Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türkiye, İsrail-İran çatışmasında hayati bir kol oldu

Dünya basını, İsrail-İran çatışmasında Türkiye’nin rolünü “hayati” olarak nitelendirirdi.

ANKARA- Dünya basını, İsrail-İran çatışmasında Türkiye’nin rolünü “hayati” olarak nitelendirirken, Israel Hayom, bir İsraillinin, Türkiye’deki kaçırma girişiminden kıl payı kurtulduğunu yazdı.

Yunan eKathimerini, Türk Hava Yolları’nın isminin değişeceğini okurlarına duyururken, Al Arabiya News, Rusya’nın Suriye Elçisi’nin, Türkiye’nin Suriye operasyonunu “akılsızca” bulduğunu aktardı.

Çin haber sitelerinden Macau Business, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin görülen davayı, “Türkiye’deki gruplar mahkemede kadın hakları için savaşıyor” başlığıyla okurlarına duyurdu.

Haaretz: Türkiye, İsrail-İran çatışmasında hayati bir kol oldu

İsrail gazetesi Haaretz’den Zvi Bar’el, İsrail-İran çatışmasında, Türkiye’nin oynadığı rolü “hayati” olarak değerlendirdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mayıs ayında İsrail'e yaptığı “tarihi” ziyaretten kısa bir süre sonra İsrail’in, Türkiye'ye ciddi bir seyahat uyarısı yaptığını belirten Bar’el, Türk dışişleri ofisinin bu konu karşısında şaşırdığını ve öfkelendiğini dile getirdi.

Bar’el analiz yazısında, İran'ın Türk topraklarında İsraillileri hedef almasıyla Ankara'nın sağlam ve açık bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Israel Hayom: İsrailli, Türkiye'deki kaçırma girişiminden kıl payı kurtuldu

Israel Hayom, Channel 12 News’e dayandırdığı haberinde, İsrail ve Türk makamlarının İran terör hücrelerinin ülkedeki İsraillilere zarar vermesini önlemek için benzeri görülmemiş bir iş birliği yürüttüğünü ve Türkiye'ye seyahat eden İsraillilerin favori konumu olan İstanbul'daki turizm noktalarında yoğun bir polis mevcudiyeti olduğunu belirtti.

Medya ajansının aktardığına göre, bu haftanın başlarında, Türkiye'de kalan bir İsraillinin, saldırganlarının “kaçırma girişiminden” kıl payı kurtulduğunu bildirdi. Habere göre, davanın ayrıntıları bir medya ambargosu altına alındı.

Channel 12 News, karadaki istihbaratın, Türk yetkililerin ülkedeki tüm İran hücrelerinin üyelerini henüz yakalayamadığını ve çabaların devam ettiğini belirtti.

Tasnim News Agency: İran, Türkiye ile daha yakın ticari ilişkiler çağrısında bulundu

İran’ın Tasnim haber ajansı, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amirabdollahian ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, salı günü bir telefon görüşmesi yaparak ikili ilişkilerdeki son gelişmeleri ele aldığını aktardı.

Tasnim haber ajansının aktardığına göre telefon görüşmesinde, karşılıklı iş birliğini teşvik etme, istişareleri sürdürme, ticaret ve konsolosluk konularında mutabakat konusu da konuşuldu.

Tasnim haber ajansına göre, Çavuşoğlu, Amirabdollahian'ı yakın gelecekte karşılıklı çıkarları ilgilendiren konularda görüşmek üzere Ankara'yı ziyaret etmeye davet etti.

eKathimerini: Türk ulusal havayolu, adını 'Türkiye' havayolu olarak değiştirecek

Yunan eKathimerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günü yaptığı açıklamada, ülkesinin uluslararası alanda "Turkey" yerine "Türkiye" olarak tanınması çabasının bir parçası olarak Türk ulusal taşıyıcısının adını "Türk Hava Yolları" yerine "Türkiye Hava Yolları" olarak değiştireceğini söylemesini haberleştirdi.

eKathimerini, “Erdoğan hükümeti”nin, “Türkiye” adının Türk kültürünü ve değerlerini daha iyi temsil ettiğini söylese de gözlemcilerin hareketin adını kuş olan hindiden ayırma çabasının bir parçası olduğunu dile getirdiklerini belirtti.

Satcom: Türkiye, 2023 yılına kadar uzayda 10 uydu bulundurmayı planlıyor

Uzay haberleriyle tanınan Satcom haber sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin ulusal uzay programının bir parçası olarak 2023 yılına kadar uzayda 10 uydu bulundurmayı planladığını duyurmasını öne çıkardı.

Satcom’un, Xinhua haber ajansına dayandırdığı haberine göre Erdoğan, 2021’de fırlatılan TURKSAT 5B uydusunun yaklaşık 30 yıl hizmet vereceğini ve ülkenin frekans ve bölge haklarının korunmasını sağlayacağını belirterek, bunun askeri haberleştirmeyi güvence altına almak için kritik bir öneme sahip olduğunu aktardı.

Times Now: Rus süper yatları Türk limanlarında güvenli liman buldu

Hindistan’ın Times Now haber sitesinde konuk yazar olarak yazılarını kaleme alan Alexandra de Cramer, Rus oligarkların yatlarının Türkiye’de bulunmasına ilişkin bir analiz haber kaleme aldı.

Rusya’ya işgal nedeniyle bir dizi yaptırımlar neticesinde oligarkların yatlarına da el konulduğunu belirten Cramer, Türkiye’nin bu yaptırımlara katılmadığını ve Rus süper yatlarının, Türk limanlarında güvende olduklarını ifade etti.

Yazara göre, Türkiye'nin yaklaşımı ileri görüşlü olabilir, bir yat ele geçirmenin komplikasyonları çok çeşitlidir ve maliyetleri fazladır.

Al Arabiya News: Rusya, Türkiye'nin Suriye'deki olası askeri operasyonunu akılsızca buluyor

Al Arabiya News’in RIA haber ajansına dayandırdığı haberinde, Rusya'nın Suriye elçisi Alexander Lavrentyev'in çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın, Türkiye'nin Suriye'deki olası askeri operasyonunu, durumu tırmandırabileceği ve istikrarı bozabileceği için “akılsız” olarak değerlendirmesini okurlarına duyurdu.

Lavrentyev ayrıca, TASS ajansına göre Moskova'nın artık Cenevre'yi Suriyeliler arasındaki görüşmeler için uygun bir yer olarak görmediğini söyledi.

Macau Business: Türkiye’deki gruplar, mahkemede kadın hakları için savaşıyor

Çin haber sitelerinden Macau Business, Türkiye'nin kadın haklarını koruyan uluslararası bir anlaşmadan çekilmesini bozmayı uman bir davayı inceleyen yüzlerce kişinin salı günü Türkiye'nin en yüksek idari mahkemesi önünde toplandığını yazdı.

Macau Business, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçen yıl Türkiye'yi İstanbul Sözleşmesi’nden çektiğini ve ülkedeki sosyal muhafazakarların, İstanbul Sözleşmesi’nin eşcinselliği desteklediğini ve geleneksel aile değerlerini tehdit ettiğini iddia ettiğini aktardı.