘in yaşadığı yükselişlerin ardından yatırımcılar, başarılı analist Crypto Capo'nun tahminine odaklandı. Yine piyasanın tersine tahmin yapan Capo, kripto para sektörünün bir çöküş daha yaşayacağını iddia ediyor. TOTAL grafiğini elliot dalga teoremine göre inceleyen popüler analist, kripto paraların yüzde 50’den fazla düşüş yaşayacağını düşünüyor.

⦁ 23 bin dolar seviyesinin üzerine tırmanan Bitcoin, 21 bin 500 dolardan destek almayı başardı. Analistler Bitcoin’de ayılarla boğaların savaşmaya devam ettiğini belirtirken, son günlerde boğaların üstün olduğu da ifade ediyor.

⦁ Yarım milyonu aşan takipçisiyle kritik bir grafik paylaşan Will Clemente'e göre Bitcoin piyasa değerinin, kenarda kalan Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) miktarıyla bağlantısı son derece önemli. Clemente’in grafiği, Bitcoin fiyatındaki hareketle kenara alınan Stablecoinler arasında bir korelasyon olduğunu gösteriyor. Buna göre Bitcoin ve onun öncülüğünde altcoinler hızlı bir toparlanma yaşayabilir.

⦁ Ethereum son üç aydır ilk kez önemli bir teknik seviyeyi aşarak piyasa lideri Bitcoin’i performans olarak geride bıraktı. 50 günlük hareket ortalamasının aşılması, grafik takibi yapan yatırımcı ve analistler tarafından genellikle momentumda pozitif bir işaret anlamına gelirken, Fairlead Strategies kurucusu Katie Stockton’a göre ETH’nin son rallisi farklı olabilir: “ETH 50 günlük SMA’sını aşarak altcoinlerin üzerindeki hissiyatı iyileştirdi, ancak kısa vadeli aşırı satış koşullarının geri gelmesiyle sıçrama kısa süreli olabilir."

⦁ Yakından takip edilen kripto para analisti Cred, kripto para piyasalarının yeni bir sıçrama yaptığı dönemde en büyük altcoin Ethereum ve iki büyük rakibi altcoin için kritik seviyeleri işaretledi. Analist Ethereum için daha fazla aşağı yönlü sinyal verebilecek başarısız bir kırılım riskinin bulunduğunun altını çizdi. Analist, Solana (SOL) hatırı sayılır bir güç gösterse de Solana boğalarının geri çekilmeyi beklemelerinin daha iyi olabileceğini söyledi. Cred’e göre, Ethereum’un diğer rakibi Avalanche (AVAX) da bir direnç duvarıyla karşı karşıya. Analist, AVAX konusunda daha iyimser konuşmak için öncelikle 25 dolar seviyesinin ikna edici bir şekilde kırılımının beklenmesi gerektiğini ifade etti.

⦁ ABD'li Kongre üyesi Brad Sherman, komisyonun XRP tokeni nedeniyle Ripple’a karşı açtığı davayı onayladığını belirterek, XRP altcoinini satan kripto para borsalarının bile peşine düşülmesi gerektiğini söyledi.

⦁ OpenSea’nin verilerine göre Ethereum Name Service (ENS) collector'ı (toplayıcı) olan Sunnybay.eth, "Sony.eth" alan adını yaklaşık 72 bin dolar değerindeki 48 Ethereum karşılığında satın aldı.