6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Künhü'l Ahbar basıldı
Künhü'l Ahbar basıldı
123456789
6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Künhü'l Ahbar basıldı
Künhü'l Ahbar basıldı
123456789

Kripto parada son 24 saat

5 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Kripto para sektöründeki metaverse rüzgârı hızlandı. Başarılı metaverse projesi CEEK VR, Bitcoin‘in kademe kademe değer kazandığı bugünlerde, yeni bir boğa sezonunun fitilini ateşleyebilir. Değer kazanan The Sandbox ve Radio Raca‘dan sonra birçok yatırımcı, henüz yükselişe geçmeyen metaverse projelerini araştırmaya başladı.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- STEPN (GMT) yüzde 20,6’lık artışla en çok yükselen; TerraClassicUSD (USTC) yüzde 6,1’lik düşüşle fiyatı en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 388 milyar dolar seviyelerinde seyrederken kripto para piyasasının toplam değeri 950 milyar dolar civarında bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 79 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 158 milyon dolar tasfiye olurken, bu durumdan 45 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 87,70‘lik kısmını short (kısa) pozisyonlar oluştururken, en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

  • META‘nın (eski adıyla Facebook) satın alım iddialarının ardından çok sert bir şekilde yükselen CEEK, metaverse projelerinin tırmanmasını sağladı. Bugün itibarıyla CEEK‘in ardından sırasıyla The Sandbox ve Radio Raca‘da değer kazanmaya başladı. Birçok yatırımcı, yükselişlerine henüz başlamamış metaverse projelerini araştırmaya başladı.

  • Cardano ekosistemini yöneten IOHK tarafından yapılan paylaşımda, Vasil Hard Fork güncellemesinin 3 Temmuz tarihinde Cardano test ağında başlatıldığı duyuruldu. Güncelleme, kripto borsaları ve stake havuzu operatörleri tarafından 4 hafta boyunca test edilecek. Sonuçların stabil olması durumunda Vasil Hard Fork’un ana ağa çıkışı gerçekleştirilecek.

  • Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadéra, dün yapılan sanal etkinlikte ülkenin ulusal kripto para birimi olan Sango Coin’i tanıttı.

  • Singapur merkezli kripto para borsası ve kredi platformu Vauld, dijital varlıklardaki son çöküşün etkileri artarken, tüm para çekme, alım satım ve para yatırma işlemlerini askıya aldı. Vauld, bu kararın, müşterilerin 12 Haziran'dan bu yana platformdan 197,7 milyon dolardan fazla para çekmesine neden olan volatil piyasa koşulları dahil birçok faktör nedeniyle alındığını söyledi.

  • Kripto analiz şirketi Santiment, BTC long işlemlerinde olağanüstü bir artış tespit etti. 4 Temmuz Amerikan Bağımsızlık Günü nedeniyle kapalı olan Amerikan borsalarına rağmen yükselen long işlemler ilgi çekti. Long işlemlerin bu denli yüksek hızla artışı, genel olarak ayıların likiditasyonuna uyarı olarak değerlendirildi.

  • Kripto para borsası Coinbase, yayınladığı araştırma raporunda, Bitcoin madenciliğindeki dönemsel düşüşler sırasında yaygın bir endişenin de madencilerin BTC varlıklarını ne ölçüde sattıkları olduğunu belirtti. Raporda, piyasanın çalkantılı olduğu ve Bitcoin fiyatının düştüğü zamanlarda, marjların genel olarak sıkıştığı ve daha fazla madenciyi net satıcı olmaya zorladığı bildirildi.

  • ABD merkezli enerji şirketi Duke Energy’nin düzenleyici strateji analisti Justin Orkney, Elon Musk’a tweet atarak Bitcoin madenciliği, sistemin karbonsuzlaştırılması ve ulaşımın elektrikleştirilmesi gibi konularda kendisiyle görüşmek istediğini söyledi.

  • Dünyanın en büyük kripto para kredi şirketlerinden biri olan Celsius, gerçekleştirdiği hamlelerle sektöre yön vermeye devam ediyor. Birçok analist ve ekonomistin, geçtiğimiz günlerde “Celsius likit edilmeden, Bitcoin yükselişe başlayamaz” şeklindeki düşüncelerini dile getirdiği görüldü. Bitcoin'in 16 bin dolar seviyelerine kadar düşmesinin ardından likit edilecek olan Celsius, yaptığı eklemeler ile birlikte bu seviyeyi 12 bin dolara kadar düşürmüştü. Birçok analist, bu gelişmelerin ardından Bitcoin‘in 12 bin dolara düşüp Celsius‘u likide etmesinin ardından yeni bir boğa sezonuna başlayacağını iddia etti.

  • Yatırımcılar, Bitcoin'den kısa pozisyon almak için kullanılan yatırım ürünlerine geçen hafta 50 milyon dolardan fazla para aktardı. CoinShares tarafından paylaşılan bilgilere göre kripto para yatırımcılarına yönelik oluşturulmuş yatırım araçları geçen hafta net 64 milyon dolar büyüme gösterdi.

  • Singapur’da ülkenin para otoritesi (MAS) kripto paraların riskli olduğunu belirterek, daha fazla kısıtlayıcı kural getirmek için çalıştıklarını söyledi. Kripto paraların volatil ve spekülatif varlıklar olduğuna dikkat çeken MAS’tan sorumlu bakan Tharman Shanmugaratnam, MAS’ın uzun yıllardır kripto paraların perakende yatırımcılar için uygun olmadığı konusunda uyardığını hatırlattı.

  • Kripto fiyatları artarken kripto araştırma ve yatırım şirketi CoinShares, BITI olarak bilinen yeni short Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) sermaye girişlerinin arttığını bildirdi. Short Bitcoin fonlarına geçen hafta toplam 51,4 milyon dolar giriş görmesi, bu daha geleneksel yatırım araçlarını tercih eden yatırımcıların bir numaraları kripto paraya yönelik düşüş beklentisinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

  • ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski başkanı Robert Cohen, SEC’in Blockchain şirketi olan Ripple’a karşı davasında kaybeden taraf olmayacağını savundu. Mahkemenin Ripple lehine karar vermesi durumunda Cohen, SEC’in olumlu bir karar alınması için federal menkul kıymetler yasalarını da araştırabileceğini belirtti.

  • ABD’li perakende yatırımcılara yönelik DebtHammer tarafından yapılan bir anket, kripto kışının korkunç bir yüzünü ortaya çıkardı. Ankete göre katılımcıların yüzde 21’den fazlası kripto yatırımı için kredi kullandı. Pek çok yatırımcı maaş günü kredileri, ipotek refinansmanları, ev sermayesi kredileri, tapu kredileri ve hatta öğrenci kredisi gibi finansal ürünler ile kripto satın aldı.

  • Ethereum ana ağındaki ortalama işlem ücreti şu anda 2 doların biraz üzerinde, bu da Kasım 2020’den bu yana en düşük fiyat.

  • WhaleStats’a göre 71'inci sırada yer alan ve 40 milyon XRP’ye sahip büyük BNB balinası Martian Manhunter, 1 milyon 256 bin 188 dolar değerinde 18 milyon 800 bin 433 adet DOGE satın aldı. Balinanın birkaç altcoin daha satın aldığı bildirildi, bunların arasında 5 milyon 605 bin 116 dolar değerinde 11 milyon 988 bin 683 adet MATIC bulunuyor.

  • ARK Investment Management’in analisti Yassine Elmandjra, Bitcoin gibi risk varlıklarının olumsuz makro koşullar nedeniyle zarar görmeye devam edeceğine inanıyor. Elmandjra, Federal Rezerv’in artan durgunluk korkularına rağmen faiz oranlarını artırmayı sürdüreceğini düşünüyor. Böyle bir durumda, lider kripto para biriminin fiyatı, yakın zamanda on yıldan fazla bir sürenin en kötü çeyreğini kaydetmesine rağmen muhtemelen daha da düşecek.

  • Gerber Kawasaki Servet ve Yatırım Yönetimi CEO’su Ross Gerber, paylaştığı bir tweette Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff’i hedef aldı ve Schiff’in henüz Bitcoin‘i anlamadığını iddia etti.

  • Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Kucoin hakkında “Kucoin çekim işlemlerini durduracak” şeklinde iddialar ortaya atıldı. Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Kucoin CEO’su Johnny Lyu, “Kucoin cüzdanında sadece 300 Bitcoin kaldı” şeklinde ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu ve popüler kripto para borsasını çok hafife aldıklarını vurguluyor.

  • Pentoshi takma ismiyle bilinen kıdemli analiste göre, Cardano (ADA), büyük bir toparlanma sürecinde olabilir. Analistin paylaştığı Cardano grafiğine göre, kripto para birimi ilk hedef olan 0,64 dolar seviyesine yükselebilir.