Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Kablan Yeşil: 45 bin TL üzerine çıkmalı

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin üçüncüsün yapılmasının ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, mevcut olan vergi adaletsizliği ortadan kalkmadan, vergi dilimleri belli bir oranda sabitlenmeden yüzde 100’lük artış dahi yapılsa hiçbir şey ifade etmeyeceğini söyledi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin üçüncüsün yapılmasının ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Bu enflasyonist ortamda iğneden ipliğe her gün yeni zamların, vergi artışlarının altında kamu emekçileri ve emeklileri yaşam mücadelesi vermeye çalışırken mevcut olan vergi adaletsizliği ortadan kalkmadan, vergi dilimleri belli bir oranda sabitlenmeden yüzde 100’lük artış dahi yapılsa hiçbir şey ifade etmeyeceğini bir kez daha buradan belirtmek istiyoruz” açıklamasını yaptı. Kablan Yeşil, aralık ayı itibarıyla 45 bin lirayı geçmesi öngörülen yoksulluk sınırı üzerine çıkartılmayan en düşük kamu emekçisi maaşı teklifinin KESK tarafından kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında hükümet, memur ve memur emeklileri için 2024'te ilk altı ay için yüzde 14, ikinci altı ay için yüzde 9 zam teklif etmişti. İkinci teklif ise 2024'te ilk altı ay için yüzde 15, ikinci altı ay için yüzde 10 zam şeklinde oldu. 2025 zam teklifi ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 oldu. Hükümet 2024 için teklifleri birer puan artırırken, 2025 için değişikliğe gitmedi.

Görüşmenin ardından konfederasyonun görüşünü açıklayan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, "Yüzde 1’lik bir revizeyle zaten ilk baştan itibaren hedeflenen enflasyon oranlarındaki artışların bu ülkede TÜİK’in gerçekçi olmayan enflasyon rakamlarına göre yapılan zam artışlarının bir geçerliliği olmadığını söylemiştik. Bugün buradan bir kez daha tekrar etmek istiyoruz" dedi. 

“BUGÜN BU MASA BİR KEZ DAHA İFLAS ETMİŞTİR”

Bugün bu masanın bir kez daha iflas ettiğini dile getiren Kablan Yeşil, önlerine getirilen bu teklifin, hedeflenen enflasyon oranlarının dahi çok gerisinde kaldığını kaydetti. Kablan Yeşil, şunları kaydetti:

"Bugün bir kez daha yeniliyoruz. Aralık ayı itibarıyla 45 bin lirayı geçmesini öngördüğümüz yoksulluk sınırı üzerine çıkartılmayan en düşük kamu emekçisi maaşı teklifi KESK tarafından kabul edilebilir değildir. Büyümeden ve refahtan kamu emekçilerine ve emeklilerine yansıtılmayan ücret artışı, bizim tarafımızdan kabul edilebilir değildir. Bu enflasyonist ortamda iğneden ipliğe her gün yeni zamların, vergi artışlarının altında kamu emekçileri ve emeklileri yaşam mücadelesi vermeye çalışırken mevcut olan vergi adaletsizliği ortadan kalkmadan, vergi dilimleri belli bir oranda sabitlenmeden yüzde 100’lük artış dahi yapılsa hiçbir şey ifade etmeyeceğini bir kez daha buradan belirtmek istiyoruz.

Sadece ekonomik anlamda kayıplarımızın artmasına neden olan bir teklifle karşılaşmadık. Seçim dönemlerinde vaatleri olan kira yardımı, mülakatın kaldırılması gibi birçok özlük hakkımızla ilgili tek bir cümlenin edilmediği bu teklif, bir kez daha TİS masasının toplu sözleşme gerçekliğinin olmadığını ortaya koymuş oldu. Bizler, dün bütün Türkiye’de KESK olarak bir günlük ilk uyarı eylemimizi gerçekleştirdik. Burada müzakere süreci devam ederken gerçek anlamda bir teklifle masaya gelinmesini bekliyorduk. 22 Ağustos’ta hükümeti üçüncü teklifini gerçekleştirecek. Bu yapılan tüm Türkiye’de tüm iş yerlerinde sokağa inen iş yerlerinde hizmet üretmeyen kamu emekçilerinin ve emeklilerinin sesine kulak daha fazla kapatılamaz. Taleplerimiz açık ve nettir. Bütün kayıplarımız giderilmeden ortaya konulacak bir teklifi kabul etmemiz mümkün değil. Buradan elbette bir çağrı yapıyoruz: Ortak mücadele için bu mücadeleyi büyütmek için önümüzdeki günlerde yeni eylem ve birlikteliği örmek için kamuda örgütlü olan bütün kamu emekçilerine bütün sendikalara çağrı yapıyoruz: Gün, bize dayatılan bu sefalet, bu yoksulluk ücretlerine karşı, bu demokratik olmayan çalışma yaşamına karşı birlikte, omuz omuza mücadele etme ve birlikte değiştirme günüdür. Biz şu anda KESK olarak bağlı bütün iş kollarımızın yürütme kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirecek ve önümüzdeki dönemin eylem ve etkinlik programını planlayacağız."