Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

Analist, piyasada en güçlü gördüğü altcoini açıkladı

10 Ekim kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Kripto para topluluğu tarafından yakından takip edilen analist DonAlt, piyasada en güçlü görünen coinlerden birinin Ripple (XRP) olduğunu söylüyor: “Bitcoin’da bir kırılma olması durumunda almayı düşündüğüm bir kripto para var ve o da XRP.” DonAlt, 0,38 dolar civarında ya da daha aşağı seviyelerde XRP biriktirmeye hazırlandığını belirtti. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Huobi (HT) yüzde 7,6’lık artışla fiyatı en çok yükselen, Quant (QNT) yüzde 4,8’luk düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 371 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 981 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 34 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 22 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 12 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 66,47‘lik kısmını short (kısa) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Kripto para topluluğu tarafından yakından takip edilen analist DonAlt, piyasada en güçlü görünen coinlerden birinin Ripple (XRP) olduğunu söylüyor: “Bitcoin’da bir kırılma olması durumunda almayı düşündüğüm bir kripto para var ve o da XRP.” DonAlt, 0,38 dolar civarında ya da daha aşağı seviyelerde XRP biriktirmeye hazırlanıyor. Ancak yine de bu seviyelere düşüş ihtimalinin zayıf olduğunu belirtiyor. Şöyle devam ediyor: “Grafiğe bakıyorum ve öyle görünüyor ki XRP, buradan yukarı gitmeye hazırlanıyor.” Analist, Ethereum tabanlı, merkezsiz oracle ağı Chainlink (LINK) grafiğine de bakıyor. Ayı kışında diğer altcoinlere göre daha iyi bir konuma sahip olarak değerlendirdiği LINK için, “8 doların üzerinde çok ilginç bir kurulum var. LINK/BTC paritesinde yüksek bir performans var. Ancak şimdilik beklenen güç burada olmayabilir. Bundan dolayı da takip edilmesi ilginç olan bir grafik. Eğer 2018, 2019, 2020 yıllarına bakarsak, LINK fiyatı tüm piyasayı performans olarak geride bırakmıştı. LINK sürekli yükseliyordu. Bence bu performans şimdi de geçerli. Son birkaç haftada performans olarak iyi bir durumda. Bundan dolayı LINK yeni bir koşu yapabilir” ifadelerini kullandı.


⦁ Son günlerin en popüler altcoini olan Quant, Bitcoin’in büyük bir çöküş yaşadığı 13 Haziran tarihinden bu yana yükseliş yaşamaya devam ediyor. Dip seviyeden yüzde 300 oranında yükseliş yaşayan QNT, 4 ay içerisinde değerini 4’e katladı. Yaşanan yükselişlerle CoinMarketCap sıralamasında 31'inci sıraya kadar yükselen QNT, birçok yatırımcısının zararlarının telafi edilmesini sağladı. 200 dolar seviyelerini hedefleyeceğini tahmin edilen Quant, adeta 2022 yılında yaşanan ayı sezonuna meydan okuyor. Altcoinlerin zor bir süreçten geçtiği bu dönemde dahi QNT’nin yüzde 300'lük yükselişi, Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle çok daha yüksek seviyelere ulaşabilir.


⦁ Eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal, Ethereum rakibi Solana'nın (SOL) sonraki boğa döngüsünde kripto pazarlarının geri kalanını gölgede bırakacağını söyledi. Pal, Solana blok zincirinin son zamanlarda teknik sorunları olmasına rağmen, bunun Ethereum rakibinin zincir üzerindeki yüksek aktivitesini engellemediğini ve ağ büyümesini olumsuzlaştırmadığını söylüyor: "Solana’yı seviyorum. Evet, kırılmaya devam ettiğini anlıyorum. Evet, herkesin bunu bildiğini de anlıyorum, bu yüzden bunda herhangi bir bilgi avantajı yok. Kırılmadan kurtulursa ki en büyük kripto protokollerinden biri ve bunu yapacak gücü var. Ethereum dışındaki diğer zincirlerden daha fazla etkinliğe sahip. Solana’nın bir sonraki döngüde zirvede olma olasılığı benim için çok yüksek. Bu yüzden Solana’yı seviyorum, benim için bir tane.” 

⦁ Ripple, kısa süre önce 0,5 dolarlık önemli bir direnç seviyesini kırdı. Direnç seviyesi anında 0,5339 dolar olarak belirlendi ve XRP, Ripple, mahkemedeki olumlu ilerlemesini takiben yüzde 53,4’lük olumlu bir sıçrama yapmaya hazır gibi görünüyor. XRP fiyatının teknik analizi, ekim ayı sonuna kadar 0,75 dolara kadar çıkabilen bir kupa modeli oluşturduğu için umut verici. XRP, yakında bir boğa koşusu başlatmak amacıyla kupanın boyun çizgisini 0,51 dolardan kırdı. Alıcılar çağrıyı duyar ve satın alma baskısı yaratırsa, XRP’yi 0,8 doların üzerine çıkarabilir, hatta 1 dolarlık kısa vadeli bir hedefe ulaşabilir. 50 günlük SMA (basit hareketli ortalama), 200 günlük SMA’yı geçerek önümüzdeki haftalarda güçlü bir yükseliş rallisine işaret ediyor. MACD kırmızı çizgisi, mavi çizginin üzerine çıkmaya çalışıyor ve bu da XRP fiyat momentumu için pozitif bir bölge olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, diğer yandan Bollinger bandının alt sınırı, boğaların savunması gereken çok önemli bir destek seviyesi olan 0,485 dolar. XRP, destek seviyesini kırarsa, bir ay içinde kaydettiği tüm ilerlemeyi ortadan kaldırarak fiyatını 0,41 dolar ve 0,35 dolar olarak yeniden test edebilir.

⦁ 2014 ve 2018 yıllarında yaşanan ayı sezonlarında mükemmel bir analiz olanağı sağlayan Bitcoin Gökkuşağı grafiği, 2022 yılında yaşadığımız ayı sezonunun artık dibine gelindiğini gösteriyor. Bitcoin’de son boğa trendine baktığımızda BTC Rainbow Chart’a göre, Maksimum Kabarcık Bölgesi’ne henüz ulaşılmadı. Önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek olası bir boğa sezonunda Bitcoin’in bu bölgeye ulaşılacağı düşünülüyor. Böyle bir senaryoda, 2024 yılının sonlarına kadar 600 bin dolar seviyelerini aşabilecek olan Bitcoin, bu seviyeden alım yapan yatırımcılara 30 katlık bir kazanç getirebilir. Mevcut durumda bu değer yüksek görünüyor olsa da dünyada enflasyon sebebiyle bütün ürünlerin fiyatı yükselirken BTC’nin ucuz kalması olası bir durum değil.


⦁ Piyasa değerine göre en büyük 15 kripto para arasında yer alan Polkadot (DOT), aşırı satışlara rağmen daha fazla eriyebilir. Perşembe günü açıklanacak olan ABD enflasyon verisi, şimdiden piyasaları tedirgin etmeye başladı. Olası yeni bir satış dalgasında bu popüler altcoin 5 dolara kadar düşüş yaşayabilir. Satıcılar eylül ayında fiyatı 6,8 dolarlık destek bölgesinin de altına çekerek temmuz ayı dibi olan 6 dolar desteğini yeniden hedefliyor. Haftalık grafik 6,3 ve 5,6 dolar seviyelerinin önemli destek bölgeleri olduğunu vurguluyor. Nitekim 6,3 desteği son 24 saatte ihlal edilmiş olsa da fiyat yeniden 6,35 doların üzerine çıktı. DOT satıcıları 6,11 dolar altındaki kapanışlarda 5 dolar seviyesini hedefleyebilir.

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!