Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türkiye küresel gıda krizini önlemek için savaşın merkezinde

Dünya basını, Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan dolayı, tahıl ve gıda krizinin ortaya çıktığını belirtirken, Türkiye’nin gıda krizini önlemek için savaşın merkezinde yer aldığını belirtti.

ANKARA- Dünya basını, Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan dolayı tahıl ve gıda krizinin ortaya çıktığını belirtirken, Türkiye’nin gıda krizini önlemek için savaşın merkezinde yer aldığını belirtti.

Voice of America, The Japan Times ve The Irish Times, Türkiye ve Rusya’nın, Karadeniz'de tahıl anlaşmasını zorlarken Ukrayna’nın konuya temkinli yaklaştığını aktardı.

Ekonomi yayınlarından Investing, Türkiye’nin 24 yıl içerisindeki en yüksek enflasyon oranına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimi sözü verdiğini okurlarına duyurdu.

İranlı Tasnim haber ajansı, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amirabdollahian'ın, pazartesi günü yapılması planlanan Türkiye ziyaretinin ertelendiğini bildirdi.

Voice of America: Türkiye küresel gıda krizini önlemek için savaşın merkezinde

Amerikan Voice of America (VOA), Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan ötürü ortaya çıkan gıda ve tahıl krizine karşı Türkiye’nin önleyici güç olarak savaşın merkezinde yer aldığını aktardı.

VOA, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, küresel gıda fiyatları yükselirken Ukrayna tahılının dünya pazarlarına erişmesine izin verecek bir Karadeniz koridoru oluşturulması da dahil bir dizi konuyu görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

The Japan Times: Türkiye ve Rusya, Karadeniz'de tahıl anlaşmasını zorlarken Ukrayna temkinli

The Japan Times, Türkiye ve Rusya’nın, bir Karadeniz limanından Ukrayna'nın tarım ürünlerinin sevkiyatını yeniden başlatmak için geçici bir anlaşmaya vardığını, ancak Kiev’in, önerilen anlaşmaya şüpheyle baktığını gündemine taşıdı.

The Irish Times: Kiev, Rusya-Türkiye Karadeniz tahıl anlaşmasına karşı temkinli

İrlanda gazetesi Irish Times, Ukrayna’nın, Rusya ile Türkiye arasında, Moskova ordusu tarafından ablukaya alınan ve bombalanan Karadeniz'deki Ukrayna limanlarından milyonlarca ton tahıl ihraç edilmesine izin veren geçici bir anlaşmanın uygulanabilirliği konusunda temkinli olduğunu aktardı.

Haberde, Ukrayna’nın, Rusya'nın işgali nedeniyle ülkede 20 milyon tondan fazla tahılın mahsur kaldığı açıklamasına yer verilirken, bu rakamın Afrika ve Asya'nın bazı bölgelerinde bir gıda krizi korkusunu körüklediği ve Ukrayna'nın bir sonraki hasadını nerede depolayacağına dair endişeleri arttırdığı belirtildi.

The Irish Times, Rusya'nın "Kremlin yanlısı" İzvestia gazetesine dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin Ukrayna sularındaki mayınların temizlenmesine yardımcı olacağı ve tahıl taşıyan gemilere Ukrayna limanlarından tarafsız sulara kadar eşlik edeceği, ardından Moskova donanmasının bu gemilerin Boğaz'a geçişini denetleyeceği bir anlaşmanın şekillenmekte olduğunu söyledi.

Investing: Erdoğan, 24 yıllık en yüksek enflasyona rağmen daha fazla faiz indirimi sözü verdi

Ekonomi yayın organlarından Investing, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkedeki enflasyonun 24 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla ilgili artan endişeler arasında Türkiye'nin faiz oranlarını yükseltmek yerine düşürmeye devam edeceği açıklamasını okurlarına duyurdu.

Investing, Erdoğan’ın, “Türkiye, kendi siyasi ve güvenlik önceliklerini belirleyip uygulayabilen bağımsız, kendi ekonomik ve sosyal programlarını uygulayabilen güçlü bir ülkedir” açıklamalarına yer verdi.

Euronews: Kıbrıs, Türkiye'yi “ayrılıkçı kuzeyde” tam kontrol istemekle suçluyor

Euronews, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades’ın devlet yayıncısı CyBC'ye verdiği demeçte, Kıbrıs'ın Türkiye'yi adanın kuzeyindeki ayrılıkçı bölge üzerinde tam kontrol istemekle suçlamasını ve Birleşmiş Milletler'e resmi bir şikayette bulunacağını söylemesini haberleştirdi.

Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Türkiye'nin Kıbrıslı Türklerle yaptığı yeni mali yardım anlaşmasının, hava yolculuğundaki değişikliklerin yanı sıra, Ankara'nın kuzeydeki Kıbrıslı Türkleri tamamen "kontrol etme" arzusunu gösterdiğini iddia etti.

BM'ye yazdığı mektupta Anastasiades, Türkiye'nin, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ana havalimanını iç hat uçuş rotası olarak belirleme ve onu fiilen bir Türk havalimanına çevirme hareketini de protesto edeceğini söyledi.

Haberde, Türk yetkililerin, havaalanı hareketi ile Kuzey Kıbrıs'a gidiş-dönüş uçuşlarını daha ucuz hale getirmeyi amaçladıklarını belirttikleri de kaydedildi.

Outlook India: Türkiye, Hintli gezginler için COVID ile ilgili tüm kısıtlamaları kaldırıyor

Hindistan haber ajanslarından Outlook India, Türkiye Turizm Kurulu’nun, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ülkeye giren gezginler için tüm koşulları gevşettiğini ve bu yıl şimdiye kadarki en yüksek sayıda Hintli turisti ağırlamayı beklediğini söylemesini okurlarına duyurdu.

Daha önce Hintli gezginlerin Türkiye'yi ziyaret etmek için bir aşı sertifikası veya bir RT-PCR test raporu sunmaları gerekiyordu.

Haberde, Hintli gezginlerin artık koronavirüse karşı aşı kanıtı veya hastalıktan iyileşme kanıtı veya negatif bir RT-PCR testi sonucu göstermesinin gerekmediği belirtildi.

The Jerusalem Post: Hindi kuşunun adını Türkiye olarak değiştirmek için Change.org imza kampanyası başlatıldı

İsrail gazetesi The Jerusalem Post, “Turkey” olarak bilinen kuşun adını “Türkiye” olarak değiştirmek için bir change.org imza kampanyası başlatıldığını ve Türkiye'nin son zamanlarda kullandığı isim değişikliğiyle "dalga geçildiğini" aktardı.

Daha önce şehir ve ülke isimlerinin değiştirildiğini ve bunun normal sayılabileceğini kaydeden The Jerusalem Post, doğal olarak internetin, jeopolitik bir kararla dalga geçmekten kendini alamadığını ifade etti.

Tasnim New Agency: İran Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyareti ertelendi

Tasnim haber ajansının edindiği bilgilere göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amirabdollahian'ın, pazartesi günü yapılması planlanan Türkiye ziyareti ertelendi.

Diplomatik kaynaklar Tasnim'e, İranlı üst düzey diplomatın Türkiye ziyaretinin birkaç gün ertelendiğini söyledi.

Ajans, Amirabdollahian ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu, Kasım 2021'de Tahran'da yaptıkları görüşmede, iki komşu arasında iş birliğine yönelik bir yol haritası üzerinde müzakerelerin başlatılması konusunda anlaştıklarını anımsattı.

İranlı üst düzey diplomat, iki ülke arasındaki uzun vadeli anlaşmalar hakkında uzman görüşmeleri üzerinde anlaştıklarını ve yol haritasının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyareti sırasında cumhurbaşkanları tarafından imzalanmasını umduklarını Tasnim’e söyledi.

Doha News: Katar ve Türkiye, FIFA Dünya Kupası 2022'de güvenliği görüşmek üzere bir araya geldi

Katar haber ajanslarından Doha News, Katar ve Türk delegasyonlarının, FIFA Dünya Kupası Katar 2022'ye ev sahipliği yapmaya hazırlanmak için güvenlik konularını görüşmek üzere pazar günü Doha'da bir toplantı yaptıklarını bildirdi.

Habere göre, Katar heyetine FIFA Dünya Kupası Katar 2022 Güvenlik ve Emniyet Operasyonları Komitesi Başkanı Tümgeneral Abdülaziz Abdullah Al Ansari başkanlık ederken, Türk heyetlerine İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce başkanlık etti.

Ajans, ocak ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ülkesinin spor karşılaşması için Katar'a geçici olarak 3 bin 250 güvenlik görevlisi göndereceği açıklamasını da hatırlattı.