Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

Montella'nın yardımcısından eleştirilere yanıt

A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Daniele Russo düzenlediği basın toplantısında, yapılan eleştirileri yanıtladı.

Haber Merkezi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 6 Temmuz Cumartesi günü Hollanda ile oynayacağı çeyrek final maçının hazırlıklarına devam eden A Milli Takım'da, yardımcı antrenör Daniele Russo bir basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Russo, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın "forvetsiz sistem" kurgusuyla ilgili eleştirilere yanıt verirken, Hollanda maçı öncesinde de rakibin zayıf ve güçlü yanlarını analiz etmeye başladıklarını açıkladı.

Daniele Russo'nun açıklamaları şöyle:

"KARAKTER VE KARARLILIK ORTAYA KOYDUK"

"Avusturya'ya karşı çok iyi oynadık. EURO 2024 öncesinden gelen çok pozitif bir formları vardı ve onları durdurmayı başardık. Bu maça hazırlanırken en önemlisi doğru yaklaşımdı. 3'lü ya da 4'lü oynamak değişkenlik gösterebilirdi ama en önemlisi kararlılığımızdı. Milli Takım maçın başından sonuna kadar karakter ve kararlılık koydu ortaya."

"OYUN KURGULARINI MONTE EDEBİLMEK İÇİN ZAMANIMIZ KISITLI"

"Çok önemli bir gidişatımız var. Kulüple milli takım arasında çok fark var. Burada biraz daha kısıtlı bir zamanımız var. Oyun kurgularını monte edebilmek için süreniz çok kısıtlı. Seçtiğimiz oyuncular, beraber geçirdiğimiz ilk günden beri inanılmaz elverişli bir şekilde çalışıyorlar. Sahanın dışında da muazzam bir birlikteliğimiz var. Biz Adana'da belki bu tarz kurgularla ön plana çıktık ama orada da çok şanslıydık çünkü kadro olarak doğru bir karışım vardı. Genç ve deneyimli oyuncuların karışımı olan bir kadroydu."

"GUARDIOLA GİBİ HOCALAR DAHA ŞANSLI"

"Bazı hocalar vardır, kurguları yapmadan önce futbolcularını ona göre seçebilirler ama bizde böyle olmadı. Oyuncularla çalışıp kurgu oturtuyoruz. Guardiola gibi hocalar biraz daha şanslı bu bakımdan ama biz de şanslıyız. Herkes çünkü çok istekli ve arzulu."

"DIŞARIDAN GELEN ÇOK BÜYÜK BASKILAR VAR"

"Milli Takım'ın bu yolculuğunda dışarıdan gelen çok büyük baskılar vardı ama şunu da unutmammak lazım; Avrupa Şampiyonası'ndaki en genç takım biziz. Bu maça hazırlanacağız ve bugün itibariyle antrenmanda herkesi göreceğiz ve ona göre kararlarımızı alacağız."

FORVETSİZ SİSTEM

"Oyuncuların kapasitelerine güvenerek belirli adaptasyonlar geçiriyoruz sahada belirlediğimiz kurgularda. Bazı takımlarda pivot forvet olarak görülen oyuncular var. O tarz bir futbolcunuz olsa anlarım. Bu tarz bir oyuncumuzun olmaması rakip defansın derinliklerine saldıramayacağımız anlamına gelmiyor. Rakipler önde bastığında, başka futbolcularla o boşluğa saldırıyorsunuz. Rakip defanslara hedef olmuyorsunuz."

MERT GÜNOK'UN AVUSTURYA MAÇINDAKİ KURTARIŞI

"Mert'in kurtarışında 'Evet bu maçı kazandık.' dedik. O pozisyondan hemen önce Barış'ın bire bir kaldığı bir pozisyon vardı. Futbolcularımız o maça çıkarken çok büyük bir kararlılık gösterdiler."

"HAKAN ÇALHANOĞLU GENÇLERİ KORUMAKTA HAKLI"

"Hakan Çalhanoğlu, Milan'dan beri tanıdığımız bir futbolcu. Ne kadar kararkterli bir futbolcu olduğunu biliyopruz. Gençleri korumakta çok haklı. 4 günde bir maç oynadığızı bir turnuva kolay değil. Gençleri de korumamız gerekiyor."

"BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLMADI"

"Bizim için buraya kadar gelmek hiçbir şekilde sürpriz olmadı. Sahada aldığımız izlenim hiçbir zaman bizi şüpheye sürüklemedi. Vincenzo ile 15 senedir beraberiz. Milan, Sevilla, Fiorentina'da birlikte çalıştık. Buradaki forma rekabetinin ötesinde saha dışında çok iyi bir birliktelik var. Umarım böyle devam eder. Sonuna kadar her şeyi hak ediyorlar. Sonuna kadar hayal etmemizi sağlıyorlar."

"HOLLANDA'NIN ZAYIF NOKTALARINI BİLİYORUZ"

"Hollanda'yı çok iyi analiz ediyoruz. Bütün maçlarını seyretttik. Bugün antrenmanda taktiksel denemelere de başlayacağız. Hollanda belki önemli maçlar oynadı ama onların da bazen zorlandığı noktalar oldu. Nerede zayıf olduklarını ve nerede güçlü olduklarını biliyoruz. Onlara 'nasıl zarar verebileceğimizi' biliyoruz."

"MONTELLA'NIN ATALARI TÜRK'MÜŞ GİBİ"

"Biz 3 yıldır Türkiye'deyiz ama hocamız Montella sanki ataları Türk'müş gibi. Öyle bir bağlılığı var. 15 yıldır beraberim, sadece Türkiye'de böyle olduğunu gördüm."

"DURAN TOPLARA ÇALIŞMIŞTIK"

"Duran toplar çalıştığımız bir konuydu. Maçtan önce Vincenzo gol atacağımızı söylemişti. Başlar başlamaz gol attığımız için de gol sevincinde hepimizin duyguları sahaya yansıdı."