Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Sağlık terörüne maskeli protesto!

İzmir'in Torbalı ilçesinde aile hekimi Dr. Ekin Hürel Günay'ın 7 Ekim'de mesai sonrası darbedilmesi, İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan İzmir Sağlık Platformu öncülüğünde bir grup sağlık çalışanı tarafından kınandı.

Semra İğtaç

İZMİR- İzmir'in Torbalı ilçesinde aile hekimi Dr. Ekin Hürel Günay'ın 7 Ekim'de mesai sonrası darbedilmesi, İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan İzmir Sağlık Platformu öncülüğünde bir grup sağlık çalışanı tarafından kınandı. Darbedilen Dr. Günay'ın da katıldığı etkinlikte sağlık çalışanları, Günay'ın darp sonrası çekilen fotoğrafından bastırılan maskeleri taktı, ıslık çalarak olayı protesto etti.


Basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği, İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği üyeleri ve temsilcileri katıldı. 


"Saldırı organize ve planlı"

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Süleyman Kaynak, yaptığı açıklamada, Günay'a yapılan saldırının organize ve planlı olduğunu savundu. Kaynak, saldırıda bulunan bir kişinin bir ay önce Aile Sağlığı Merkezi'nde bir hekime saldırmak isterken Günay tarafından engellendiğini anımsatarak, 7 Ekim'de aynı kişinin de aralarında bulunduğu 3 kişinin Günay'a sopalarla saldırdıklarını ifade etti.

Dr. Günay'ın darbedildiği halinin fotoğrafını yüzlerine maske olarak takan sağlıkçılar adına yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi: 


"Sağlıkta çalışanları güvende değil" 

"Sağlık çalışanı sokakta ve evinde de güvende değildir. Can güvenliği sağlık terörü tarafından teslim alınmıştır. Artık bu durum sağlıkta şiddet değil, doğrudan sağlık terörüdür. Aile sağlığı merkezlerinde güvenlik yoktur. Birçok yerde az sayıda meslektaşımız korumasız bir durumda can güvenliği tehlikesi altında çalışmaktadır. Konya'da meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya'yı toprağa vereli 3 ay oldu. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik etkili bir düzenleme görmedik. Sağlık Bakanı tweet atarak bu süreci yöneteceğini düşünüyor. Yaklaşık 20 yıldır sürdürülmekte olan 'Sağlıkta dönüşüm' artık tıkanmıştır ve bu toplumun insanları, doğuştan sahip oldukları yaşam ve sağlık hakkına ulaşamamaktadır. Bunun sorumlusu, 20 yıldır, hiçbir bilimsel esasa dayanmaksızın, sağlık çalışanlarına danışmadan, sağlığı özelleştirmek için yapılan düzenlemelerdir."


"Beş dakikada bir hasta bakmaya zorlanıyoruz"

Açıklamada, sağlık hizmetinin, herkesin doğuştan ücretsiz ve nitelikli olarak kamu tarafından karşılanması gereken temel bir hak olduğu vurgulandı. Hekimler ve sağlık çalışanlarının fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddet ve mobbing yaşadığı kaydedilen açıklamada, "Beş dakikada bir hasta bakmaya zorlanıyoruz. Sürekli SABİM ve CİMER şikayetleri ve idari baskılarla çoğu sağlık çalışanı tükenmişlik sendromu yaşıyor. Çoğu genç meslektaşımız çözümü başka ülkelere gitmekte buluyor. Tüm bu uygulamaları, sağlık sisteminin şiddet kullanarak yürütülmesi düşüncesini doğurmuştur" denildi. 

"Sağlıkta terör artık ülkemizin en acil, en can yakıcı sorunudur"

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artık organize hale geldiği belirtilen açıklamada, "Takip edip planlanarak uygulanan olaylar yaşamaktayız. Bu düşüncedir ki artık, sağlık çalışanlarının sadece çalıştıkları sağlık kurumlarında değil, sokakta, evlerinde, arabalarında, alışveriş merkezlerinde ve her yerde, can güvenliği olmaksızın, büyük tehditler altında yaşamalarına yol açmaktadır. Sağlıkta terör artık ülkemizin en acil, en can yakıcı sorunudur ve bunun sona erdirilmesi için acil bir şekilde etkili bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılmalı. Bu süreçlerde sağlık örgütlerinin görüşleri alınmalıdır" denildi. 


Saldırgan 3 kardeş tutuklanmıştı

İzmir'in Torbalı ilçesinde 7 Ekim Cuma günü mesai bitimi sonrası evine giderken ekmek almak için otomobiliyle fırının önünde duran aile hekimi Doktor Ekin Hürel Günay, 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Çevredekilerin müdahalesi ile saldırganlar olay yerinden kaçarken Dr. Günay, Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, oradan da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırganların yaklaşık 2 ay önce, doktor Günay'ın çalıştığı Torbalı 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde başka bir hekimle tartışma yaşadığı ortaya çıkmıştı. Tartışmaya müdahale eden doktor Günay'ın beyaz kod vererek şikayetçi olduğu, polisin bunun üzerine aile sağlığı merkezine gelerek olaya müdahale ettiği belirtilmişti. Ekin Hürel Günay’ı sopalarla darbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve kardeş oldukları öğrenilen Servet A., Fikret A. ve Sedat A. ise tutuklandı.