Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

Dünya basınında bugün: Prens Charleslı Britanya

Dünya basını, Britanya Parlamentosu açılışına Kraliçe Elizabeth'in sağlık sorunları nedeniyle katılamamasını manşetine taşıdı.

Britanya’da Parlamento'nun yeni yasama yılı açılış töreni gerçekleşti. Törende her yıl konuşma yapan Kraliçe Elizabeth, bu yıl sağlık sorunları nedeniyle programa katılamazken konuşmayı oğlu Prens Charles gerçekleştirdi. Konuşmayı, Prens Charles’ın yapması, Britanya’nın geleceğinin ön gösterimi olarak manşete taşındı. 

Geçtiğimiz günlerde Twitter’ı satın alan Elon Musk’ın, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter yasağını kaldıracağını açıklamasını, ABD basını manşetten gördü. Gazeteler, Temsilciler Meclisi’nin kararıyla Ukrayna’ya yardım paketi kapsamında milyarlar gönderileceğini de okurlarına duyurdu.

The Independent: "Prens Charles, kraliçenin yerine konuştu; geleceğe bir bakış"

Kraliçe Elizabeth’in yaşadığı sağlık sorunlarına bağlı hareketlilik problemleri nedeniyle parlamento açılışına katılamadığını belirten The Independent, Kraliçe Elizabeth’in yerine büyük oğlu Prens Charles ve büyük torunu Prens Williams’ın törene katılmasını ve konuşmayı Prens Charles’ın yapmasını manşetine taşıdı.

The Herald: "Eleştirmenler, Kraliçe'nin konuşmasının yaşam maliyeti krizini çözmede başarısız olduğunu söylüyor"

İngiliz The Herald, Parlamento Binası'nda Prens Charles tarafından açıklanan 'Queens' konuşmasının, hükümetin "önceliğinin ekonomiyi büyütmek, güçlendirmek ve ailelerin yaşam maliyetini hafifletmeye yardımcı olmak" olduğunu iddia etse de, insanlara yardım edecek bir konuşma olmadığını okurlarına duyurdu.

The Herald, konuya ilişkin eleştirmenlerin görüşlerine yer verirken, eleştirmenler, hükümetin bir sonraki parlamento dönemi planlarını ortaya koyan konuşmanın, belgede bunu iddia etmesine rağmen, masaya yemek koymakta zorlanan insanlara yardım edecek hiçbir şey sağlamadığını söyledi.

The Guardian: "Muhafazakâr Parti, hayat pahalılığı krizini çözmek için fikirlerden yoksun"

Diğer İngiliz gazeteler gibi, Kraliçe Elizabeth’in sağlık sorunları nedeniyle parlamento açılışına katılamadığını dile getiren The Guardian, konuşmanın insanların hayat pahalılığını çözmek için yeterli olmadığını manşetine taşıdı.

Gazeteye konuşan muhalefetteki İşçi Partisi yetkilileri, yasama yılı konuşmasının hükümetin “plansızlığını” ortaya koyduğunu söyledi.

Wall Street Journal: "Prens Charles, parlamentoyu açmak için hasta kraliçenin yerine geçiyor"

Amerikan gazetesi Wall Street Journal, İngiltere’deki parlamento açılışını manşetine taşırken, Kraliçe Elizabeth’in hastalığı nedeniyle Prens Charles’ın parlamento açılış konuşmasını yapmasını okurlarına duyurdu.

New York Times: "Musk, Trump'ın Twitter yasağını kaldıracağına söz verdi"

ABD’nin prestijli gazetesi New York Times, geçen ay Twitter’ı satın alan Elon Musk’ın, eski ABD Başkanı Trump’a uygulanan Twitter yasağını kaldıracağı açıklamasını manşetten gördü.

Gazetenin haberinde, Financial Times tarafından yapılan bir konferansta konuşan Musk’ın, Trump'ın geçen yıl Kongre baskını hakkındaki paylaşımları nedeniyle platformdan atılmasının "ülkenin büyük bir bölümünü yabancılaştırdığını ve Trump'ın ses sahibi olmasını engellemediğini" ifade etmesi yer aldı.

Le Monde: "Macron, AB anlaşmaları reformunu destekliyor"

Fransız Le Monde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Strasbourg’da Avrupa Parlamentosu Genel Kurul oturumundaki konuşmasını manşetine taşıdı.

Macron, Avrupa Birliği için fikirlerini sunduğu konuşmasında anlaşmalarda oybirliği usulünün kaldırılarak yerine çoğunluk esasının uygulanmasına yönelik desteğini belirtti.

Aday ülkelerin daha hızlı bir şekilde üye olmalarını sağlamak için mevcut katı kriterleri ortadan kaldırmanın mümkün olmadığını vurgulayan Macron, İngiltere ve Ukrayna gibi ülkelere üstü kapalı çağrıda bulunarak, AB’ye paralel bir siyasi oluşum kurulabileceği mesajını verdi.

El Pais: "Sanchez, krizi çözmek için CNI başkanını görevden aldı"

İspanyol El Pais, İspanya'da hükümetin, dışarıdan destek aldığı Katalan ve Bask siyasi partileri ile koalisyonun küçük ortağı aşırı sol görüşlü Unidas Podemos partisinden gelen baskıların ardından Bakanlar Kurulu’nda, CNI (İstihbarat) Başkanı Paz Esteban'ın görevden alınmasını manşetine taşıdı.

CNI içinde 39 yıldır görev yapan ve 5 Şubat 2020'de başkanlığa getirilen Esteban, İspanya tarihinde istihbarat kurumunun ilk kadın başkanı olmuştu.