Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
Kemal Sunal'ın ölümünün 24. yılı
Kemal Sunal'ın ölümünün 24. yılı
123456789
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
Kemal Sunal'ın ölümünün 24. yılı
Kemal Sunal'ın ölümünün 24. yılı
123456789

3 analist hemfikir: BTC'de rüzgâr tersine dönecek

3 Ekim kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Önde gelen 3 analist, yılın son çeyreğinde kripto para piyasasında tekrar toparlanma yaşanacağı ve şaşırtıcı ralliler olabileceğini iddia etti. Teknik analist Benjamin Cowen, Digital Asset News’ten Mike ve ünlü yatırım programı InvestAnswers anonim sunucusu, şu anda Bitcoin ve piyasa lehine bir dizi önemli katalizörün olduğunu söylüyor. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Reverse Rights (RSR) yüzde 6,1’lik artışla fiyatı en çok yükselen, Chilliz (CHZ) yüzde 10,9’luk düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 366 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 961 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 47 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 94 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 36 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 78,41‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Önde gelen 3 analist, yılın son çeyreğinde kripto para piyasasında tekrar toparlanma yaşanacağı ve şaşırtıcı ralliler olabileceğini iddia etti. Teknik analist Benjamin Cowen, Digital Asset News’ten Mike ve ünlü yatırım programı InvestAnswers anonim sunucusu, şu anda Bitcoin ve piyasa lehine bir dizi önemli katalizörün olduğunu söylüyor. Cowen’e göre, enflasyon düşüyor. Ancak enflasyonun Fed’in istediği düşük seviyelere ne zaman geleceğini henüz bilmiyoruz. Önümüzdeki iki veya üç ay dönüm noktası olacak. Piyasalar kesinlikle dip seviyeyi gördü. Uzmanlara göre, S&P 500 için taban 3,500 puan, 6 ila 12 ay içinde 4,800 puan artış muhtemel. Piyasaya girmeyi bekleyen tonlarca nakit var. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Avrupa, enerji krizi için önlemler almaya devam ediyor. Ancak, yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen Fed, en sonunda geri adım atacak. Analistlere göre, Almanya’daki resesyon söylentileri ve İngiltere’deki kriz küresel ekonominin alarm verdiğini gösteriyor. Piyasalardaki yüksek volatilite ve belirsizlik yatırımcıları etkiledi. Çin, trilyonlarca doların kalanını mümkün olan en kısa sürede elinden çıkaracak. Bu durum, dolar endeksi (DXY) üzerinde baskı oluşturacak ve ayrıca diğer gelişmekte olan piyasaların para birimlerine yardımcı olacak. Analistler, tarihsel olarak, dördüncü çeyreğin piyasalar için genel olarak uğurlu olduğunu ve bu yıl yeni rallierin tekrarlanması için iyi bir şans gördüğünü söylüyor. Uzmanlara göre, rüzgâr tersine dönünce ve yatırımcılar dolar gibi para birimlerinin değer kaybettiğini görünce, tekrar Bitcoin’e yönelecekler. Kurumsal yatırımın da tekrar canlanması BTC için dönüm noktası olacak.

⦁ Bu hafta, ABD Mütevelli Heyeti ile Celsius’un arasındaki dava süreci devam ediyor. Adalet Bakanlığı Celsius platformundan para çekme işlemlerini engellemeye çalışmış olsa da, 6 Ekim tarihinde davada yeni bir duruşma gerçekleşecek. Bu davadan gelen sonuçlara göre, lider kripto para birimi Bitcoin, sert hareketler sergileyebilir. Bu hafta Celsius davasının yanı sıra, 4 ve 5 Ekim’de Blockchain Economy Dubai Zirvesi, ardından 5 ve 6 Ekim’de Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek olan Blockchain Expo 2022 kripto konferansları takip edilecek. Web 3 geliştirme platformu Moralis’in kurucusu Ivan Liljeqvist, diğer konuşmacılarla birlikte Dubai’de konuşacak. İspanyol Telekom devi Telifonica’nın IOT başkanı da California Santa Clara'da bu hafta bir konuşma gerçekleştirecek. Bu konferanslarda kripto para sektörünün benimsenmesini artıracak kararların alınması, lider kripto para birimi üzerinde ilginin artmasını sağlayabilir.

⦁ Doların güçlü performansına rağmen, dünyaca ünlü finans kitabı "Rich Dad, Poor Dad"in yazarı Robert Kiyosaki, doların gücünün kısa ömürlü olacağına inanıyor. 1 Ekim’de paylaştığı bir tweette Kiyosaki, doların 2023’ün başlarında çökeceğini belirtti. Ekonomist gümüşün bu süreçte alternatif bir varlık olabileceğini öne sürdü ve şu açıklamayı yaptı: "ABD doları, İngiliz Sterlini’ni gibi çakılacak mı? Evet! Kesinlikle bunun olacağına inanıyorum. Fed’in U dönüşü sonrası ABD dolarının Ocak 2023’e kadar çökeceğine inanıyorum. ABD doları çökerken, bu süreçte daha fazla kâr elde etmek için daha fazla gümüş aldım."

⦁ Peter Brandt yatırımcıların FOMO sebebiyle sermayelerini eritmemeleri için potansiyel kırılmaları takip etmemelerini tavsiye ediyor. Yakın tarihli bir paylaşımda efsanevi analist Brandt, Shiba Inu (SHIB) hakkında kendisine yöneltilen bir soruyu cevapladı. Bir Twitter kullanıcısı, tokenin büyük bir fiyat rallisinin eşiğinde olduğuna inandığı için analisti uyardı ve öngörüsü hakkındaki fikirlerini öğrenmek istedi. Brandt, kendisine yöneltilen SHIB sorusu üzerine “kırılmaları takip eden yatırımcıların” genellikle FOMO etkisiyle ciddi kayıplar yaşadığına dikkat çekti. Bunun yatırımcılar için yıkıcı olabileceğini söyledi. 14 Ağustos tarihinde büyük bir ralli yaşayan ve yüzde 42 oranında artan SHIB daha sonra kazanımlarını hızla sildi.

⦁ Kripto para yatırım şirketi Parallax Digital’in kurucusu Robert Breedlove, Bitcoin’in, doların satın alma gücündeki düşüş nedeniyle gelecekte önemli bir artış kaydetme şansının yüksek olduğunu öne sürdü. Breedlove’a göre, Bitcoin 2031 yılına kadar 12,5 milyon dolara yükselebilir. Bu, bugünün satın alma gücüne dayalı olarak 1 milyon dolara eşdeğer bir fiyat. Tahminin arkasında olacağını iddia eden yönetici, ifade ettiği rakamların gerçekçi olduğunu vurguladı. Dolar endeksinin (DXY) son ​​zamanlarda çok yükseldiğine dikkat çeken analist, kısa vadede dalgalanmalar bekliyor. Küresel ekonomideki dinamiklere, enflasyona ve doların gelecekteki riskli durumuna işaret eden Breedlove, 12,5 milyon doların hayalperestlik olmayacağını savundu.

⦁ Küresel ekonomideki belirsizlik ve Bitcoin’in zayıf performansı göz önüne alındığında, DOGE fiyatının hangi yöne gideceği merak ediliyor. Trader’lar, DOGE’nin 31 Ekim’e kadar 0,1 dolar seviyesine yükselip yükselemeyeceğini endişe içerisinde bekliyor. Yaptığı doğru tahminlerle gündemde kalmayı başaran CoinMarketCap topluluğu, DOGE fiyatının Ekim’de ivme kazanacağını ve ay sonunda 0,06748 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. DOGE, an itibarıyla 0,05 dolardan işlem görüyor. Bu, Ekim sonuna kadar DOGE fiyatının yüzde 12 artacağı anlamına geliyor. Ankette, bin 43 kişi oy kullandı.


⦁ Amerikalılara Meksika yemeklerini sevdiren ünlü fast-food zinciri Chipotle, Ethereum Merge güncellemesinin yüzde 99.95 daha az enerji tasarrufu sağlamasına ithafen müşterilerine Ethereum ile alacakları yemekte yüzde 99,5 oranında indirimli bir promosyon sundu. Chipotle promosyona “Proof of Steak” adını verdi. Bloomberg’ün haberine göre Chipotle’da 20 dolara kadar kullanılabilen indirim, müşterilerin toplam 20 bin dolarlık ürün almasının ardından perşembe gecesi sona erdi. Normalde indirim 4 Ekim Salı gününe kadar devam edecekti. Chipotle’ın pazarlama müdürü Chris Brandt yaptığı açıklamada, “Genel hedefimiz, ‘Proof of Steak’ gibi topluma gerçek değer katan aktivasyonlarla kültür ve farklılık yaratarak Web3 topluluğunda yeni nesil Chipotle hayranları oluşturup onlara ulaşmak” dedi.

⦁ Kazakistan Parlamentosu'nda önerilen yeni yasa tasarısı, kabul edildiği takdirde, sadece yetkili madencilerin dijital para basmasına izin verilecek. Yasa tasarısı, endüstriyi kapsamlı bir şekilde düzenlemeyi ve sponsorlarının sektördeki kontrolsüz elektrik tüketimini azaltmayı hedefliyor. Kazakistan Parlamentosu'nun alt meclisi olan Mazhilis üyeleri, ülkede kripto para birimlerinin çıkarılması için yeni kurallar getiren yeni bir yasa tasarısı sundu. Yeni yasa tasarının hükümlerine göre, sadece Astana Uluslararası Finans Merkezi’ne (AIFC) kayıtlı şirketin veya lisanslı veri merkezleriyle anlaşması olan yerleşik olmayan kuruluşların Bitcoin madenciliği yapmasına izin verilecek.

⦁ Malezya’da Bitcoin ile rüşvet davalarına bir yenisi daha eklendi. Her ne kadar ülkede liyakatin olmaması yatırımcılar için çok önemli gözükmese de rüşvette para birimi olarak BTC’nin kullanılması, kripto para sektörünün imajını zedeliyor. Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (MACC) Başkomiseri Tan Sri Azam Baki, konu ilişkin şu açıklamada bulundu: "Rüşvet, kripto para birimleri kullanarak ödeniyor. MACC ve Bank Negara'nın bu rüşvetleri tespit etmesinin çok zor olduğunu itiraf etmeliyim. Sanal dünyada alınan rüşvetleri saptamanın yollarını arıyoruz."