Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789

Hatay'da yeni deprem 6 can aldı

AFAD verilerine göre dün saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde, 3 dakika sonra ise merkez üssü ise yine Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem sonrası 6 kişi hayatını kaybederken, 18'İ ağır 294 kişi de yaralandı. Deprem sonrası en büyüğü 5,8 olan 32 artçı sarsıntı kaydedildi.

Haber Merkezi

ANKARA- Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre dün saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde, 3 dakika sonra ise merkez üssü ise yine Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem sonrası 6 kişi hayatını kaybederken, 18'İ ağır 294 kişi de yaralandı. Deprem sonrası en büyüğü 5,8 olan 32 artçı sarsıntı kaydedildi. 

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde dün gece peş peşe 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Defne ilçesindeki deprem zeminden 16.74 kilometre; Samandağ merkezli deprem ise 7 kilometre derinlikte oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 15 gündür beşik gibi sallanan bölgede son depremler şiddetle hissedildi. Hatay ve çevre illerde büyük paniğe yol açan deprem, Lübnan ve Mısır'da da hissedildi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü, depremin büyüklüğünü 6,3 olarak duyurdu. 


BİRÇOK BİNA YIKILDI

Depremlerin ağır hasarlı birçok binada yıkıma neden olduğu belirtiliyor. 

Sarsıntıda çadır kentlerde bile sobalar devrildi, depremzedeler yerin adeta ayaklarının altından kaydığını belirtti. Bölgede bulunan Haluk Levent, sadece Samandağ'da beş binanın yıkıldığını belirtti. İskenderun'daki bir hastane boşaltıldı. Levent. "Off çok bina gitti çok" tweetini attı. 

EŞYALARINI ALIRKEN YAKALANDILAR

Antakya Gazi Mahallesi'nde 3 katlı hasarlı binadaki evlerinden eşya aldıkları sırada depreme yakalanan 4 kişiden biri, dışarıya çıkmayı başarırken, 3 kişi ise yıkılan binanın enkazı altında kaldı.

Bölgeye yönlendirilen AFAD ve TTK, JAK ve TAK ekipleri enkazda arama kurtarma çalışması başlattı. Enkazın oldukça riskli olduğunu ve art arda yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürdü. Yapılan incelemede 4 katlı binanın, yanındaki apartmanın üzerine devrilmesiyle yıkıldığı ve ilk iki katının tamamen enkaz haline geldiği anlaşıldı. Hassas burunlu iki köpeğin tepki verdiği enkazda 3 kişi ile sesli temas kuruldu.

MADENCİLER DOMUZDAMI TAHKİMATI KURDU

Binanın her an tamamen yıkılma riski nedeniyle önce TTK ekibindeki madenciler, bina enkazını domuzdamı tahkimatı ile güçlendirdi. Ardından merdivenle çıkılan üst katta başlatılan çalışmalarda enkaz bulunan kişilerin Servet Cüneydoğlu (32) ve akrabası Hüseyin Cüneydoğlu ile Suriye uyruklu soyadı öğrenilemeyen Maspahi'nin (30) bulunduğu belirlendi. İlk aşamada kısa sürede çıkarılacakları umut edilen depremzedeler için zaman zaman AFAD, TAK, JAK ve TTK ekipleri merdivenle çıktıkları enkazda çalışmalar yaptı. Sık aralıklarla artçı depremlerin yaşandığı bölgede binanın çok riskli bir konumda olması nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğü öğrenildi.

BARAJLARDA TEHLİKE YOK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay merkezli iki depremin ardından DSİ ekiplerimiz bölgedeki barajlarımızı yerinde inceliyor. İlk tespitlerimize göre Hatay'daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor. Hatay'ımıza, tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

MERSİN'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Hatay'da meydana gelen depremin şiddetli hissedildiği Mersin'de okullar 1 gün tatil edildi. Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi olan kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Mersin’de vatandaşlar deprem anında ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken panik anları ise kameraya yansıdı. 


HATAY'DA VATANDAŞLAR AÇIK ALANLARDA TOPLANDI

Hatay'da 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Samandağ ilçesinde bazı hasarlı binalar yıkıldı. İlçedeki hasarlı binaların bulunduğu bölgelerden kaçan vatandaşlar araçlarıyla etrafında bina olmayan açık alanlara akın etti. Antakya yolu üzerinde onlarca araç yol kenarında park halinde sabahın olmasını bekledi. 

32 ARTÇI DEPREM YAŞANDI

AFAD'dan yapılan açıklamada, Hatay'da saat 20.04'te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından yaklaşık 3,5 saat içerisinde 32 artçı deprem yaşandığı belirtildi. 


6 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da meydana gelen 6.4 şiddetinde deprem sonrası 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Soylu, 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığını da bildirdi.

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde Hatay'da meydana gelen 6.4 şiddetinde deprem sonrası açıklama yapan Soylu, "Müstakil bir deprem oldu. Ekiplerimiz alanı taramaya başladılar. Bu depremden sonra biri Antakya, biri Defne, biri Samandağ'da 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. 3 binada arama kurtarma çalışması yapılıyor. 42 ihbar geldi. 213 yaralımız hastanelere sevk edildi. Antakya'da fayın bir bölümünün daha kırıldığı tespiti var. Diğer ihbarlara ekiplerimiz gitmeye çalışıyor. Bu akşam artçı depremler 6.4'ten sonra 26 defa daha tekrarladı. Riskli binalara girilmemesi uyarısını tekrar ediyoruz. Bu civarda eşya taşıması yapılıyor ve bu son derece riskli. Hocalarımızın bu konuda değerlendirme yapılmadan binalara girilmesi tehlike teşkil edebilir. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Enkaz altında kalan 3 kişinin de cansız bedeninin çıkarılmasıyla can kaybı 6'ya yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise depremin ardından yaralı sayısının 294'e yükseldiğini ve 18 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

HATAY VALİLİK BİNASI KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Kahramanmaraş merkezli iki depremde hasar gören tarihi Hatay Valiliği binası, dün akşam meydana gelen depremde ağır hasar aldı. Tarihi binanın büyük bir bölümü yıkılarak tamamen kullanılamaz hale geldi. Polis bina çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yaşanabilecek olası bir yıkıma karşı binaya kimse yaklaştırılmıyor.

AFAD 'DENİZ SEVİYESİ 50 CM YÜKSELEBİLİR' UYARISINI KALDIRDI

AFAD, Hatay’da meydana gelen depremler sonrasında “Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir” açıklamasını yapmıştı. AFAD, yaptığı ikinci açıklamada 'deniz seviyesi yükselebilir' uyarısını kaldırdı.