Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

Dünya basınında Türkiye: Erdoğan, Suriye’ye saldırı tehdidinde bulundu

Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabine toplantısında, Suriye sınırı boyunca bir güvenlik sınırı oluşturulacağı yönündeki açıklamasını, Suriye’ye yeni bir "saldırı tehdidi" olarak nitelendirdi.

ANKARA- Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünkü kabine toplantısından sonra yaptığı, Suriye sınırı boyunca bir güvenlik sınırı oluşturacakları açıklamasını, Suriye’ye yeni bir saldırı tehdidi olarak nitelendirdi.

Associated Press’in haberini uluslararası ajanslar, “Türk lider Erdoğan, Suriye’ye yeni bir saldırı tehdidinde bulundu” başlığıyla geçti.

Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile görüşmeyeceğini açıklaması da dünya basınında geniş yer aldı.

The Independent: Türk lider Erdoğan Suriye'ye yeni bir saldırı tehdidinde bulundu

İngiliz The Independent, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin güney sınırını güvence altına almak için Suriye'de yeni bir askeri operasyon başlatabileceğini yazdı.

Kabine toplantısı sonrasında konuşan Erdoğan’ın sözlerine yer veren The Independent, Suriye operasyonunun amacının Türkiye'nin Suriye sınırı boyunca 30 kilometrelik (20 mil) güvenli bölge oluşturma çabalarını sürdürmek olduğunu okurlarına duyurdu. 

ABC: Türk lider Erdoğan Suriye'ye yeni bir saldırı tehdidinde bulundu

ABC’nin, Associated Press’e dayandırdığı habere göre, Erdoğan, Suriye’ye yeni bir saldırı tehdidinde bulundu.

ABC, Erdoğan’ın, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaları, Türkiye'nin güney sınırını güvence altına almak için Suriye'de yeni bir askeri operasyon başlatmak tehdidinde bulunduğu yönünde yorumladı. 

Deutsche Welle: Türk lider Erdoğan, ABD’nin Yunanistan Başbakanı’nın sözlerine kulak asmayacağını söyledi

Alman Deutsche Welle, Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’e yönelik sözlerine işaret ederek, bu sözlerin Ankara ile Atina arasında yapılacak görüşmelerin iptal edilmesine neden olduğunu okurlarına duyurdu.

Financial Times: Erdoğan, Yunanistan liderini artık tanımadığını söyledi

Financial Times, Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’i artık tanımayacağını söylemesini öne çıkarttı. 

VOA: Erdoğan, Yunanistan Başbakanı ile artık konuşmayacağını söyledi

Voice of America, Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile görüşmeyi keseceğini ve iki hükümet arasındaki önemli bir toplantıyı iptal edeceğini duyurmasını haberleştirdi. 

Jerusalem Post: Erdoğan, Miçotakis’in artık onun için olmadığını söyledi

İsrail gazetesi Jerusalem Post, Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD'yi ziyaret ettikten sonra artık onun için var olmadığını söylemesini ve Miçotakis'i Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satışını engellemeye çalışmakla suçlamasını gündeme getirdi.

Bloomberg: Erdoğan, yatırım ararken Suudi Veliaht Prensi davet etti

Bloomberg'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ni Türkiye'ye davet etti.

İki Türk yetkiliye göre Erdoğan, Veliaht Prensi “önümüzdeki günlerde ağırlamayı istiyor". Böylece Erdoğan, potansiyel olarak ikili ilişkilere ve Türkiye'nin "kötüleşen" ekonomisine büyük bir destek sağlamayı umuyor.

Bloomberg'e göre, Türkiye, bu hamlesiyle Suudi Arabistan'a yönelik ihracatını artırmak istiyor. Amerikan Ajans, geçen yıl Türkiye'nin Suudi Arabistan'a ihracatının, 2019'daki yaklaşık 3,2 milyar dolardan 200 milyon doların biraz altına düştüğünü de vurguladı.

The Times of Israel: Türkiye Dışişleri Bakanı 2 günlük ziyaret için İsrail'e gelecek

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya yer veren The Times of Israel, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iki günlük İsrail ziyaretinde bulunacağını duyurdu.

Kudüs ve Ankara arasındaki ilişkilerin son zamanlarda düzeldiğini ifade eden The Times of Israel, Çavuşoğlu'nun ziyaretinin, Türk Hükümeti’nin yıllar sonra İsrail'e üst düzeyde yapacağı ilk temas olduğunu vurguladı. 

Reuters: Türk lirası dolar karşısında 16'yı geçerek 2022 yılında yüzde 18 değer kaybetti

Reuters, sabah saatlerinde Türk lirasının dolar karşısında 16’yı geçmesini okurlarına duyurarak, Türk lirasının 2022 yılında yaşadığı kaybı aktardı.