Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

"Kadın Doğum Uzmanı niye erkek?" dedi, doktora saldırdı!

Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde erkek doktora muayene olmak istemeyen bir kadın hastanın eşi, Dr. Furkan Balcı’yı poliklinik odasından dışarı çıkartıp yumrukla burnunu kırdı. Doktorun, kafa travması nedeniyle bir süre müşahede altında tutulacağı öğrenilirken saldırgan gözaltına alındı.

Semra İğtaç

İZMİR- Sağlık çalışanlarına şiddet olayları bitmek bilmiyor. Kamuoyunda büyük tepki toplayan bir şiddet vakası da İzmir'de yaşandı. Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde erkek doktora muayene olmak istemeyen bir kadın hastanın eşi, Dr. Furkan Balcı’yı poliklinik odasından dışarı çıkartıp yumrukla burnunu kırdı. Kafasında ve yüzünde travmalar oluşan doktor, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat oldu. Doktorun, kafa travması nedeniyle bir süre müşahede altında tutulacağı öğrenilirken saldırgan gözaltına alındı.


Sen benim karımı nasıl muayene edersin?

Edinilen bilgiye göre Ali Kılınç, eşi Aysel Kılınç’ı tedavi için Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’ne getirdi. Kadının, muayene sırası gelince, Asistan Doktor Furkan Balcı’nın odasına girdiği ve doktora, “Ben kadın doktora muayene olmak istiyorum. Beni bir erkek doktor muayene edemez” sözleriyle sert tepki verdiği öğrenildi.


Kadın Doğum Uzmanı niye erkek?

Dr. Balcı’nın, hastanede görev yapan doktorlar arasında cinsiyet ayrımı olmadığını, tüm doktorların hastalara bakmakla yükümlüğü olduğunu anlattığı ve kadının muayene olmadan odayı terk ettiği öne sürüldü. Görgü tanıklarının ifadesine göre kadının eşi Ali Kılınç, kapıyı yumruklamaya başladı. Dr. Balcı, kapının yumruklanmasıyla dışarı çıktığında, Ali Kılınç’ın yumruklarına hedef oldu. Ali Kılınç, "Kadın Doğum Uzmanı niye erkek? Sen benim karımı nasıl muayene edersin?" diye bağırarak saldırmaya başladı. Burnu kırılan, yüzüne ve kafasına aldığı darbelerle travma geçiren Dr. Balcı, güvenlik görevlileri ve hasta yakınlarının müdahalesiyle saldırganın elinden alındı. Öfkeli koca, Derya adındaki güvenlik görevlisinin de kolunu incittiği tespit edildi.


Şikayet dilekçesi verdi

Doktor Balcı, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde şunları kaydetti: "Bayan hastayı muayene edeceğim sırada 'Erkek doktor istemiyorum, eşim içeri girsin'" dedi. Ben de 'Burası kadın doğum kliniği, içeriye alamam' dedim. Ben muayene olmak istemiyorum' diyerek dışarı çıktı. Kısa süre sonra kapıya sertçe vurmaya başladılar. Ben ne oluyor diye açtığımda 'Ben vurdum, ne bakıyorsun karıma' dedi. Şahıs beni itekledi. Ben de kendimi korumak için onu ittim. Şahıs burnuma yumruk attı. Bu nedenle burnum kırıldı. Beni darbeden şahıstan şikayetçiyim." 


Biz bu şartlar altında nasıl nöbet tutacağız?

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından KBB Uzmanı Dr. Suat Kaptaner tarafından lokal anesteziyle burnundaki kırık tedavi edilen Dr. Balcı’nın ağır kafa travması yaşadığı, bu nedenle bir süre kontrol altında tutulacağı açıklandı.

Öte yandan Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde görevli asistan doktorlar, hastane bahçesinde eylem yaparak tepkilerini dile getirdi. Genç doktorlar, “Biz bu şartlar altında nasıl nöbet tutacağız? Bizim güvenliğimizin olmadığı yerde nasıl sağlık hizmeti vereceğiz?” sözleriyle isyan ettiler.


İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden kınama

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Erkuş'un yazılı açıklamasında şöyle denildi:

"Bugün Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Meslektaşım Dr. Mücahit Furkan Balcı hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Doktor arkadaşlarımızın darp edildiği menfur saldırıyı tüm sağlık çalışanlarımız adına kınıyor ve telin ediyoruz.

Fedakarca görevlerini ifa etmeye çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet veya hakaret içerikli tavır, davranış veya tutum karşısında sessiz kalmayacağımızı hatırlatır, olayla ilgili adli sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. 

Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Yaralanan doktorumuza ve tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun diliyorum."