Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Bu 10 altcoin, yeni milyonerler doğurabilir!

9 Ağustos kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Kripto para dünyasının stabilitesini koruduğu ve durağan olarak geçen şu günlerde yatırımcılar piyasanın durağanlığı karşısında bekleyişini sürdürüyor. Kriptokoin.com'un haberine göre anonim bir kripto analisti, 2022’nin sonuna kadar kâr elde edeceğini düşündüğü 10 altcoini paylaştı. İşte yıl sonuna kadar yeni milyonerler çıkarabilecek o altcoinler...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

⦁ Kriptokoin.com'da yer alan haberde, anonim bir kripto analistinin 2022’nin sonuna kadar kâr elde edeceğini düşündüğü 10 altcoin ile ilgili paylaşımına yer verildi. 

- Ethereum (ETH)

- Cardano (ADA)

- Binance Coin (BNB)

- Uniswap (UNI)

- ApeCoin (APE)

- Ripple (XRP)

- Polygon (MATIC)

- Aave (AAVE)

- Chainlink (LINK)

- Decentraland (MANA)

⦁ Binance CEO’su CZ, kripto yoluyla kara para aklamada aktif olarak rol aldığı iddia edilen WazirX ile transfer işlemlerini perşembe gününe kadar aktif tutacaklarını bildirdi. Changpeng Zhao, WazirX ile olan off-chain işlemlerin perşembe gününden itibaren kapanacağını açıkladı. Binance’den WazirX’e transferler 6 Ağustos’ta devre dışı bırakılmıştı.

⦁ ABD Hazine Bakanlığı’na göre, Ronin Network’ün mart ayındaki 625 milyon dolarlık hack’iyle bağlantılı Kuzey Koreli bir hacker grubu olan Lazarus Outfit, Tornado Cash üzerinden transfer işlemlerini gizliyor. Raporlara göre, şu ana kadar Ronin’den çalınan on milyonlarca dolar Tornado Cash’ten geçti. İlginç bir şekilde, TORN fiyatı resmi açıklamanın ardından çift haneli değer kazandı fakat bu yükseliş kısa süreli oldu. Bu esnada, TORN fiyatı, gün içi en yüksek seviyesi 31,56 dolardan tekrar düşüşe geçti. Haberin sosyal medyada yankılanmasıyla fiyat 22,09 dolara kadar geriledi. ABD Hazine Bakanlığı’nın web sitesinde yer alan açıklamalara göre, artık hiçbir ABD vatandaşı, Tornado Cash ile etkileşime giremeyecek.

⦁ Piyasa değerine göre ilk 30 arasında yer alan 2 popüler altcoin; Avalanche (AVAX) ve Stellar (XLM), Robinhood’da listelendi. Duyurunun ardından fiyatlar, piyasa genelinden bağımsız çift haneli sıçradı. AVAX, haberin ardından bir noktada yüzde 12 değer kazandı.

⦁ Shiba Inu projesinin kurucusu Ryoshi’nin yeni kripto projesi çıkardığı iddiası Twitter’da yankılanıyor. Buna göre kurucunun Dejitaru Tsuka projesinin arkasında olduğuna dair spekülasyonlar büyümeye devam ediyor. SHIB’in anonim kurucusu, 30 Mayıs’ta sosyal medyasını ve Medium gönderilerini sildi. Bu nedenle SHIB topluluğu arasında, projenin geleceğiyle ilgili endişeler ortaya çıktı. Proje Lideri Shytoshi Kusama, Ryoshi’nin ortadan kaybolmasına dair bir açıklama yapmadı. Bunun yerine, takipçilerini Ryoshi’nin vizyonunu yerine getirme misyonuna yönlendirdi. Ryoshi’nin vizyonu; SHIB, LEASH, BONE, TREAT, ShibaSwap, Shi ve Shibarium projelerini tamamlamayı içeriyor. Ryoshi hesaplarını ve gönderilerini silmeden önce şu paylaşımı yapmıştı: "Önemli biri değilim ve bir gün haber vermeden gideceğim. SHIB alın ve hedeflerinize doğru yolculuğa çıkın."

⦁ Anonim kripto para analisti Smart Contracter, 210 bin 300 Twitter takipçisine, yeni görüşlerini aktardı. Analist, önde gelen akıllı sözleşme platformu Ethereum’un “tükenebileceğini” söyledi. Analist, ETH’nin değerinin yüzde 36’sını en yüksek değerden kaybedebileceğini kaydetti. Yaklaşık 2 bin dolara doğru bir tükenme rallisi yolunda göründüğünü söyledi.

⦁ Sektörde Kaleo olarak bilinen kripto analisti 531 bin Twitter takipçisine Ethereum’un Bitcoin’e (ETH/BTC) karşı çapraz direncini kırdığını, BTC/ETH çiftinin yeni bir yükseliş için hazır göründüğünü kaydetti. Kaleo ayrıca kripto borsası devi Binance’in yardımcı programı olan BNB’ye de değindi. Kripto strateji uzmanına göre BNB, Bitcoin’e karşı tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti ve bu nedenle güçlü görünüyor. Yatırımcının radarındaki son kripto varlığı, eşler arası ödeme protokolü Litecoin (LTC) oldu. Kaleo’ya göre, parite büyük bir dirençten çıktıktan sonra LTC, yükseliş gösteriyor. Analiste göre, şu anda piyasadaki en korkunç şeylerden biri LTC’nin yükseliş görüntüsü. Çok yıllık yüksek zaman diliminde LTC/BTC kırılması, düşük zaman diliminde bunun üzerinde işaretleniyor.

⦁ Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, önümüzdeki 10 yıl içerisinde ETH’nin kripto endüstrisini dönüştüreceğini söyledi. Buterin'e göre Merge güncellemesi, ölçeklendirme ve iyileştirilmiş verimlilik nedeniyle işlem ücretlerini 0,05 doların altına düşüreceği için bu gelişme kripto ödemelerinin benimsenmesini ve yeni kullanım durumlarını artırabilir.

⦁ Bir süredir Merge için gün sayan Ethereum'a, TRON kurucusu Justin Sun’dan destek geldi. Sun, paylaştığı bir tweet’te konuyla ilgili şunları söyledi: "Şu anda 1 milyondan fazla ETH’ye sahibiz. Ethereum hard fork başarılı olursa, Ethereum ekosistemini inşa etmek için ETHW topluluğuna ve geliştiricilere bazı forklu ETHW bağışları yapacağız." Sun’ın milyarlarca dolar yatırım yaptığı Tron tabanlı stabilcoin USDD, bu açıklamaya göre, EthereumPOW ekosistemindeki ilk stabilcoin olacak.

⦁ Singapur merkezli bir kripto platformu olan Hodlnaut, pazartesi günkü açıklamasında “son piyasa koşullarını” gerekçe göstererek tüm para yatırma-çekme, swap ve transfer işlemlerini askıya aldığını söyledi. LinkedIn’in yönetim altında 500 milyon dolar varlığı olduğunu iddia ettiği platform, merkez bankalarının faizleri artırmasıyla Bitcoin ve altcoin’lerde bu yıl yaşanan sert düşüşlerden mustarip kripto varlık yöneticileri listesine giren son isim oldu.

⦁ Shibburn'ün Twitter hesabı üzerinden elde edilen verilere göre, temmuz ayından bu yana 5,3 milyardan fazla SHIB yakımı gerçekleşti. Son 24 saatte, 135 milyon 418 bin 982 SHIB tokeninin yakıldığı ve 21 tane işlem yapıldığı bildirildi. Buna ek olarak son yedi gün içerisinde Shibburn, yakılan toplam SHIB miktarının 613 milyon 214 bin 213 token olduğunu açıkladı. Shiba Inu yakma işlemleriyle, 505 işlemle soğuk cüzdanlara 4 milyar 762 milyon 745 bin 494 SHIB gönderildiği açıklandı.

⦁ Milyarder Mark Cuban, Cardano’nun akıllı sözleşmeleri başlatmasıyla beklenen etkiyi yaratamadığını belirtti. Cuban, kripto para odaklı YouTube kanalı AltcoinDaily ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Dogecoin’in Cardano’dan daha etkili olduğunu söyledi. Cuban şu ifadeleri kullandı: “Dogecoin gerçekten uygulamalar için bir platform haline gelene kadar Cardano için fırsat devam edebilir.”

⦁ New York merkezli madencilik firması Bit Digital, yayınlanan denetlenmemiş üretim güncellemesine göre, Temmuz 2022’de Ethereum varlıklarını haziran ayına kıyasla yaklaşık yüzde 594 oranında büyüttü. Firma, haziran ayındaki 313,6 ETH olan varlıklarını temmuz ayında 2 bin 176,9 ETH’ye yükseltti. Sonuç olarak, Ethereum varlıklarının değeri, bit ay içinde 0,3 milyon dolardan 3,7 milyon dolara yükseldi.

⦁ PeckShieldAlert, web 3.0 coin projesi Dragoma (DMA) için “rug pull” uyarısı yaptı. Coin’in değeri yüzde 100’e yakın değer kaybı yaşadı. Blockchain güvenlik şirketi PeckShield, Dragoma oyun web sitesinin kapandığını açıkladı. Ayrıca projenin tüm sosyal medya hesaplarının kapatıldığı bilgisini yayınladı. Açıklamalardan sonra, DMA tokenı, yüzde 99,7 oranında düştü.