Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

"Aksi belirtilmedikçe 28 bin dolar!"

19 Ağustos kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Düşüş trendini sürdüren BTC için analistlerin olumsuz tahminlerinden çok, yükseliş yaşanacağına ilişkin tahminleri ağırlıkta. Popüler kripto para piyasası analisti, lider kripto para birimi için yatırımcıları umutlandıran analizini paylaştı. BTC'nin yakın gelecekte 28 bin dolara ulaşacağını öne süren analist, Binance yerel token'i BNB için de tahminde bulundu. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Gnosis (GNO) yüzde 9,8’lik artışla fiyatı en çok yükselen, Lido DAO (Lido DAO) yüzde 14,3’lük düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 436 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,13 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 78 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 210 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 105 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 85,59‘luk kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum (ETH) gerçekleşti.

⦁ Altcoin Sherpa olarak bilinen uzman analist, Twitter üzerinden 181 bin 400 takipçisine, bir haftadır süregelen dalgalı aşağı yönlü fiyat hareketinden sonra Bitcoin’in yakın gelecekte 28 bin doları geri almak için yeterli güce sahip olduğuna inandığını belirtti. Uzman analist açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Bitcoin fiyatındaki bu düşük seviyenin şimdilik devam etmesini bekliyorum. Sürdürülebilir bir yükseliş görmek isterim, aksi belirtilmedikçe 28 bin doların geleceğini varsayacağız." Binance'in yerel token'i BNB'ye de değinen analist, kripto para biriminde geçtiğimiz ekim ayına kadar uzanan 260 ila 322 dolar fiyat aralığını vurgularken, 250 dolara doğru bir gerileme potansiyeli gördüğünü ileri sürerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kripto para birimi piyasa koşullarında genel olarak en iyi performans gösteren alternatiflerden biri. Ancak 250 dolar seviyesine doğru bir gerileme yaşanabilir."

⦁ Meta’nın (eski ismiyle Facebook) ​eski kripto para yöneticisi David Marcus, paylaştığı bir tweet’te Bitcoin için övgü dolu sözler sarf etti. Marcus, Ethereum’un yaklaşan Merge yükseltmesi nedeniyle aslında Bitcoin için “harika düşündüğünü” belirtti. Marcus BTC’nin istikrarını ve öngörülebilirliğini överek bu iki özelliğin güven yaratmaya yardımcı olduğunu iddia etti. Her ne kadar bu Ethereum’un değiştirilebilirliğine yönelik bir eleştiri olsa da Markus, dünyanın en büyük ikinci kripto parasını kötülemek niyetinde olmadığını açıkladı. Yaklaşan Merge güncellemesinin Ethereum’u deflasyonist hale getirmesi bekleniyor.

⦁ Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), paylaştığı yeni tweet'te Çin’in önde gelen haber ajanslarından birini BNB FUD‘u yapmakla Çin haber sitesi BNB için oluşturduğu içerikte şu sözlere yer verdi: "Biance CEO'su CZ'nin evi FBI tarafından basıldı ve bodrumunda BNB ve BUSD dolu bir oda bulundu." Yapılan bu yalan haberlere sert bir çıkış yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu içeriğin yaygınlaşmasıyla birlikte Binance Coin‘in 310 dolardan 300 dolara düştüğünü söylüyor.

⦁ Daha çok bullish tahminlerle tanınan Aurelien Ohayon, Bitcoin ve altcoinler de boğa beklentisinin devam ettiğini paylaştı. Bazı tahminlerinde BTC‘nin 170 bin dolar seviyelerinde zirve yapacağını aktaran popüler analist, bazı tahminlerinde, bu yükseliş serüveninin 400 bin dolar seviyelerine kadar devam edeceğini vurguluyor. Son paylaştığı tahminde, mega boğadan ziyade Bitcoin‘in ATH seviyesinden kabaca 3 kata yakın yükseleceğini aktardı.

⦁ Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi İcra Direktörü Ghada Waly, kripto para birimleri üzerindeki kontrolün artması gerektiğini söyledi. Dünya Ekonomik Forumu ile yapılan bir oturumda konuşan Waly, dijital varlıkların yasa dışı olarak nasıl kullanıldığını araştırılması gerektiğini düşünüyor.

⦁ Stablecoin ihraççısı, Tether kısa süre önce yaptığı açıklamada dünyanın beşinci en büyük muhasebe firmasının İtalyan kolu olan BDO Italia ile rezervlerine ilişkin güvence ve tasdik raporları yayınlamak için ortaklık kurduğunu duyurdu. Tether daha önce iki Cayman Adaları merkezli muhasebe firması Moore Cayman ve MHA Cayman ile çalışmıştı. Tether’in BDO Italia ortaklığı artık Moore ve MHA ile çalışılmayacağı anlamına geliyor. Tether, üç aylık tasdikler için temmuz ayında BDO Italia ile çalışmaya başladığını belirterek, aylık tasdiklere geçmeyi planladığını da açıkladı. Şirket ayrıca yakın zamanda bir tam denetimden geçmeyi de hedefliyor.

⦁ Chicago merkezli CME Group, Merge yükseltmesinden üç gün önce Ethereum vadeli işlem seçeneklerini artıracağını duyurdu. 12 Eylül tarihinde başlatılması planlanan Ethereum opsiyonlarının, şimdilik sözleşme başına 50 ETH ile sınırlandırılacağı öğrenildi. Küresel hisse senedi ve FX ürünleri başkanı Tim McCourt, şirketin mevcut Ethereum vadeli işlemlerinin “önemli” bir büyüme yaşadığını söylüyor. McCourt’a göre, bugüne kadar yaklaşık 1,8 milyon adet Ethereum işlemi gerçekleşti.

⦁ Yapılan araştırmalar 2017 yılından bu yana Bitcoin tutan balinaların ellerindeki BTC'yi tutma oranlarının en üst seviyeye çıktığını gösteriyor. Zincir üstü analitik firması Glassnode’dan gelen veriler, en az beş yıldır sabit kalan arz yüzdesinin her zamankinden daha yüksek olduğunu doğruladı. Bitcoin, sadece iki ay önce 17 bin 600 dolarlık makro düşük seviyesinden neredeyse yüzde 40 toparlandı, ancak kripto para biriminin diamond handleri için bu pek de bir anlam ifade etmedi. 2017’de veya daha önce BTC satın alanlar, kripto paralarını elinde tutmaya devam ediyor ve eğilim son zamanlarda daha az değil, daha fazla hodlinge işaret ediyor.

⦁ Kripto para piyasasının popüler analistlerinden biri olan Justin Bennett, Ethereum’un en güçlü rakibi Solana (SOL)'nın kritik ve zorlu bir döneme girmiş olabileceğini düşünüyor. Youtube’da yayınladığı yeni bir videosunda Bennett, Solana grafiğinin düşüş eğilimi gösterdiğini ve ağustos ayının başlarındaki pozitif yönlü hareketin “sahte bir yükseliş” veya bir “boğa tuzağı” olabileceğini söyledi.

⦁ Bitcoin ağında yapılan son ayarlamalarla birlikte Bitcoin madenciliği zorluğu yüzde 0,63 oranında arttı. Yapılan bu değişiklik, BTC.com tarafından yayınlanan son güncellemeyle gerçekleşti. Yapılan araştırmalara göre ağın hash oranı da son güncelleme tarihi olan 4 Ağustos 2022’den bu yana yaklaşık olarak yüzde 1,5 arttı.

⦁ Dubai merkezli bir kripto para borsası olan BlueBit.io, Tesla CEO’su Elon Musk’ı da etiketleyerek Dogecoin‘i listelediğini duyurdu. Borsa duyuruyu şu şekilde yaptı: "Elon Musk, artık DOGE'lerini BlueBit.io'da saklayabilir ve ticaretini yapabilirsiniz."

⦁ Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Huobi‘nin ABD dolarına endeksli stablecoini HUSD, 1 dolara olan endeksini kaybetti. CoinMarketCap verilerine göre, 237'nci sırada yer alan HUSD, geçtiğimiz saatlerde 0,84 dolar seviyelerine kadar geriledi. elinde yüklü miktarda BTC olduğu tahmin edilen borsa, HUSD'u 1 dolara tekrar sabitleyebilmek için bu Bitcoinleri satacak olursa, lider kripto para birimi yeni bir çöküşe sürüklenebilir.

⦁ Büyük kripto para hareketlerini izleyen popüler kripto platformu WhaleAlert, yaklaşık 767 milyon XRP tokeni taşıyan işlem tespit etti. Bu transferlerden ikisi, 280 milyon XRP’den fazlasını taşıdı. Ripple, 18 milyon 877 bin 56 dolar değerinde 50 milyon XRP’yi transfer etti. Bu kripto para birimi, şirketin alternatif cüzdanı RL18-VN’ye gönderildi. Bu adres, XRP’yi fiat’a dönüştürmek ve ayrıca XRP’yi şirket dışına, Ripple’ın müşterileri arasında yer alan kripto borsalarına ve finans kurumlarına taşımak için kullanılıyor.

⦁ Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından yayımlanan basın açıklamasında ülkede 16 kripto para borsasının kayıtsız faaliyet gösterdiğinin tespit edildiği açıklandı. Güney Kore yetkililerinin bir sonraki adımda bu kripto para borsalarının Güney Kore vatandaşlarına hizmet vermesini engellemesi bekleniyor. Yapılan açıklamada adı geçen kripto borsaları şu şekilde: KuCoin, MEXC, Phemex, XT.com, Bitrue, ZB.com, Bitglobal, CoinW, CoinEX, AAX, ZoomEX, Poloniex, BTCEX, BTCC, DigiFinex ve Pionex.

⦁ Ethereum geliştiricisi Tim Beko tarafından yapılan açıklamaya göre Merge, ana ağ hazırlığı kontrol listesi tamamlandı. Bu durum, Merge güncellemesinin gerçekleşmesi beklenen 15 Eylül tarihinde bir gecikme olmayacağına dair önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor. Tim Beiko’nun Twitter üzerinden aktardığına göre Ethereum ana ağı, artık yan zinciri olan Beacon ile birleştirilmeye hazır. Bu geçiş sonrası, Ethereum üretim modeli, iş ispatından hisse ispatına geçmiş olacak ve kripto sektöründe çok sayıda projeye ev sahipliği yapan ağ, yüzde 99 oranında daha çevreci bir modele geçmiş olacak.

⦁ Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum topluluğunun XRP’yi savunması gerektiğine inanmadığını açıkladı. Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Buterin, Ripple’ın 2020 yılında SEC ile başlayan davasında Ethereum’un Çin kontrolünde bir proje olarak adlandırılmasına atıfta bulunarak "Ethereum topluluğunun XRP’yi desteklemek zorunda olmadığını" söyledi.

⦁ Merakla beklenen Merge yükseltmesi yaklaşırken Ethereum’un ticari faaliyetleri artış gösteriyor. Lider altcoin, kripto tarihinde ilk kez opsiyon piyasasında Bitcoin’i geride bıraktı. Analistlere göre bu gelişme, Ethereum’un piyasa değeri olarak Bitcoin’i geçeceğinin bir işareti olabilir. Endüstri lideri BTC geride kaldı ETH’nin opsiyon piyasası, artan yatırımcı gücüyle birlikte büyük bir büyüme kaydetmeye devam ediyor.

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!