Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

Bu 2 altcoin, Bitcoin'in düşüşünden etkilenmiyor!

23 Ağustos kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Lider kripto birimi ve beraberindeki altcoinlerin kırmızı bir grafikle başladığı bugün, düşüş trendinin kırılmadığı görülüyor. Stabil devam eden kripto para piyasasının dikkatleri üzerine çeken 2 veteran altcoin, BTC'nin düşüşlerinden etkilenmeden istikrarlı yükselişlerini sürdürüyor. Son dönemlerde ciddi miktarda değer kazanan EOS ve CHZ, lider kripto para birimi Bitcoin‘in düşüşlerinden ayrışmayı başardı. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- EOS (EOS) yüzde 169’luk artışla fiyatı en çok yükselen, Celsius Network (CEL) yüzde 25,1’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 402 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,05 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 88 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 169 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 69 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 55,17‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Son dönemlerde ciddi miktarda değer kazanan EOS ve CHZ, lider kripto para birimi Bitcoin‘in düşüşlerinden ayrışmayı başardı. Haberin yazıldığı esnada 1,78 dolar seviyelerinden işlem gören EOS, dip seviyeden yüzde 125’i aşkın bir yükseliş yaşadı. Bugün itibarıyla yüzde 19 değer kazanan EOS, ilerleyen saatlerde kritik direnç bölgesi olan 1,80-1,85 dolara kadar yükseliş yaşayabilir. Bu seviyeyi aşmasıyla birlikte çok daha volatil yükselişler yaşayabilecek olan popüler altcoin, bu direnç noktasını geçememesi halinde 1,38 dolar desteğine bir geri çekilme yaşayabilir. Şu anda 0,20 dolar seviyelerinde konumlanan Chiliz (CHZ), bugün itibarıyla yüzde 17’yi aşkın bir yükseliş yaşadı. CHZ‘nin yükselişlerinin 0,23 dolar direncine kadar devam etmesi olası görünüyor. Bu seviyeden reddedilerek 2’li tepe formasyonu oluşturması beklenen başarılı altcoin, 0,15 dolar desteğine kadar bir geri çekilme yaşayabilir.

⦁ Bu yaz kripto kredi şirketlerinin çöküşünü takiben yatırımcılar Bitcoin’lerini toplu olarak kripto para borsalarından çekmeye başladı. Analiz firması Glassnode, borsalardaki Bitcoin bakiyesinin dört yılın en düşük seviyesine ulaştığını belirtti. Arcane Research’ün Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, Bitcoin yatırımcıları kripto para borsalarından varlıklarını son sürat çekmeye başladı.

⦁ NFT’ler için bir kredi protokolü olan BendDAO, iflas riskiyle karşı karşıya. Platform, ellerindeki ETH’nin tükendiğini açıkladı. NFTStatistics.eth’ye göre BendDAO sözleşmesinde 12,5 WETH kaldı. Şirketin kurucusu krizden çıkmak için çalıştıklarını ifade etti.

⦁ Uzman analist Justin Bennet, Bitcoin ve Ethereum hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Analist, Ethereum'un yüzde 80 gerileyebileceğini öne sürdü: "2023 yılı içerisinde Ethereum’un fiyatında ciddi bir düşüş yaşayacağını ve dip seviyesinin muhtemelen bin dolardan 300 dolar seviyesine kadar gerileyeceğini öngörüyorum. Bazı yatırımcılar ‘bu asla olmayacak’ diyeceklerdir. Son kripto para ayı piyasasında da benzer düşünceler mevcuttu. Ayrıca bu yıl içerisinde yaşanan düşüş, küresel bir durgunluk, hisse senetleri için yaşanacak bir ayı piyasası ve birçok gelişmiş ülkede yeni zirvelere tırmanan enflasyon oranları belli olmadan gerçekleşti. Bu sebepten olası düşüş senaryosu mümkün görünüyor."

⦁ Piyasa değeri, dün 1 trilyon dolar sınırında tutunma çabasındayken son 24 saatlik ortalama işlem hacmi 61 milyar dolar ile sınırlı kaldı. Kripto para piyasaları genelinde düşüş eğilimi ağır şekilde izlenirken ilk 100 kripto para arasında son 24 saatte sadece 3 kripto para düşük oranlı yükselişlere sahip. Bunun yanında kayıplar, düşük hacimli işlemlerden dolayı genellikle çift haneli oranların altında kaldı.

⦁ Eski Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, son zamanlardaki düşük performansa rağmen kripto paralardaki yükseliş beklentisinin devam ettiğini söylüyor. Kripto varlıkların yıl sonuna doğru tekrar yükselişe geçeceğini söyleyen Scaramucci, geçtiğimiz günlerde Bitcoin için 300 bin dolarlık bir hedef fiyat vermişti.

⦁ Bitcoin ağındaki son güncellemeden sonra BTC madencilik zorluğu yükselmeye başladı. Bunun yanında Bitcoin işlem ücreti, iki yılın sonunda ilk kez 1 doların altına düştü. Bitcoin madencilik zorluğunun düşük seyretmesiyle birlikte işlem ücretlerinin son 2 yılın en düşük seviyesine gerilemesi, son Bitcoin güncellemeleri ve BTC fiyatının bu yıl 20 bin dolar bölgesine çekilmesine bağlanabilir.

⦁ Dünyanın en büyük stablecoinleri olarak görülen USDT ve USDC yaptığı yatırımlarla beraber Amerika'nın önde gelen yatırımcılarına meydan okuyorlar. Tether, Circle ve diğer stablecoin firmaları, Mayıs 2022 itibarıyla, Warren Buffett’in Berkshire Hathaway’ine ait olandan daha fazla, 80 milyar dolar değerinde kısa vadeli ABD devlet borcuna sahip konumda. Tether (USDT) ve Circle gibi stablecoin sağlayıcıları, Amerika Birleşik Devletleri Hazine pazarında önemli bir pay biriktirdi ve büyük geleneksel finans oyuncularından daha iyi performans gösterdi.

⦁ Lider altcoin Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin, Ripple ve XRP’nin kripto topluluğu tarafından birkaç yıl önce hükümetin aşırı erişiminden korunma haklarını kaybettiğini söyledi. Buterin, 4,2 milyon takipçisiyle, Ethereum destekçilerinin meşru projelere zarar veren haksız kripto düzenlemesine karşı desteklerini dile getirmesinden mutlu olduğunu paylaştı.

⦁ Merchant Machine tarafından yapılan araştırmaya göre kripto paraların ödeme aracı olarak yasak olmadığı birçok ülke arasında ABD, 10 üzerinden yapılan derecelendirmeye göre 7,75 puanla lider konumunda bulunuyor. Ukrayna, 5,96 puanla ikinci sırada yer alırken bu iki ülkeyi, 5,79 puanla İngiltere izliyor.

⦁ Ethereum geliştiricileri, ana ağda eylül ayında hayata geçmesi beklenen Merge güncellemesini Sepoila test ağında temmuzun başında uygulamaya koymuştu. Sepolia, bugün Türkiye saatiyle sabaha karşı Merge’den sonraki ilk güncellemesini yaşadı. 1 milyon 735 bin 371 numaralı blokta yapılan güncelleme sonucunda, Execution Layer clientları ile hâlâ proof-of-stake algoritmasına geçmemiş eşler arasındaki bağlantı ortadan kaldırıldı. Bu güncellemenin kullanıcı deneyimi açısından herhangi bir değişikliğe yol açması beklenmiyor. Ethereum geliştiricileri bu güncellemeyle yalnızca bazı pasif düğümleri ortadan kaldırmış oldu.

⦁ Dijital varlık yönetimi şirketi CoinShares'ın raporu, geçen hafta Bitcoin ve altcoinlerde yaşanan büyük satışlara rağmen kurumsal yatırımcıların büyük satışlar yapmadığını gösteriyor. 19 Ağustos’ta kripto para piyasalarının genelinde büyük satışlar yaşansa da kripto para yatırım ürünleri geçen hafta 9 milyon dolarlık küçük çıkışlar gördü. CoinShares’in son “Dijital Varlık Fonu Akışları” raporuna göre, Bitcoin, üst üste üçüncü haftada toplam 15 milyon dolarlık para çıkışı görürken, Ethereum geçen hafta 3 milyon dolarlık para girişi yaşadı. Bu, yatırımcıların 15 Eylül’de gelmesi beklenen The Merge güncellemesinden dolayı Bitcoin yerine Ethereu ile ilgileniyor olmalarının bir göstergesi.

⦁ Kripto para sektörünün lider altcoini olan Ethereum, son günlerde tekrar değer kaybetmeye başladı. Bin 580 dolar destek seviyesinde tutunması halinde 2 bin dolar seviyelerine kadar yeni bir yükseliş trendi başlatması beklenen lider altcoin, bu direnç noktasını aşması durumunda 2 bin 300 dolara kadar değer kazanabilir. Ethereum‘un tekrar sert bir şekilde yükselişe geçmesi, altcoinler için olumlu bir hareket olacak. Kripto para sektörünü yeniden hareketlendirebilecek olan ETH, bin 580 doları kaybetmesi halinde bin 430 dolara kadar gerileyebilir. ETH için bin 430 dolar seviyesinin major bir destek noktası ve key price bir seviye olduğu görülüyor. Bu noktanın kırılması halinde ETH‘nin bin dolara kadar düşüş yaşaması olası.

⦁ Shiba Inu yakımları devam ediyor. Shiba topluluğu, 24 saat içinde 125,34 milyon SHIB yaktı. 21 Ağustos’ta Travis Johnson’ın topluluğu, 49,55 milyon Shiba Inu’nun yakım işlemini gerçekleştirdi. Kasım 2021’den bu yana, Travis Johnson’ın SHIB Süper Mağazası, toplamda 2,74 milyar Shiba Inu tokenini yok etti. Haftalık olarak, Shiba Inu topluluğu yedi gün içinde 106 ayrı işlemle 582 milyon 646 bin 458 tokeni kalıcı olarak yaktı.

⦁ Dünyanın en büyük Ethereum madencilik havuzu Ethermine, iş ispatı (PoW) madenciliğini tamamen sonlandırmayı planladığını duyurdu. Ethereum ağı, 15 Eylül tarihinde gerçekleşmesi planlanan güncellemeyle hisse ispatına geçiş yapacak. Ethermine, bugün 262 terahash ile ilk en büyük Ethereum madencisi konumunda bulunurken bu şirketi, F2pool yaklaşık 127 terahash ile takip ediyor. Ancak F2pool, Ethereum Classic (ETC) madenciliğinde baskın iken Ethermine ETC üretiminde ikinci sırada yer alıyor.

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!