Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Ayı piyasası kahininden DOGE için heyecan verici tahmin!

7 Ekim kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- 2018 ayı piyasasında Bitcoin’in en dip noktasını, altı ay öncesinden doğru tahmin eden Smart Contracter, piyasa değerine göre onuncu en büyük dijital varlık olan Dogecoin (DOGE) için yükseliş beklentisini dile getirdi. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Evmos (EVMOS) yüzde 4,8’lik artışla fiyatı en çok yükselen, Celsius Network (CEL) yüzde 13,5’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 382 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 997 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 55 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 37 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 17 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 69,55‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ 2018 ayı piyasasında Bitcoin’in en dip noktasını, altı ay öncesinden doğru tahmin eden Smart Contracter, piyasa değerine göre onuncu en büyük dijital varlık olan Dogecoin (DOGE) için yükseliş beklentisini dile getirdi. Kripto traderi, en popüler meme coinin büyük bir akümülasyon, yani birikim aşamasında olduğunu iddia ediyor: “DOGE/BTC, uzun vadede devam eden en çılgın görünümlü akümülasyona sahip. Uzun zamandır bu kadar temiz bir birikim görmemiştim. Bunu bir yıl içinde tekrar test edeceğini iddia ediyorum, DOGE 0,065 dolardan çok daha yüksek olacak.”

⦁ Kıdemli analist Altcoin Sherpa Twitter üzerinden 184 bin takipçisine, lider kripto para birimi olan Bitcoin'in mevcut konumda yatırım için iyi bir seviyede olmadığını ileri sürdü. Uzman analist açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Bitcoin’nin bulunduğu konum biraz ilgi çekici görünüyor. Ama yine de kripto para biriminde mevcut alanı satın almanız gerektiğini düşünmüyorum." Bitcoin tahmininin ardından popüler meme token Dogecoin’i ele alan Altcoin Sherpa, DOGE’nin çift tepe modeline girebileceğini, ancak bu hareketin büyük ölçüde Bitcoin’in performansına bağlı olacağını belirtti. Çift tepe formasyonları, bir kripto para biriminin iki kez yüksek bir fiyat noktasına ulaşmasının ardından aşağı yönlü bir geri dönüş formasyonudur. Analist ek olarak şunları söyledi: "Dogecoin’in fiyatı mevcut bakiyemdeki ilk girişime oldukça yakın. Hatta başa baş noktasında olduğunu söyleyebilirim. TP1 alanında yarısını aldım. Ayrıca kripto para biriminin bir çift tepe modelinde olup olmadığını belirlemek, Bitcoin’e bağlı olacak…"

⦁ Namibya merkez bankası, Bitcoin’in ödeme aracı olarak kabul edilebileceğini söyledi. Namibya’da kripto para birimleri yasal nakit statüsüne sahip olmasa da ülkenin merkez bankası Namibya Bankası (BON), artık Fintech çerçevesinin altında “sanal varlıklar (VA) ve sanal varlık servis sağlayıcılarını (VASP) dahil ettiğini açıkladı.

⦁ Twitter satın alımıyla ilgili görüşmelere devam eden Elon Musk, kritik bir sorunla karşı karşıya kaldı. Bloomberg’in aktardıklarına göre, Musk’ın, satın alım için borç finansmanından gelecek 13 milyar dolara ihtiyacı var. İş insanının avukatları, 3 Ekim'de Twitter’ı satın almak için sosyal medya devinin yönetim kuruluna hisse başı 54,20 dolarlık bir teklif yapmış olsa da an itibarıyla orijinal anlaşma şartlarına uyulamıyor. Milyarderin avukatları, Twitter yönetim kuruluna satın alım hakkında "Borç finansmanı gelirlerinin alınması bekleniyor" açıklamasını yaptı.

⦁ Binance'ın Asya operasyonları başkanı Gleb Kostarev'den Türkiye ve kripto paralar hakkında dikkat çeken açıklama geldi. Satın almaların Binance’ın genişleme çabasının bir parçası olduğunu söyleyen Kostarev, Filipinler ve Türkiye’yi büyük potansiyele sahip bir pazar olarak nitelendirdi: "Piyasalar açısından Türkiye de gerçekten çok büyük bir potansiyel var. Çünkü insanlar yükselen enflasyona karşı önlem alıyor ve sadece dolar veya euro satın almakla kalmıyorlar."

⦁ Önde gelen Bitcoin madencilik şirketlerinden birisi olan Marathon Digital, iflas etmiş veri merkezi Compute North’taki farklı kuruluşlara 10 milyon dolar ve teminatsız kıdemli senete de 21,3 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı. Kendisine ait madencilik tesisleri bulunmayan ve madencilik tesisatları için diğer veri merkezleriyle anlaşmalar yapan Marathon, Compute North’a yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Yapılan açıklamada, bu yatırımın esas olarak Teksas’taki King Mountain ve Wolf Hollow madencilik tesislerinin, işletilmesiyle ilgili güvenlik mevduatları ve ön ödemeler için yapıldı.

⦁ Dünya genelinde Shiba topluluğunun merakla beklediği Shiba Inu oyunu Shiba Eternity, Avustralya ve Vietnam’dan sonra iOS ve Android uygulama marketlerinde yerini alarak dünyadaki tüm oyunseverlerin kullanımına sunuldu. Shiba Inu’nun yol haritasında önemli bir dönüm noktası olarak Shiba Eternity oyunu, SHIB arzını azaltmak adına kârının yüzde 5’ini yakma taahhüdü veriyor.

⦁ Avrupa Birliği tarafından açıklanan Rusya için açıklanan 8'inci yaptırım paketinde geçmiş dönemlerde olduğu gibi askeri malzemelerin yanı sıra kripto para birimlerine de yer verildiği görüldü. Rus vatandaşların 10 bin dolarlık kripto para işlemi yapmalarına izin veren AB, son açıklamasıyla bu izni de kaldırdı. Rusya Kongre Finans Komitesi Başkanı, yeni bir açıklamada bulundu. AB yetkililerinin aldığı bu kararı eleştiren Anatoli Aksakov, AB’nin Rusları kripto para konusunda durduramayacaklarını ima ediyor: "Rusya, AB'nin yeni Bitcoin ve kripto para yatırımlarını kolayca atlatabilir."

⦁ Norveç hükümeti, Bitcoin madencilerinin yararlandığı azaltılmış elektrik vergisi uygulamasının kaldırılmasını teklif etti. Ülkenin maliye bakanı, indirim uygulamasının ilk tanıtıldığı 2016 yılından çok daha farklı bir dönemde olduklarını dile getirdi. Tavsiyede, ülkede faaliyet gösteren veri merkezlerinin diğer endüstrilerle benzer vergi oranlarına tabi olması gerektiği ifade edildi. Bu, ülkedeki Bitcoin madencileri için bir politika değişikliği yapılacağını ortaya koyuyor. Hükümete göre, belirli bölgelerde elektrik talebi arttığından indirimli oranların aşamalı bir biçimde kaldırılması gerekiyor.

⦁ Güney Koreli yetkililer, halka açık bir bildiride Terra kurucusu Do Kwon’a pasaportunu bakanlığa teslim etmesi için 14 gün süre verildiğini duyurdu. Yetkililerin Do Kwon’un üzerindeki baskıyı artırmaya yönelik son eylemi, Terra kurucusunun muhtemelen çağrıya uymamamasına bağlı olarak pasaportun iptal edilmesiyle sonuçlanacak. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, böylelikle Do Kwon’un ülkeye dönmesini zorlamak için yeni bir hamle yapmış oldu. Yetkililer, ayrıca Do Kwon’un yerinin belli olmamasından dolayı pasaportun iade emrinin kamuya açık bir şekilde iletilmek zorunda kalındığını söyledi.