Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Bitcoin’de düşüşler durdu! Yeni hedef kaç dolar?

22 Ağustos kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Bitcoin'de düşüşlerin yükselen trend seviyesinde son bulması, boğaların bu bölgeyi savunduğunun en büyük işareti olarak görülüyor. Her ne kadar şimdilik satıcı baskısı kırılmamış olsa da düşüşlerin son bulmuş olması boğaların artık kripto para sektöründe varlık gösterebildiğini kanıtlıyor. Lider kripto para biriminin 20 bin 700 dolar desteğini kaybetmemesi durumunda yukarı yönlü hareketler sergilemesi çok olası. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- EOS (EOS) yüzde 8,74’lük artışla fiyatı en çok yükselen altcoin olurken, Celsius Network (CEL) yüzde 12,8’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 409 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,09 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 57 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 97 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 32 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 58'lik kısmını kısa (short) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum (ETH) gerçekleşti.

⦁ Bitcoin'de düşüşlerin yükselen trend seviyesinde son bulması, boğaların bu bölgeyi savunduğunun en büyük işareti olarak yorumlanıyor. Her ne kadar şimdilik satıcı baskısı kırılmamış olsa da düşüşlerin son bulmuş olması boğaların artık kripto para sektöründe varlık gösterebildiğini kanıtlıyor. Lider kripto para biriminin 20 bin 700 dolar desteğini kaybetmemesi durumunda yukarı yönlü hareketler sergilemesi çok olası. İlerleyen günlerde tekrardan 25 bin dolar direnç seviyesini denemesi beklenen BTC'nin bu seferki denemesinde kritik direnci aşacağı tahmin ediliyor. Bitcoin'in eylül ayına girilmesiyle birlikte 40 bin dolar seviyelerine doğru bir yükseliş trendi başlatacağı düşünülüyor.

⦁ Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti tarafından duyurulan son gelişmeye göre, BAE’de faaliyet gösterecek kripto borsaları için yaklaşık 30 lisans verildi ve yeni yasalar uygulandı. Küresel bir YouGov anketi, BAE’deki insanların kripto para birimlerine diğer ülkelerden daha fazla güvendiğini buldu. Day To Day Hypermarket, BAE’de kripto para ödemelerini benimseyen ilk perakende mağazası olmaya çalışıyor.

⦁ Bir bilgisayar korsanı General Bytes, Bitcoin ATM makinelerinde para yatıran müşterilerden para çaldı. Şirket, saldırganın iki yönlü makinelerin kripto ayarlarını değiştirebildiğini söyledi. Açıklamada, “Saldırgan, sunucuda varsayılan kurulum için kullanılan sayfadaki bir URL çağrısı aracılığıyla CAS yönetim arayüzü üzerinden uzaktan bir yönetici kullanıcı oluşturabildi ve ilk yönetici kullanıcıyı oluşturdu” denildi.

⦁ Elon Musk tarafından açık bir şekilde desteklenen kripto para birimi Dogecoin, çeşitli tartışmalarla gündeme gelmeye devam ediyor. İki Dogecoin (DOGE) kurucu ortağı olan Billy Markus ve Jackson Palmer arasındaki husumet yeni bir seviyeye taşındı. Jackson Palmer, bir diğer Degecoin kurucu ortağı olan Billy Markus’un kendisini Twitter üzerinden engellediğini takipçileriyle paylaştı.

⦁ Popüler kripto aracılık platformu SBI Holdings, önümüzdeki haftalarda Rusya’nın kripto madenciliği sektöründen ayrılacağını duyurdu. Firmadan yapılan resmi açıklamaya göre karar, şirket yetkililerinin dikkatle düşündüğü pek çok konu sonucunda alındı. Açıklamada değinilen konulardan biri de Rusya ile Ukrayna arasında süregelen savaş oldu. Bunun yanı sıra son birkaç ayda Bitcoin ve diğer kripto paraların madencilik gelirlerinde büyük bir düşüş de yaşandı.

⦁ DAO hack olayından sonra ortaya çıkan Ethereum Classic (ETC), bu yılın dibinden kabaca yüzde 260 yükseldi. En son ki aylık zirvesinden yüzde 27 düşen ETC, haziran ayındaki fiyat hareketine kıyasla hâlâ önemli kazanımlar elde edebilir. ETC'nin son 7 gün içinde nispeten küçük bir marjla değer kaybetmesi sağlıklı bir güç işareti olabilir. Yazı hazırlandığı sırada en büyük 20’nci kripto para olan bu altcoin güne 34 dolarda devam ediyor. Günlük işlem hacmi yüzde 25 azalmış olsa da fiyat piyasanın geneline göre güçlü kaldı.

⦁ Efsanevi analist Peter Brandt, kısa süre önce bir Shiba Inu (SHIB) grafiği yayınladı. Buna göre popüler meme token bir ters OBO (omuz, baş, omuz) paterni oluşturdu. Bu model yaygın olarak bir eğilimin tersine çevrilmesinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Shiba Inu, orta vadede önemli bir ralli yaşadı ve en büyük 12’nci kripto para oldu. Bununla birlikte, son yükseliş trendinin ardından SHIB bir haftadan kısa bir sürede tüm etkileyici kazanımlarını sildi. Dogecoin rakibi meme token, Bitcoin ve Ethereum da dahil olmak üzere diğer büyük kripto para birimleriyle düşüş yaşadı.

⦁ Dünyanın en büyük veri indirme sitesi Megaupload'un kurucusu Kim Dotcom, kişisel Twitter hesabından yaptığı ilginç kripto para açıklamalarıyla gündemde. Kendini "internet özgürlüğü savaşçısı" ilan eden Kim, Twitter’da kripto paraların spekülasyon yerine kullanımları sayesinde ana akım haline gelmesi için büyük bir çöküşün gerektiğini iddia etti. Böylesi bir durumda güçlü projelerin ayakta kalacağına dikkat çeken girişimci, piyasanın zincirlerinden kurtulacağını ve en önemli özelliği olan merkeziyetsizlik sayesinde küresel çapta benimseneceğinin altını çiziyor.

⦁ Kripto piyasasını kasıp kavuran son düşüşlere rağmen, Bitcoin balinalarının sayısı son birkaç ayda önemli ölçüde artarken en az 10 BTC’ye sahip adreslerin sayısı da yeni bir ATH kaydetti. 18 Ağustos itibarıyla, en az 10 BTC’ye sahip adreslerin sayısı, 149 bin 961 ile Şubat 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

⦁ Teksas Senatörü Ted Cruz, Bitcoin madenciliğinin çevre için ek bir avantaj olduğunu belirterek Bitcoin madenciliği işletmelerinin enerji tüketimleriyle olan endişelere karşı çıktı. Cruz yaptığı bir röportajda, kripto para madenciliğinin, özellikle madencilerin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya odaklanmaları durumunda çevre için “net artı” olacağını dile getirdi.

⦁ Popüler kripto para madencisi Flexpool tarafından yapılan duyuruya göre, EthereumPoW[.]org ciddi riskler barındırıyor. Poloniex ve diğer bazı borsalar Ethereum’un PoW çatalını temsil eden ETHW listelenmeye başladı. Duyuruda şunlar yer aldı: "Projelerinin gerçek ETHW olduğunu iddia ediyorlar. Bariz kırmızı bayraklar var (bunun zahmetsiz tek sayfalık bir web sitesi olduğu gerçeği gibi), en önemlisi logomuzu web sitelerinde 'katkıda bulunanlar' bölümü altında bizim iznimiz olmadan kullanmalarıdır. EthereumPoW[.]org’dan hiç kimse bize ulaşmadı; onları daha önce duymamıştık. Lütfen bu projenin büyük olasılıkla bir aldatmaca olduğunu unutmayın. Biz onlara bağlı değiliz.”

⦁ Kripto para piyasasında Dave the Wave ismi ile bilinen ve Bitcoin’in 2021 yılındaki çöküşünü doğru bilmesi ile ünlü analist, son bir haftadaki yüzde 15’i aşan düzeltmeye rağmen BTC fiyatının boğa kalmaya devam ettiğini söylüyor. Dave the Wave, Twitter üzerinde 124 bin takipçisine, Bitcoin’in 2018 dip benzeri bir formasyon içinde olabileceğini söylüyor. Burada ayı piyasasından çıkmak için yükselen üçgen formasyon oluşturabilir. Şu an BTC 21 bin 345 dolardan işlem görüyor ve Dave the Wave için kilit Fibonacci seviyesi 21 bin dolarda.

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!