Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Bu yılki Bitcoin çöküşünü bilen analistten altcoin uyarısı!

17 Ağustos kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Güne yeşil bir grafikle başlayan Bitcoin, altcoinleri de olumlu yönde etkilemiş olarak görünüyor. 25 bin doların üstüne çıkış için denemeler yapan BTC, yükselişe geçmesi durumunda altcoinleri de beraberinde götürecek. Bunun yanında bazı analistlerin tekrar düşüş yaşanacağına dair uyarıları artıyor. Twitter’de Capo takma adıyla bilinen analist, altcoin piyasası genelinde bir satış dalgasının çok yakın olduğunu söylüyor: "Gerçek şu ki altcoinlerin ortalama piyasa değeri iki katına bile çıkamadı. Makro bir dirençte yuvarlak bir test yapacak. Buna aldanmayın. Muhtemelen yeni dipler gelecek." İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- EOS (EOS) yüzde 30’luk artışla fiyatı en çok yükselen, Celsius (CEL) yüzde 8,1’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 465 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,166 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 65 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 117 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 35 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 60‘lık kısmını Short (kısa) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Twitter’de Capo takma adını kullanan kripto para stratejileri konusunda uzman analist, altcoin piyasası genelinde bir satış dalgasının çok yakın olduğunu söylüyor. “Diğerleri” adıyla bilinen bir grafiği yakından izleyen Capo, grafiğin 160 milyar dolarlık dirençte başarısız olduktan sonra düşüşe geçeceğini söylüyor ve ekliyor: "Bazı scam pump olayları size bir altcoin sezonundaymışsınız illüzyonu verebilir. Bundan gerçekten çok uzak. Gerçek şu ki altcoinlerin ortalama piyasa değeri iki katına bile çıkamadı. Makro bir dirençte yuvarlak bir test yapacak. Buna aldanmayın. Muhtemelen yeni dipler gelecek.”


⦁ Mayıs ayı başında Terra LUNA çöküşüyle başlayan ve kripto para tarihinin en sert düşüşlerinden birine sahne olan dönem Bitcoin, madencilik şirketlerini de adeta ters köşeye yatırdı. En büyük 3 Bitcoin madencilik şirketi olan Core Scientific, Marathon Digital ve Riot Blockchain, çeyrek raporlarında toplam 1 milyar dolardan fazla zarar açıkladı.

⦁ Sosyal medyada “InvestAnswers” kullanıcı ismi ile bilinen kripto para analisti, yeni Youtube yayınında piyasanın toparlanmasıyla birlikte yükseliş yönlü bir ivme yakalayabileceğini düşündüğü kripto para birimine işaret etti. Analiste göre Solana (SOL), piyasadaki yükseliş ivmesinin devam etmesi durumunda yakın vadede yeni bir ralli başlatabilir.

⦁ 3iQ’nun kurucusu ve CEO’su Fred Pye, Toronto’da düzenlenen Blockchain Futurist Konferansı’nda yaptığı açıklamada Bitcoin ile ilgili şunları kaydetti: “Herhangi bir riskli varlığın normal düzeltmesi yüzde 50’lik bir geri çekilmedir. İlk olarak Bitcoin’in 60 bin dolardan 30 bin dolara indiğini gördük. Ardından DeFi alanının ve insanların yarattığı borç verme modellerinin çökmesiyle kripto finansal krizini yaşadık. Ardından 30 bin dolardan 20 bin doların altına inen bir satış yaşandı. Bu sarsıntıların çoğunun geride kaldığını gördük. Bunun daha uzun süre devam edeceğini düşünmüyoruz.”

⦁ San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple, Inc. Magazine tarafından Amerika’nın en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olarak kabul edildi. XRP kripto para biriminin şirketi, bir yıl içinde yüzde 236 büyümenin ardından bu yılki listede 2 bin 456'ncı sırada yer alıyor. Ripple 2020’de 123'üncü sıradaydı. Özellikle, zor durumdaki kripto para birimi borç vereni BlockFi, geçen yıl yüzde 245,616 büyüme kaydettikten sonra listenin başında yer aldı. Ayı sezonunun gelmesinden önce ocak ayında Amerika’nın en hızlı büyüyen şirketiydi.

⦁ Ünlü yazar ve ekonomist Peter Brandt, resmi Twitter hesabı üzerinden Bitcoin hakkında yeni bir analiz tablosu paylaştı. BTC‘de düşüş bekleyen Brandt, yatırımcıları korkuttu. Peter Brandt’ın aktardıklarına göre, ilerleyen günlerde ayı formasyonunu aşağı yönlü kırabilecek olan BTC, kısa bir süre içerisinde 20.700 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir.

⦁ Fed, bugün son Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının tutanaklarını açıklayacak. 26-27 Temmuz tarihli FOMC toplantısından 75 baz puanlık faiz artış kararı çıkmıştı. TSİ ile 21.00’de açıklanacak olan bu tutanaklar, kritik sinyaller verebilir. Fed üyelerinin gündeminde yer alan önümüzdeki ay gelecek faiz artışlarının, lider kripto para biriminin volatil hareketler sergilemesini sağlayacağı tahmin ediliyor.

⦁ Kripto analiz firması Glassnode, son düşüş aşamasında Bitcoin’i dip seviyelerden alan önemli bir kitle olduğunu ortaya koydu. Glassnode’ye göre dip seviyelerden birikim yapan bir alıcı grubu, piyasadan yaklaşık 300 bin BTC topladı. Bu durum, özellikle kısa vadeli alıcıların iki yıldan uzun bir süre sonra ilk kez uzun vadeli yatırımcıların tuttuğu Bitcoin sayısını geçmesiyle önem teşkil ediyor.

⦁ Bitcoin madencilik devi Riot, ikinci çeyrekte 366.3 milyon dolar net zarar bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Piyasaya dayalı spot fiyatlarla şebekeye geri elektrik satma ve böylece işletme maliyetlerimizi düşürme yeteneğimizin genel stratejimizin ayrılmaz bir parçası olduğunu düşünüyoruz” denildi.

⦁ XRP'nin ihraççısı Ripple, SBI ile yeniden bir araya geldi ve teknolojisinin Japonya ile Tayland arasındaki para transferlerinde köprü görevi görmesi için önemli bir ortaklığa imza attı.

⦁ Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, Ethereum ile ilgili aldığı kararla kripto gündemine oturdu. 15 Eylül’de gerçekleşmesi beklenen Merge birleşmesi öncesi tüm Ethereum işlemlerini dondurma kararı alan popüler borsa, bu aktarımların ETH‘ye zarar vermesini istemiyor: "Merge birleşmesi sırasında Coinbase, önlem olarak yeni Ethereum ve ERC-20 token yatırma ve çekme işlemlerini duraklatacak. Bu karardan, başka herhangi bir ağ veya para biriminin etkilenmesini beklemiyoruz. Ethereum ticareti de yaşananlardan etkilenmeyecek."

⦁ Japonya merkezli kripto para borsası Mt. Gox, 2014 yılında karşı karşıya kaldığı hack saldırısında fonları kurtarılan alacaklılara uzun bir bekleyişin ardından Bitcoin ödemesi yapacağını duyurdu. Borsa, 2014 yılında karşı karşıya kaldığı hack saldırısında yaklaşık 850 bin Bitcoin kaybetmişti. Saldırıdan etkilenen alacaklılara fonlarının bir kısmının ayın sonuna doğru ödenmeye başlanacağı açıklandı. Yatırımcılar ve trader’lar yapılacak geri ödemenin potansiyel olarak Bitcoin piyasalarında bir satış baskısına neden olabileceği ve Bitcoin fiyatını düşürebileceğine inanıyor.

⦁ Kripto analiz şirketi Santiment, Cardano için dikkat çeken bir ölçüm üzerinde dururken Cardano pazarındaki olumlu havanın Nisan ayından bu yana en yüksek seviyede olduğunu açıkladı. Cardano, son haftalarda çift haneli kazançlar görerek hakkında olumlu duygunun artmasını sağladı. Bunun yanında şirket, kârlı işlemlerin yüksekliğinden dolayı yatırımcıları, kısa vadeli düzeltme olasılığına karşı uyarıyor.

⦁ Brezilya merkezli Latin Amerika'nın en büyük yatırım bankası BTG Pactual, dün kripto ticareti için aracılık hizmetlerine başlayacağını duyurdu. BTG Pactual, Brezilya'da Bitcoin ve diğer kripto paralar için yeni bir borsa olarak faaliyet gösterecek Mynt platformunu kurduğunu açıkladı. BTG Pactual’ın kripto borsası hizmeti başlatması, Brezilya’da kripto ticaretine başlayan ilk büyük finans kuruluşu olma özelliği taşıyor. Bunun yanında yönetimi altında 200 milyar doların üzerinde varlık bulunan şirket, müşterilerine Bitcoin hakkında eğitim vermeyi de planlıyor.

⦁ Fed, kripto şirketlerinin Federal Rezerv Bankaları nezdinde hesap açmaları ve ödeme hizmetleri sunmaları için bir kılavuz yayımladı. Fed tarafından yapılan açıklamada birçok kurumun banka nezdinde ana hesap açma talebine karşılık olarak böyle bir kılavuzun yayımlandığı belirtildi. Bu kılavuz eşliğinde ABD Merkez Bankası, kripto şirketlerinin ana hesap taleplerini şeffaf ve tutarlı bir şekilde değerlendirmeyi hedefliyor.

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!