Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

"Baskı ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldık"

İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) seçimler, 9 Kasım’da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde üç ayrı salonda yapılacak. Ekim ayında düzenlenen dönemin son toplantısında İTO Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Murat Kalsın, “Bu yarışta eşit koşullarda yarışamıyoruz. Baskı ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldık” dedi.

Anka Haber Ajansı

ANKARA- İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) seçimler, 9 Kasım’da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde üç ayrı salonda yapılacak. Ekim ayında düzenlenen dönemin son toplantısında İTO Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Murat Kalsın, “Benim adaylığımla birlikte mevcut Yönetim Kurulu Başkanımız da yeniden adayı. Bu yarışta eşit koşullarda yarışamıyoruz. Baskı ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldık” dedi.

Dünyanın en büyük odalarından biri olan 640 bini aşkın üyeli İTO’da 21’inci dönem seçimleri 9 Kasım’da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak. İTO Başkanlığı’na adaylığını duyuran Murat Kalsın, düzenlediği basın toplantısında projeleri, hedefleri ve seçime ilişkin bilgi verdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Oda seçimleri öncesi mevcut Başkan Şekib Avdagiç'in ardından başkanlığa aday olduğunu açıklayan Kalsın, seçim sürecinin eşitlikçi biçimde yürütülmediğini ve baskılara maruz kaldıklarını ileri sürdü. Kalsın’ın açıklamaları şöyle:

Birçok baskıyla ve sıkıntıyla karşı karşıya kaldık: Benim başkan adaylığımla birlikte mevcut Yönetim Kurulu Başkanımız (Şekib Avdagiç) da başkan adayı. Bu yarışta eşit koşullarda yarışamıyoruz maalesef. Bizim herhangi bir koşula ihtiyacımız yok. Biz yola çıkarken iş dünyasının tüm kesimlerini kucaklayarak yola çıktık. Birçok baskıyla ve sıkıntıyla karşı karşıya kaldık.

Hiç kimsenin tehditlerine, baskılarına, şantajlarına boyun eğmeden: Bir sivil toplum kuruluşu başkanı geliyor bizi ziyaret ediyor, görüntü veriyor. Hemen arkasından başkan adayımız veya çevresindekiler telefon açıyor, ‘Sen nasıl Murat Kalsın ile beraber olursun’ diyor. Kaba tabirle aba altından sopa gösteriliyor. Ben ve yol arkadaşlarım hiç kimsenin tehditlerine, baskılarına, şantajlarına boyun eğmeden, başımız dik bir şekilde yola çıktık.

Çatı aday olmaya, ortak aday olmaya hazırım: Bütün iş dünyasını kucaklamak için yola çıktık. Grup çalışması yapmıyoruz, ben başkan adayıyım. Herkesi kucaklamaya hazırız son dakikaya kadar. Hep beraber oturup çalışacağız ki buna hazırım. Mümkünse çatı aday olmaya, ortak aday olmaya hazırım, hangi grup olursa olsun. Dolayısıyla kimse bana gelip başkan yardımcılığı, meclis başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği teklif etmesin. Biz koltuk peşinde olsaydık çoktan bu pazarlığı yapar, bu kadar maddi-manevi yıpranmazdık.”

Erdoğan'ın sözleri 'Avdagiç'e açık destek' olarak yorumlanmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İTO’nun eylül ayında yapılan 140. Yıl Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada; "Oda Başkanımız Şekib Avdagiç'in gösterdiği gayretin ve yaptığı fedakârlıkların bizzat şahidiyim. İnşallah önümüzdeki dönemde de Şekib Bey ile bu çalışmaları hep daha ileriye taşıyarak devam ettireceğimize inanıyorum" demişti. Bu sözler de "Erdoğan'dan Avdagiç'e açık destek" olarak yorumlanmıştı.

Avdagiç’le sandıkta yarışacak olan Murat Kalsın’ın konuya ilişkin yorumu şöyle:

“Aday olmadan önce Cumhurbaşkanımızla iki kez görüştüm. Adaylığımı açıkladıktan sonra yeni bir temasım olmadı. Zaten kendisi de yaptığım görüşmelerde bana hiçbir zaman ‘Çekil, aday olma’ gibi bir yaklaşım sergilemedi. 140’ıncı Yıl Ödül Töreni’nde Cumhurbaşkanımız, Şekip Avdagiç ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız yanlış bilgilendirildi. İTO’nun son 4 yıldır yaptığı çalışmalara baktığımızda kesinlikle yanlış bilgilendirildiğine inanıyorum. Bahsetmiş olduğu birçok proje önceki dönemlerde gerçekleşti zaten.”